Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2011 14:08 - Кунева на балотаж – нъцки!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 3330 Коментари: 14 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мира Радева пусна поредното изфабрикувано проучване, според което Кунева се ползва с 3,4% по-голямо доверия от Калфин. Само дето проучването не е представително за страната. А само за София, Шумен и Габрово (примерно и може би)!

Чете народът новото проучване и си вика – ‘Брей, тая Куневица, много харесвана била!’ Ама чете редовете с цифри, а буквите не чете. Щото се оказва, че новото проучване на Мира Радева и МБМД обхваща ‘1052 души от столицата и областните градове’. И дори и за тях не претендира да е представително!

Та ако си мислете, че Пръмовата снаха е по-харесвана от червения калфа, в грешка сте. В Криводол едва ли ще пуснат и един глас за Кунева, нищо че Годжи и Слави прегракнаха да я хвалят (казвам Криводол, защото според моите прогнози е една от най-сигурните червени общини). Просто за хората от малките градове и селата Кунева е една помпозна богата лелка, която говори на някакъв чужд за тях език и от която добро не са видели. А Калфин си е тяхното момче, нищо че не е Янаки Стоилов! Та, айде да не се правим на хитри, Мире! Кажи си колко ти плати Кунева, че да я изкараш с 3,4% пред Калфин и да приключваме с реалната социология! Даже ще позная кои градове освен София си тествала – Варна, Добрич и Враца! Щото там все още има някакви жълти симпатизанти, които се родеят с Кунева. Ама не е луд, който яде баницата!

Къде са журналята? Това ми е въпросът! То верно събират сили за пресконференцията на ГЕРБ в 15 часа днес, ама толкоз ли един от тях няма елементарно образование и акъл, че да зададе смисления въпрос – ‘Кои градове, аджеба, тествахте? И защо, аджеба, не тествахте и малките градове и села, както правите друг път?’ Щото и аз има две познати, дето, ако ги гледам половинчато (демек от главата надолу), едната много я бива (има къде да хванеш, има и къде да щипнеш), а другата горе-долу става. Ама в лицето... Тая със сочните аргументи и стегнатия диференциал е като настъпена жаба. Та, като ще показваме картинката, айде, нека да е цялата! А не само в областта на пъпа!

Та понеже проучването н Мира Радева обхваща само областта на пъпа, с него повече няма да се занимавам. Извинявам се и на всички, на които съм казал, че МБМД е сравнително добра социологическа агенция. С последните си творби Мира доби правото на служебен прием по документи в клуба на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев по платена приложна социология.

Ако някой иска да си припомни как точно се лъже чрез социологически проучвания – да види блог-вълната ми по темата. Ако искате да си припомните последните дела и на кънчоандреизма – прочетете това.

То бива, то може, ама моля ви се! Явно никой от класическите трикове за измама на електората не са помогнали, та се е наложило да си изберем електорат, който да социологизираме! А като гледам как Румен Христов има под 2% резултат, а агент Краси Каракачанов – 2,3%, почвам силно да се колебая дали всичко не е хептен съчинено. Художествена измислица с цифри един вид! Щото в никой реален свят разцепеното ВМРО не може да бие сините, еле пък в градовете! Цялата тази псевдо-социологическа история малко ми заприлича на едно стихче на Ботев (което може би не е на Ботев, но това е друга тема):

‘...само, знайте, за парата,

като човек- що да прав,

продава си и душата!’

От мен толкоз – измивам си ръцете от тая гнус и отивам да чакам пресконференцията в три. Та да чуем най-сетне името на Плевнелиев официално и да ни остане само да разберем кой е кандидатът на БСП (който изглежда няма да Калфин)!




Гласувай:
12



1. vmir - Съгласен!
04.09.2011 16:24
цитирай
2. анонимен - Господине, ще ми се дасподелите прогнозите си и за тото 6/42 и 6/49
04.09.2011 16:44
но не тук, моля..
цитирай
3. locke - Господине, прогнозите ми не са базирани на налучкване :))
04.09.2011 17:28
katana написа:
Господине, ще ми се дасподелите прогнозите си и за тото 6/42 и 6/49 но не тук, моля..

Всичко базирам на логика, а не на работа със случайни числа :)
Но след пресконференцията днес мога да гарантирам резултат за Плевнелиев между 44-46% на първи тур и балотаж между него и 'може би' Калфин (ако последният не бъде сменен).
П.П. На Плевнелиев не му отива да е само по риза - трябва да си преправят видеоклиповете с него...
цитирай
4. apostapostoloff - Плевнелиев и Волен
04.09.2011 17:31
са на балотаж. Това е повече от сигурно! А Мира е куха лейка и то доста продажна.
цитирай
5. locke - Волен трябва да е доволен ако мине 5%!
04.09.2011 17:36
И те са му много!
Но ако Калфин бъде сменен, нещата стават по-различни...
цитирай
6. анонимен - Така и ще кажете. Но аз ще Ви изнудя!
04.09.2011 19:00
:-))))))))))))) За случайните числа иде реч!
цитирай
7. locke - Мога да ти дам програма за случайни числа...
04.09.2011 19:13
Но и тя толкова ще познае :)
цитирай
8. анонимен - Когато изобщо се сетя за игра на тото, аз използвам добре познатия метод
04.09.2011 19:50
от социалистическото планиране " едно към гьотуре". Не казвам за резултата.
цитирай
9. locke - А аз не играя изобщо...
04.09.2011 21:03
Смятам твърде добре, за да си позволя такава волност :)
цитирай
10. анонимен - Мира по принцип професионално и нравствено...
04.09.2011 22:36
НЕ БЕШЕ толкоз калпава, но стана една работа ПРЕДИ три четири месеца и тя хем има нужда от пари, хем беше притисната с възможно дискредитиране, поради което почна да смесва истини с неистини...
А ти, какво?
Пак ме изненадваш за човек с твоя отличен потенциал - за каква възможна подмяна на Калфин намекваш, махни тоя лаицизъм, който те самобламира ни в клин ни в ръкав...
Поздрави!
цитирай
11. locke - Веднага обяснявам, че и пост ще напиша!
04.09.2011 22:48
Първо, Калфин не е регистриран като кандидат президент, БСП е регистрирана като участваща в президентските избори партия. Тоест още не е сигурно, че той е Избраният!
Второ - Мира, Кънчо, Андрей и който ще друг да хванат, пак на балотаж ще иде Калфин, защото Доган отказа да бутне рамо на Кунева на първи тур.
Трето - навсякъде в прессъобщенията на БСП Калфин се споменава единствено като евродепутат.

В резюме - очаквам в идните дни да се разболее или да се откаже по някакви лични причини, за да го сменят с по-губещ кандидат. Според анализите за местните балотажи БСП ще са съвсем малко по-добре позиционирани, ако на президентския балотаж е Кунева. А и ще имат минимален, но все пак някакъв шанс да спрат Плевнелиев!
цитирай
12. анонимен - За спиране на Плевнелиев и дума не може да става...
04.09.2011 23:01
... в момента по мои преценки той печели без балотаж с 55%:45% вероятност да няма втори тур...
Имаш известен дефицит в чисто политическото мислене, то си има своето значение при преценките...
Всъщност, за мен е твърде интересно защо е такава масова заблудата относно шансовете на Куневица, има нещо повечко от парите...
В изключително сложна ситуация е Ахмед Демир; на първия тур той няма да декларира подкрепа за Христов, защото не вижда шансове за балотирането му; с Куневица не става изобщо, понеже тя не може да му върне никакви политически ползи; за Калфин все пак се плаши, че Куневица може да му съперничи успешно, пък и Калфин плюс Ахмед на евентуален балотаж срещу Плевнелиев си е пълна катастрофа и за Карфин, и за Ахмед...
цитирай
13. locke - Балотаж е необходимо да има!
04.09.2011 23:13
Което значи, че ще има! Просто кампанията трябва да се проведе така, че Плевнелиев да остане на 45%, плюс-минус 2%.
Шансовете на Кунева идват единствено от това, че няма други свестни опозиционни кандидати.
Допускам, че Доган е твърде бесен на БСП, за да им помогне по какъвто и да било начин. По-скоро очаквам тотално да ги прецака, като подкрепи изцяло Румен Христов на първи тур и го прати на балотаж. С твърдите сини гласове и покупките от СДС и другите сателитни партии, гласовете на Доган ще стигнат за 16-17% подкрепа, което би трябвало да бие и Кунева, и Калфин! Не съм вътре в мислите на Доган, но има индикации, че може да постъпи така...
цитирай
14. locke - Плевнелиев може да бъде спрян!
04.09.2011 23:18
Доган и сие на предните избори купиха около 350 000 гласа. Ако на балотаж е Кунева и зад нея застанат левите, жълтите, Доган и сини лумпени, покупката на тези гласове дава 15-20% шанс на Кунева. Особено ако Плевнелиев е много близо до 50% на първи тур и това демотивира част от избирателите на ГЕРБ. Ако към този апокалиптичен сценарий се добавят и евентуални победи на първи тур в София, Варна и Бургас...
Но има твърде много 'ако' в картинката!
А балотаж трябва да има, защото ако няма, ГЕРБ ще останат с около 100 общини вместо със 130 или повече.
Пък и не вярвам Цветан да изпусне положението дотолкова, че да остави 350 000 гласа да бъдат купени под носа му, без да попречи!

Като казвам, че Плевнелиев ще има около 45% подкрепа на първи тур, имам предвид, че трябва умело да бъде докаран до този процент, а не до по-висок. При над 45% има риск да стане някой гаф и да спечели на първи тур! Лично аз бих го нагласил на около 42-43%, така че на самите избори да е в диапазона 40-45%! Винаги може с подходящи рекламни послания и клипове подкрепата да се вдигне за втори тур!
Наистина възможността Плевнелиев да загуби е твърде нищожна. Затова трябва фигурата му да се използва до последно като подкрепа за кандидат-кметовете на ГЕРБ на балотажите. Поне опитното политическо инженерство го изисква!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1120348
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив