Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2007 14:07 - Първи или втори тур – всички карти на масата!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 4562 Коментари: 21 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Много се шуми напоследък за изборите в София, как имало синьо-червена завера, как, ако Бойко загуби, ГЕРБ ще изчезне от политическото пространство, как и по колко ще се купуват гласовете, и прочее, и т.н. Не вярвам някой да си мисли, че следващият кмет на София не е ясен от сега – то и децата вече знаят, че ще си е пак същия! Но дори децата вече се досещат, че дали ще го изберат на първи, или на втори тур, не е съвсем същото. И почва големият покер с големите играчи!!!

И сините, и червените знаят, че ако Бойко спечели в София още на първи тур, ще спечели и 90% от балотажите, в които ГЕРБ участва. И това ще е окончателната смърт на десницата в сегашния ъ вариант, както и началото на края за левицата. Затова и всички говорят против Борисов – не им пука дали ще спечелят или не, важното е да има балотаж! Даже и Тити – макар че там мотивацията съвсем не е ясна, - да вкара 2-3 съветника за демократите и да открадне някой глас от Бойко, даже повече от някой. НДСВ и Новото време (Съюз БГ) играят най-интелигентно – при тях позитивната кампания за собствения кандидат обира гласове от центъра, тоест пак от ГЕРБ. Най-трудно беше за Атака – от една страна те не искат, не могат и не бива да се противопоставят директно на ГЕРБ и Бойко Борисов, защото ще загубят от това (техните симпатизанти се надяват някой ден да управляват заедно с ГЕРБ, а ако се разритат, отливът ще е голям). От друга страна – все пак трябва да защитят позицията си на опозиция. Затова и от Атака извадиха за кандидат външен човек – архонта Бинев, който като че ли е зает само с това да плюе против Бойко. Освен това евентуален балотаж ще се разглежда като победа за Атака, а загубата ще си е лично за архонта (в стил Левски). И така, големите играчи са седнали на масата, само Доган го няма, но пък и неговите резултати не зависят от това раздаване, поне не и в момента. По старото правило за развитие на кризи, неучаствалите винаги печелят!

Сега за големия играч – бат Бойко! Ако тази история с червено-синята завера е дело на неговите пиар специалисти, свалям им шапка! Ако не е – има много да черпи този, който е пуснал слуха! Този ход ще повиши активността с минимум 5% и ще обере в полза на Бойко голяма част от периферията и в ляво, и в дясно. От голямо значение е представянето на кандидатите в последната седмица при Слави и другите дебати. Но към момента бих казал 70% вероятност кметът да бъде избран на първи тур. И тогава... Балотажите в Бургас и другите големи градове, където ще има кандидат на ГЕРБ, биват спечелени с огромна вероятност. А това са около 15-20 областни центъра. Разликата между спечелени 5 и 15 такива е огромна. Ако в София победата на Бойко дойде с първия тур, ГЕРБ ще има 20 и повече областни центрове и огромен брой общински. А това значи само едно нещо – ИЗБОРИ НА ПРОЛЕТ!!!



Тагове:   масата,


Гласувай:
0



1. breathe - Много е любопитно,
15.10.2007 14:35
къде изчезна Доган? Няма го нито около стачките, нито толкова активно около предизборната кампания. Колко е хитър тоя, малеее, само той си знае! И пак накрая, както ти сам каза, ще е печеливш.
цитирай
2. gantree - !!!
15.10.2007 14:54
колко много глупости!
цитирай
3. breathe -
15.10.2007 14:58
Айде се, чак пък глупости...
цитирай
4. divini - Всъщност да
15.10.2007 15:25
не глупости, а много големи глупсоти! Освен това на много малко места в страната ГЕРБ има самостоятелни кандидати. А там където батко си игае сам, вероятността неговите кандидати да бъдат отвяти и от тях да остане само спомен е над 70 %. (Като Плевен - там Герб изобщо не може да си и мечтае да отиде на белотаж, камо ли да има кмет. Там битката си е ляво дясно, а герб е някакъв хибрид, който никой не знае какъв е). За спечели Бойко на първи тур, трябва да избухне епидемия и да натръшка останалите кандидати. Белотаж - да. Първи тур, изключено!
цитирай
5. breathe - Не споделям мнението ти,
15.10.2007 15:31
но добре, ще видим накрая.
цитирай
6. zari - Към днешна дата нещата ги виждам не така опростени по описания от Вас начин-
15.10.2007 16:19
допускам следното: балотаж ББ- Мартин Заимов, когато доста хора и от БСП ще гласуват за втория.
цитирай
7. dantonov - Тук заприличва на същото като при ...
15.10.2007 17:04
Тук заприличва на същото като при Атака. Бат' Бойко бие на първи тур навсякъде. Цялата десница умира. Умира и БСП и оства само Бат' Бойко. Може би и Атака, Други освен тях няма! Върхът! Мечта!
Ако това са ти мечтите - нямам думи!
цитирай
8. breathe - dantonov
15.10.2007 17:15
Твоят коментар вече доизкърти всички възможни мивки...
цитирай
9. locke - dantonov
15.10.2007 17:24
Не ми пука кой ще бие на изборите (или поне не ми пука кой знае колко). Но ако опиташ да ме убедиш, че избори напролет са лошо нещо, значи не си в час (както всички ученици)! Още 2 години с това правителство и ще умре не лявото или дясното, а цялата нация!!
цитирай
10. dantonov - Против избори напролет нямам нищо ...
15.10.2007 17:32
Против избори напролет нямам нищо против. Даже и против избори в Декември нямам нищо против.
Не искам да се бърза с копаенето на гробовете.
цитирай
11. mph - *
15.10.2007 18:06
Най ми е интересно защо някой би гласувал за ББ. Все не мога да се сетя какво е направил досега. Пардон, колчетата на Графа днес пак са шест. Щото в четвъртък бяха три.
цитирай
12. locke - Е, това го знае всяко хлапе!
15.10.2007 18:21
Аз не мога да се сетя защо се правиш на тъп!
цитирай
13. sparhawk - Според мен това е реалистичния анализ
15.10.2007 19:55
Хората, които плюят по Борисов го правят от лични пристрастия. Те не вярваха и в крайния успех на Първанов, а той ги уби.
Мисля, че шанса на Бойко да спечели на първи тур е 50/50, но съм убеден, че ще спечели балотажът. Въпросът е само с колко.
Що се отнася до другите градове, там големия победител ще е ДПС, с кметове в много повече градове, отколкото очакваме.
цитирай
14. divini - аха
15.10.2007 20:00
Значи идеята е да се примирим с Бойко, както и с Гоце така ли? Те и без това са си дружки... не знам кой е убил първаниов с тази активност, малко по- висока от тази, с която бойко "уби" татяна... важното е да НЕ гласуваме, защото вече Е ЯСНО кой е победител. Разбрах вече, това е идеята. А колкото до ДПС, да оставим тази проказа за нацията да разяде цялата държава, та да може след това да има за какво да се тръшнем и да се вайкаме.
цитирай
15. gantree - @
15.10.2007 20:52
Бойко е пътник, така или иначе; то и в това ще бъде голямото шоу на тези избори - ГЕРБ с доста съветници, а "лидерът" - в трета глуха :))

а теб, Тома, така и не мога да те разбера - какво общо си въобразяваш, че имаш с John Locke и идеите му; според мен - нищо общо; само суета виждам.
цитирай
16. breathe - @divini
15.10.2007 21:28
Ако не желаеш - не гласувай, твоя си работа. Но тая конспирация, дето си я фантазираш, е меко казано адски смешна.
цитирай
17. sparhawk - И при ниска, и при висока активност
15.10.2007 23:40
Борисов ще победи. Трябва да сте много наивни, за да вярвате, че червените ще подкрепят Заимов на балотаж.
цитирай
18. locke - gantree
16.10.2007 07:51
Нека сключим сделка - ако ГЕРБ спечели изборите, да спреш да ми мърсиш постовете. Ако ги загуби - повече един ред за политика няма да напиша.
Иначе съм съгласен с Александър - ДПС ще има адски много общини и поне 3 областни центъра...
цитирай
19. gantree - locke
16.10.2007 19:39
не, подобни сделки не сключвам, и ще ти кажа защо - защото позицията ти не е ясна; става дума за личната ти позиция; маскирана е зад някаква само от теб разбираема предопределеност; предопределеност от подобен тип изключва изтъкването на разумни аргументи по същество, и прави разговорът безрезултатен;

за "мърсенето" - този, ако не се лъжа, е първият път, когато се включвам в блога ти с коментар; ако трябва да бъде последният - няма никакви проблеми от моя страна; нямам намерение да досаждам никому
цитирай
20. sparhawk - треперя...
16.10.2007 22:04
докато спорим дали Бойко или Заимов ще спечелят, Мирчев смрази кръвта на всички ни, като заяви, че Бригадира ще спечели тъй като се харесва на жените.
Пуста хубост бригадирска...
цитирай
21. locke - 4 години по-късно...
10.07.2011 17:56
... чета и се оказвам прав - Доган е взел много общини, ГЕРБ е взел 10 области, а в други 3 е загубил с под 1 %, Бойко е спечелил на първи тур, а сега е премиер, дясното е умряло, лявото е на командно дишане...
Познайте дали и новите ми прогнози ще са верни!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1120254
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив