Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2011 10:09 - Кунева – загубен дамски гамбит! Доган – с ТАЕН ПЛАН!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 2090 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Доган е измислил нещо гениално! А най-големите врагове на Кунева са Интернет и сиамските бръщолевещи близначки Корнелия и Мая. Плюс падащите цени на бензина!

Форсирани от избора на Маргарита Попова за вице на Плевнелиев, БСП е 99% сигурно, че ще избере Корнелия Нинова или Мая Манолова за вице на Калфин. Юристки (с по цяла година стаж), лайкучки и отявлени партийни членки. В тази ситуация вицето на Кунева – никому неизвестен банкер, увисва в празното пространство със страшна сила. Накратко – Кунева губи гамбита с вицетата и голяма част от колебаещите се между нея и Калфин и нея и Плевнелиев, ще се пренасочат към съответния кандидат, заради неговия кандидат за вицепрезидент. Очакваше се разликата между Калфин и Кунева да е малка – 1-2%, с някакви шансове Кунева да отиде на балотаж. След последните събития обаче, считам за обективно предположението за резултат на Калфин в рамките на 17-18%, а на Кунева – 12-13%, тоест около 5% по-слаб. Което в прогнозирането дава 1% шанс на Кунева да стигне балотаж (голям гаф от страна на Калфин или друго фрапантно събитие).

КУНЕВА ИМА ШАНС ДА СТИГНЕ НОРМАЛНО НА БАЛОТАЖ САМО С ОТКРИТА И СЕРИОЗНА ПОДКРЕПА ОТ СТРАНА НА ДОГАН. Такава подкрепа едва ли ще се случи, защото Кунева няма какво да даде на Сокола в замяна на подкрепата! Освен това явна подкрепа от страна на Доган ще изяде главата на всеки кандидат. А в ерата на Интернет тази подкрепа няма как да не е явна. Протоколите от СИК (секционните комисии) излизат в интернет още между двата тура и добре се вижда за кой президент е гласувало Рибново и за кой - Плодовитово!

Илюзорният вариант – стигане на балотаж по някакво чудо (или, според социолозите, логично и нормално)! Победата там пак зависи от Доган, макар че той има капацитет, колкото да поизравни силите, но не и да даде превес на Кунева. И като си спомня как следобедната вълна от 2009-та, която помете Тройната коалиция, се случи благодарение на Интернет и мобилните телефони! Хората имаха достъп до актуална информация и начин да я споделят. След което, зарадвани от шанса за победа – отидоха да гласуват, барабар с твърдо колебаещите се и част от принципно негласуващите! Ако Кунева стигне на балотаж и там получи скрита подкрепа от Доган – това ще се разбере по същите канали. И ще изпрати към урните повече хора, отколкото на първи тур, отишли да гласуват за Калфин, за да спрат поредната манипулация на Доган!

Преди балотажа, види се, ще спя спокойно! Неспокоен ще съм на първи тур. Защото, ако хората на Доган не участват в него, ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЕ ВИДИ ЗОР ДА НЕ СПЕЧЕЛИ ОТ РАЗ. Без гласовете на българските турци, гласовете на останалите кандидати се очаква да са:

Ивайло Калфин – 17-18%

Меглена Кунева – 12-13%

Румен Христов – 7-8%

Волен Сидеров – 3-4%

Красимир Каракачанов – 2%

Атанас Семов – 1%

Алексей Петров – 1%

Светльо Хиподилски – 1-2%

Други – 2%

 

ОБЩО: 46-51%, ОСТАНАЛИТЕ СА ЗА РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ. Който, ако турците не гласуват или някой от кандидатите получи долната стойност на подкрепа, става президент на първи тур. Добавяйки усложненото гласуване е възможен допълнителен спад в гласовете на Калфин до 16%!

ДОГАН ИМА ФАЙДА ОТ БЪРЗА ПОБЕДА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ! Първо, показва, че без него никой дори на балотаж не може да иде, Второ, в общините с балотаж с участие на ДПС, ще има по-ниска избирателна активност и обозрим шанс да се вземат (запазят).

ЕДИНСТВЕНИЯТ ДРУГ ПОЛЕЗЕН ХОД НА ДОГАН Е ПОДКРЕПА ЗА РУМЕН ХРИСТОВ! Балотаж Плевнелиев-Христов ще има положителен ефект за балотажите на ДПС (или поне ще е много по-приятен от Плевнелиев-Кунева или Плевнелиев-Калфин). Но Доган с подобна подкрепа (желателно неявна на първи тур, но официално обявена след него), ще покаже, че и магаре може да прати на балотаж и социолозите, ако искат да правят точни прогнози, трябва да ходят при него, а не да питат народа по села и паланки! Вярно, тоя път магарето няма да стане президент, но епохата на приказките и чудесата свърши!

Малка калкулация показва (казвал съм го и преди), че с подкрепа на Доган РУМЕН ХРИСТОВ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ РЕЗУЛТАТ С ОКОЛО 1% ПО-ВИСОК ОТ ТОЗИ НА КАЛФИН!. Определено с по-силен ляв кандидат това щеше да е невъзможно, но не и сега!

ДА ВИДИМ ОБАЧЕ ЧИСЛАТА!

Кратък поглед върху табличката с кандидатите и шансовете им, която ползваме за изборния индекс, показва следното:

Вариант едно: Доган пасува, Плевнелиев печели на първи тур. ДПС получава сериозно предимство на балотажите в Поморие (сега 5%), Сунгурларе (сега 30%), почти сигурна победа в Дългопол (сега 40%), Крушари (50%), Тервел (30%), някакъв шанс за Добричка община (сега 0%), гарантирани победи в  Кърджали (90%), Ардино (70%) и Кирково (80%), шансове за Велинград, Лъки, Куклен, Разград и Сливо поле (сега всички нулеви), сигурни победи в Кубрат и Цар Калоян, предимство във Ветово (сега 40%), Ситово (сега 50%), Девин (50%) и Борино (35%), шансове за Тутракан, Котел и Мадан (сега нямат), равни позиции в Доспат (сега 10%) и Рудозем (сега 15%), гарантирани победи в Антоново (сега 80%), Опака (сега 85%), Минерални бани (сега 60%), Върбица (80%) и Никола Козлево (90%), шанс за Нови Пазар и Павел баня (сега нулеви), шанс за Търговище (сега 0%, обявен за 100% червен град) и дори малък шанс за Хасково. РЕАЛНО ДОГАН ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ЦЕЛИ В 3, ДОРИ 4 ОБЛАСТНИ ЦЕНТЪРА, И ДА СПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ ОБЩИНИ, ОТКОЛКОТО НА ПРЕДНИТЕ ИЗБОРИ!

 

Вариант две: Доган подкрепя Христов, който отива на балотаж с Плевнелиев! Ок, Сокола ще се покаже като важен игран на национално ниво, но на местно? Ще се очаква ясно изразен анти-ДПС вот и ДПС да има по-добри шансове само в балотажите срещу кандидатите на ГЕРБ, защото там левите може изобщо да не излязат на втори тур! Накратко – 2-3 общини повече от индекса в момента. И толкоз! ФАЙДА МАЛКА, ОМРАЗА - ГОЛЯМА!

 

От гореизчисленото и казано следва, че за Доган е най-добре да остави Плевнелиев да спечели на първи тур (или дори да му удари едно рамо, за да не му разреши да остане под 50%). Ще каже, че ДПС не е подкрепила никой, защото не е припознала никой за свой кандидат, че не е искала да създава етническо напрежение, като издига директно кандидат на ДПС, и че е демонстрирала, че без подкрепата ъ кандидатите от втора група не могат дори на балотаж да отидат! Няма да се обявява победа. Може да се спомене дори че ДПС провежда едни нормални и спокойни избори. При липса на анти-ДПС гласуване и ниска активност на втори тур, ДПС ще може да обяви победа след него, като съобщи ръст на кметовете на общини, кметства, брой общински съветници, а дори и възможни два областни града в повече!

 

Хитър ли е Доган? Реторичен въпрос! Вече знаете как ще постъпи – НЯМА ДА ПОДКРЕПИ НИКОЙ!

 

Национално отговорна партия ли е ГЕРБ? Зависи! Ако искат да се покажат като такава, трябва да не спечелят още на първи тур, за да не подарят 10 общини на ДПС и 20 или повече на БСП. Тоест или да задържат силните послания и да водят слаба кампания, или да се представят посредствено на първите дебати, но силно на дебата между двата тура, или най-лесното – да се извади гаден компромат срещу тях 2-3 дни преди изборите, който да излезе кьорфишек между двата тура и дори да предизвика допълнителна мобилизация! Аз лично няма да гласувам за президент на първи тур (или ще гласувам за Светльо Хиподилски). Направете го и вие, за да прецакаме Доган!



Гласувай:
6



1. alexalexalex - опа
11.09.2011 10:20
добре звучи, само дето не е вярно)))

нито Доган е толкова хитър, нито Куневица ще вземе толкова.
а освен това - парен каша духа - ще стане някоя беля и после - агент Гоце 2 серия.))))))
байгън!


цитирай
2. locke - Доган няма друг шанс да си запази кметовете, освен да пасува!
11.09.2011 10:24
А Кунева вече е тотално бита карта - само социолозите я правят играч от важност!
За България е изключително важно балотаж да има и да е Плевнелиев-Калфин!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1120373
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив