Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2007 12:50 - Да не караме червената шапчица да чака!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 2501 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не ми е думата за онази реклама... Макар че има много общо – я кажете не се ли чудите и вие защо пустата му червена шапчица стои пред врата и чака приказката да продължи? Много ясно – склероза!!! Забравила е горката влиза ли, излиза ли, коя е и какво ще прави... Генетична обремененост – нали все пак е внучка на червената бабичка! Та какво ли не забрави тази шапчица напоследък...

Забрави първо с чий мандат управлява гората! И се оказа, че социалната червена шапчица има ресурс да въведе плосък данък и да разпредели данъчната тежест поравно между богати и бедни, но няма смелост да отдели 6% от бюджета за образование (макар да го има в програмата на мандатоносителя). Ама тя червената шапчица си е недоскив (баба си от вълк не може да различи, камо ли да прочете някаква си там програма), така че ъ е простено недоглеждането! То се видя, че и глутница вълци от учителски колектив не може да различи, та май ъ е време за очила... Ама и това учителите много се увълчиха напоследък – искат заплати като на шофьори от градския транспорт. Малко били работили – само по няколко часа на ден! Вярно е – средно по 4 часа на ден имат, и то учебни. Ама депутатите двойно по малко работят, а я виж какви заплати взимат!!!

Забравя много червената шапчица, забравя и това си е! Забравя, че идват избори, забравя, че има двуцифрена инфлация, забравя за щетите от лоша реколта, наводнения и пожари (нали знаете кои са най-големите врагове на комунизма – капитализмът и четирите годишни времена), забравя, че народът още не е забравил събитията от преди 10 години. И както почна за забравя, взе, че пак се окопа в парламента и се барикадира с ред полицаи, ред заграждения! Ама права си е червената шапчица – нея по принцип горския си я спасява, а сега горските са на страната на вълка и искат на нея да теглят ножа...

Та да се върнем пак на вратата и стоенето пред нея! Да не караме червената шапчица да чака – да отворим вратата широко и да ъ бием шута (за начално ускорение)! Та белким иде чак вдън горите тилилейски и не се връща вече!




Гласувай:
0



1. kostadin - И айзберга се показва само с една ...
11.10.2007 14:08
И айзберга се показва само с една трета от обема си над водата .Това не очначава ,че скритото го няма!
Не използвай само това ,което говорят подстрекателите и нейнформираните!
Учителите работят -около 12 до 14 часа .
Исканията са справедливи и доста закъснели в
изминалите години!
цитирай
2. zeifod - Да си ходят
11.10.2007 14:47
комунистите. Никога не са имали социално ориентирана политика. И през 1994-1997 и сега. Все същите боклуци, така и не се научиха.... Още най - малко 50 години трябва да са в опозиция.
цитирай
3. viovioi - недей с шутовете, че някои девойки ще се изплашат..
11.10.2007 16:17
А червената шапчица е внучка на някоя червена бабичка ли? Бабата ритай а внучката дръж. Ми то леви партии си има по цял свят и печелят избори и управляват, даже добре. Тук у нас нещата обаче стоят по друг начин. И едва ли някога това ще се промени. Но поколенията се сменят и ето днешните социалисти на твоите години какво общо имат с бившите комуняги? Знам ли??
цитирай
4. nakom - умря Марко мама
11.10.2007 21:17
свърши.нема вече социал.Само Амет го възпява.Има пазарна икономика.Който може - пичели.Който не може- става заменим - даскал.И протестира защото се чувства ощетен.Нали затова скачахме по митингите - защото държавата е мащеха а частната фирма - майка.Затова нема 100%.Има само следното становище - който може да стане - става.Банков директор например или дори - чиновник.Те не съм чул да стачкуват.който не може-става даскал и стачкува.Ако не може да е кадърен даскал - реве че учениците му го целят с хартийки.И иска 100 % увеличение на заплатата.Пък който иска да се солидаризира с тия които не могат.
Кой не скача е червен.Кой не скача е червен ;-)
цитирай
5. sparhawk - червени задници са те
11.10.2007 22:30
като на павиани. Да ги ритнем.
цитирай
6. nakom - шо не ритна синия задник на Костов
12.10.2007 09:42
като станаха бакшишите заради убитото дете бе?
цитирай
7. kostadin - Re:. zeifod -
12.10.2007 11:33
Все пак официално проповядваните идей не им позволяваха да грабят в такива мащаби!
Оставаше много повече и за обикновените хора
а и ползвахме доста благинки -почивка 8 часов работен ден Категоризация на труда образование на високо теоритическо ниво ,здравеопазване достъпно за всички,ефтини лекарства ,подслон и нормална храна за всички...много са нещата.
Тогава обикновенно се чудехме къде да намерим желаната стока Сега за повечето от нас отпадна този проблем ,не защото стоки няма /пърно е с ментета/ ,а защото нямаме средства да си го позволим ,независимо ,че се трудим на две или три места./било на черно или официално/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1120231
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив