Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2011 07:18 - Двата коза на Плевнелиев!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 2017 Коментари: 8 Гласове:
2

Последна промяна: 05.09.2011 07:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Партията му даде първия – Марга Попова, втория получи от конкуренцията в ранния следобед. Посегнаха да му избодат очите, а вместо това му изписаха вежди! Но нека първо кажа за Маргото!

Г-жа Попова осмисля институцията на вицепрезидент и я изпълва със съдържание. И то по уникален начин! Първо, тя определено е експерт в област, в която президентството е много силно и необходимо – съдебната власт! Отсега е заявено, че ще работи за експертизирането и деполитизирането в тази сфера. Тя има отличната възможност да обясни на електората на разбираем език, какво точно може да направи Президентството за реформите в съдебната власт и от какво огромно значение е там да се провежда експертна, продясна и проевропейска политика. Ако някой не помни от какво огромно съдебно значение е този президентски мандат – нека ви припомня! Второ, Маргарита Попова е първата смислена кандидат-вицепрезидентска кандидатура. Другите или нямат, или имат специалисти по паравоенно или банково дело. Които сфери определено или не са приоритет на идващия мандат, или изобщо не са от компетенцията на институцията. Трето, ако г-жа Попова поиска дебат по съдебната власт, като част от президентската кампания, Кунева или Калфин могат да спорят с нея? С експерта! Може би, ако Калфин вземе Курнелия или пчеличката Мая за вице, ще стане дебат! Само дето те са прависти по образование, но с минимален стаж, и идея си нямат в какъв филм ще се вкарат, ако почнат да спорят с г-жа Попова. И ако от десните не бъде издигнат за вице експерт юрист, просто не виждам как Маргарита Попова няма да привлече към себе си солидна част от сините избиратели.

Сега за подарения коз!

Конкуренцията успя да се самосложи под общия знаменател "политически кандидатури" и да обяви Плевнелиев и Попова за единствените "неполитици" в кампанията. Мерси, браточки-главочки! Ако си мислите, че това е минус, не сте в час. Бойко беше избран, защото не е политик!!! Не си ли взехте поука, идиоти такива? Хората искаме точно неполитик за президент! Не искаме лица, които митарстват от 20 години в политиката! А и като имахме професионален политик за президент последните 10 години, да издеянихме нещо? Освен тройна коалиция с мандат на Доган? Какво направи политикът Първанов? Питам и ми е интересно да чуя, дали изобщо е направил нещо?

Когато Плевнелиев се обявява за неполитик и твърди, че няма да политиканства, това е много силно подсъзнателно послание към избирателите. Политиканстването е за кръчмите, не за Дондуков 2. На Дондуков 2 трябва човек, който да може успешно да говори с Европа и света за бизнес и инвестиции, защото това е необходимо на България в момента! Вие представяте ли си един самолет натоварен с български бизнесмени, водени от Плевнелиев, какво може да постигне при една визита в Бавария например? Сега си ги представете същите с Калфин или Волен. Запитайте се кой президент ще договори по успешно ‘Набуко’, ‘Южен поток’ или ‘Белене’? Кунева, която затвори двата блока на ‘Козлодуй’? Калфин, през чийто министерски мандат умряха всички еврофондове? И който в съдружие с Първанов (като екип ‘професионални политици’) спаси българските медици не с политически действия, а опрощавайки стотици милиони либийски дълг? Или Плевнелиев? Да се обзаложим ли, че той ще може да преговаря с президенти, министри, еврокомисари и мега-инвеститори компетентно и лично, за разлика от останалите!

Признавам, че не очаквах ГЕРБ да издигне толкова силна вицепрезидентска кандидатура. Признавам, че в този си вид двойката кандидати за Дондуков 2 изглежда 100% експертна и ефективна. Признавам, че с нетърпение чакам да дойде януари и да имаме президент, който да не се занимава с охрана и отбрана на дипломатите-агенти, да прави партии и да коментира политическото си бъдеще половин година преди края на мандата си! Ехо, Първанката, агент Гоце, ти имаш да работиш още половин година! Не ми се хайманосвай, ей! Врътни си трътката и иди докарай 1-2 милиарда инвестиции в тая страна, от която открадна милиарди!

 

Честита кандидатура на Росен и Марга! Успешна кампания и успешно управление на страната от януари!




Гласувай:
2



1. boristodorov56 - Измислени колизии за фиктивни нужди.
05.09.2011 08:25
Бре, че необуздано въображение имаш.
цитирай
2. locke - Имам :))
05.09.2011 08:32
Само дето в случая въображение не е необходимо - говорим за реални личности и събития!
цитирай
3. minavamottuk - И аз съм за...
05.09.2011 09:03
Да дойде новата президентска двойка...Да имаме лице пред света...Запомнете и сравнете къде бе приет Първанов ,къде пътува ,освен на лов...Какво ниво на срещи имаше...

Нека влязат новите президенти...и да броим...
цитирай
4. locke - Их, че добре го каза :)
05.09.2011 09:53
Само да спрат да показват Плевнелиев по риза - с костюм е по-хубав :))
цитирай
5. tomdju - Най-после светлина в тунела!
05.09.2011 09:59
А не мрак, отврат и погнуса до сега!
цитирай
6. locke - Най-малкото имаме избор...
05.09.2011 10:01
Помниш ли 2006-та какво беше - мумия, фашист или агент Гоце! За първи път пропуснах избори!
цитирай
7. alex8 - Ха да видим!
05.09.2011 12:22
Добре казано и дано да стане,но съм убеден че ще сме свидетели на доста мръсни врътки срещу този иначе сполучлив тандем за момента.
цитирай
8. locke - От нас зависи!
05.09.2011 12:26
Ако идем за гъби или разчитаме, че тъмните сили ще загубят и с нас, и без нас - може да се самопрецакаме! А имаме такъв добър шанс да си изберем поне безукорни хора за Дондуков 2!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119231
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив