Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2007 10:12 - Всичко в името на хората!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 2359 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07.2007 10:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Питат ме разни познати, защо не коментирам новото правителство на България! Ми ‘че то същото като предишното’.

Вярно, министърката на правосъдието май не е любител на чашката, това си е промяна към по-добре, откъдето и да го погледнеш.

За ДПС също новините са добри - гепиха и храните. То си е резонно – оядоха се със земеделието и горите, нагушиха се от всякакви фондове и програми, та не върви да не вземат и храните. Пък после ще ми разправят, че не ставало само с ядене, трябвал и акъл. Е, ако има нещо, от което българинът не може да избяга дори за един ден, това е храненето. И така ще сме три пъти дневно в ръцете на Доган. 8:00 сутринта – закуска! Хоп – 2 милиона в швейцарската сметка! 12:00 – обяд – хоп, още 2 милиона! 19:00 – вечеря – хоп, 3 милиона, защото на вечеря се хапва повечко!

Новият министър на икономиката е подобрена версия на Р. Овч., с ореол от некорупция и прозрачност. Леле, е от това най ме е страх! Като ми кажат, за някой, че е чист и прозрачен, и веднага си пъхам ръцете в джобовете. Щото или значи, че е толкоз некадърен, та няма какво да крие освен явната некомпетентност, или краде толкова добре, че и пред очите ти да го направи, пак няма да го видиш. Та затова – ръцете в джобовете!!! Как ще обясни този човек на своите избиратели, че богатите в България ще плащат колкото тях?! 3000 лева на месец – 10% данък. Ето ти социална държава! Не, че не ме устройва! Много си ме устройва даже, аз обичам дясната финансова и икономическа политика! Упс, ама те били леви... Ми, не им личи! Сигурно ореолът от некорупция ми замъглява зрението J

А баба ми Гицка е хепи! Ще ъ актуализират пенсията! Според мен ще се промени драстично! Поне с два-три лева!! Надолу... Щото баба Гицка има само 18 години трудов стаж – била е сезонен работник... Обаче всички дето са седели по 30 години на бюро и са си клатели краката – демек старата номенклатура (неслучайно е това ‘клатура’ в името), ще получат по 20-30% отгоре на пенсиите. Дали ще стигнат да си спомнят славното соцминало и да прибарат червената бюлетина? Съвсем случайно, ама съвсем, това ще стане седмица-две преди изборите... Чист съвпадък!

Иначе министърът заплаши и с влошаване на инвестиционната среда, ако стачките продължат. Особено, ако стачкуват тия, дето бачкат на ишлеме! Разбирай шивачките да си траят на 100 лева и хич да не се правят на интересни. Ние тях продадохме ли ги като три синджира роби на разни гърци, турци и италианци, или не?!

А учителите, ако стачкуват, ще ги обвинят, че са боклуци, ще ги лъжат 20 дни, а накрая ще им дигнат заплатите с 20%. Избори идват все пак. А тези еврофондове, дето дават толкова пари на местната власт, някак си принуждават да ги спечели подходящата партия

И на държавните служители ще дигнат заплатите – с 10 до 14%! Ама за тях - специален пост!!!

Добре измислено... Хем нашите хора доволни, хем богатите ще харесат БСП, щото им сваля данъците и им пази работниците от стачки.

Като се казваше в един стар лозунг ‘Всичко в името на хората!’ Нашите хора...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. melsun - Аз няма да гласувам!
20.07.2007 16:27
За пореден път!Просто,защото политиката към хората не ми харесва,ама изобщо!
цитирай
2. svoboda64 - Солидаризирам се с образността и изводите.
20.07.2007 17:15
Ще бодна тук още един образен анализ за стила на Любимото на цял народ правителството

"Преобул се Илия, погледнал се - пак в тия":

(Все пак днес си е и св. Илия!)

Припаднала ми е десничарска мъгла...
уж крие тя червено-сивата ламя
в абсолютната монархия на Доган
с царя-шут в известния ни цвят лайнян.
цитирай
3. expertmc - Е, много добре е казано, че е и...
20.07.2007 18:29
вярно!Министерство на ... и продоволствието.Всички организирани "групи" в т.ч. и "нашата" държава имат нужда от продоволствие.Хубавата татковина е с Правителствена болница и национална служба за охрана на Правоимащите, които имат привилегията да управляват народа по волята му за обща полза и свое благо и всичко, което не ги устройва е остаряло, пошло, другоземско не традиционно и не кореспондиращо с вижданията на електората за всеобщ успех и в разрез с разбиранията на власт имеещите! Те това е, за сетен път се убеждавам, че сме хартиена държава.Мислили, мислили уж умни хора в правителството и решили - ПРОДОВОЛСТВИЕ!
цитирай
4. notabil - Не отричайте успехите на това правителство!!
22.07.2007 15:00
Че ние задминахме Албания и Македония по ниски заплати,което е твърде полезно за нашите Безсмъртни души.(богатството е зло)
Ето доказателство:

Заплатите в България са най-ниски не само в ЕС, но и на Балканите. Опустошената от бомбардировките Сърбия ни води с 50%. Повече от нас вземат дори македонците, които доскоро се стреляха с албанците. 198 евро е заплатата у нас. В Сърбия е 358 евро, а в Македония 221 евро, обяви Любен Томев от Института за социални и синдикални проучвания към КНСБ, като се позова на данни от Евростат. Румъния е далеч пред нас с 449 евро заплата. Там за една година доходите са нараснали реално с 18%. У нас - с 2,1 на сто.
Невиждан от 8 години рекорд по поскъпване на живота отчете Томев. През второто тримесечие издръжката на живот се е увеличила с 0,8% в сравнение с първото тримесечие. Затова годишната инфлация ще бъде двойно по-голяма от планираните 4,4% и ще достигне 8%, прогнозира КНСБ.
Най-голямото поскъпване е при енергоносителите. За второто тримесечие бензинът е скочил с 10%, а топлоенергията - с 26%. От хранителните стоки най-много е поскъпнало олиото - с 13%. С 10% се е вдигнала бирата.
Владимир Йончев
цитирай
5. notabil - за melsun
22.07.2007 15:07
- Аз няма да гласувам!За пореден път!Просто,защото политиката към хората не ми харесва,ама изобщо!
Имного си прав!
Нека "крепосните избиратели на ДПС ,БСП и купените цигански гласове определят бъдещето на България.
Така ще е по добре за всички!
цитирай
6. jenseits - ами не знам, майка ми е учителка и все ...
22.07.2007 17:46
ами не знам, майка ми е учителка и все още не мога да преглътна факта че един шофьор взима два пъти повече от майка ми.
Все още не мога да преглътна ехидството на Доган юни 2005 и фамилиарните откровеничения за "обръча от фирми", както и овациите и обясненията в любов от страна на т.н. "хъшове"
цитирай
7. expertmc - до jenseits
23.07.2007 17:26
не желая да те засегна, но това е номера Вие, да не можете да преглътнете този факт, майката с количката да намрази бабата с бастунчето, бабата с бастунчето полицайчето, полицайчето, данъчните а те народа и готово всички сме в кюпа но едни се сваряват веднага щото са живи а други се мъчат щото са жилави едни търпят дълго и излизат от турско робство, ама с търпение държава не се оправя, а скромността грози човека, щото кой ще го забележи, него човека.Така, че не мразете шофьорите представяте ли си комбинация Брачно ложе от едната страна шофьор от другата учителка или обратното, какво да се мразим и мразим и те да ни управляват и управляват.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1120130
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив