Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2007 08:36 - Министърът – най-умен, докторите – тъпи лъжци, работната група – бавно загряваща!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 1803 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Скоро един блогър се изока съвсем резонно по адрес на Румен Петков с репликата ‘Няма такъв министър!’ Днес съвсем резонно го репликирам – има, има... Радослав Гайдарски!

След като каза, че протестиращите лекари са лъжци, министъра успя 5 пъти за 5 минути да ги нарече и тъпи. Че какво ти разбира лекар от статут на болница?! Тия хора не знаят какво искат, кога го искат, от кого го искат, нищо не разбират и нищо не са разбрали. Не им е ясно... Нищо, хептен нищо не им е ясно...

Оказва се, че министърът бил делегирал на борда права да преговаря за статута на болницата и за всичко останало. Да преговаря, но не и да вземе решение. Понеже просто няма тази власт. Говорим за същия борд, който лекарите на харесват и искат да свалят. Явно той може да преговаря и за собствената си оставка. Освен това, каквото и да преговарят, решението от преговорите ще бъде дадено на министъра като предложение... Какви преговори са това тогава? Разтягане на локуми и губене на време...

Най-много ми хареса, когато министърът каза, че собствената му контактна група е от бавно загряващи. Как? Лесно! След като два дни отричаше да има подписано споразумение с лекарите, а само работен протокол, днес му увря чутурата и се усети, че този протокол е написан така, че има силата на договор! Ама това докторите виновни! Подвели работната група, забълбукали ги, подхлъзнали ги, накарали ги да подпишат, преди да загреят какво става и какъв документ подписват. Това същите тези доктори, които одеве бяха тъпи и не знаеха какво искат! Брей, да му се не види!

Болницата категорично се нуждае от преструктуриране. Но не от екип, доказано некадърен. И закъснял ужасно с действията си по модернизацията. Ама министърът каза, че вече бил узрял бордът за промени. Да промени себе си и да си подаде оставка! Болницата има нужда не от прибързано модернизиране, а от внимателни промени, съобразени с нейната супер специална за страната роля! От хора с поглед, не бавно загряващи!

А Гайдата – да му резне Серго крилцата, че после да не надуе самият той гайдата! Такъв скандал във всяка нормална държава щеше да свали правителството. Само дето тук и министър няма да падне. Даже и косъм от министър...

П.П. Авторът е част от проекта "Зона без фикуси"



Тагове:   най,   умен,   Министърът,


Гласувай:
0



1. анонимен - Най-накрая,
11.07.2007 09:24
да прочетем и една ангажирана статия!
цитирай
2. viovioi - аз мисля, че не им се получи на медиците..
11.07.2007 09:57
Не получиха и широка обществена подкрепа, поради прични които не искам да коментирам.Протестираха нахално,натурално и малко неадекватно.Изявленията на водачи на протреста по медиите звучаха не добре, икономически некомпетентно и язвително.Апогей на тяхното падение беще побоя на лудия,тогава стигнаха дъното.И за една нощ изминаха пътя от "о сана" до "разпни ги" Жалко.Исканията им дори обиждаха техни колеги от провинцията.как може такова нещо? санитар в Пирогов да получава 700 лв, а хирург в провинжцията 500 лв.Това не е двоен стандарт, това е тъпо,тъпо на квадрат)))
цитирай
3. nakom - С други думи казано - мразят Гайдарски
12.07.2007 00:55
Има ли защо да го мразят- има.Гаден човек - изрита една купчина доказани крадци -като започнеш от Чирков който в "неговата" болница, която е университетска, пред цяла България без дарение не те оперираше,и само вметнато - остави я с 19 млн дълг, и и като стигнеш до Пернишки който без изричните директиви, щеше да се мае в отпуска известно време и пак да се върне да рекетира пенсионерите.Има защо да го мразят.Само че нямат подкрепата ми.
Какво точно искат - поне 3000 евро заплати.Не било прилично, не можело ЛЕКАР да взима толкова пари-малко били.Така е.И аз мисля че лекарите трябва да взимат адекватни възнаграждения.Само че лекарите.Не касапите и рекетьорите при които важи принципа - не си ли плащаш -мри.Да си лекар е призвание а не занаят.В Пирогов са малко лекарите като цяло.Мога и примери да дам но не ми се занимава.Но да оправдаеш факта че си оставил някой да мре защото не си е бутнал под масата с малката си заплата - това не е лекар.Това е изрод с тапия за лекар.
Из форумите се мотаеше един калъфар, който разправяше как в германия само дето не му целували ръка като разберели че е лекар.На въпрос - а като каза "кво ши праим ся" целуваха ли ти ръка - не отговори.
Искали да се определи някакъв точен статут на болницата.И аз искам да мога да кажа на шефа си точно като какъв да ме води.Само че той е шеф а не аз.И като постъпвам при него си правя добре сметката какво мога, какво искам, и докъде мога да стигна.Като не ми харесва - си обирам крушите.Но докато съм там си върша работата както трябва.
И най-важния измерител.Ако лекарите от Пирогов бяха заслужили заплатите си, то всички щяха да ги подкрепят.Толкова противоречия по тема и на избори не съм виждал.Един вика - те заслужават, друг - те убиха мой роднина.Истината остава точно по средата.Те заслужават но наистина има за какво да бъдат съдени.
Лично аз нямам против Пирогов да получават големи заплати.Труда им е тежък, натоварването голямо.Работата отговорна и тежка.Уважавам лекарите като хора призвани да спасяват човешки живот, дали дълги години от живота си за да стигнат до нивото д-р.Но нямам никакви скрупули по отношение на наказанието за безхаберие и гадно отношение което имат към пациентите си, както и за корупцията.
Така че стига с тоя тъп популизъм- Гайдарски такъв и онакъв.Много е модно да се плюе по министри.Вдига рейтинга на блога.
Както се вижда, темата е прекалено преекспонирана.Даже и "избрани" не и помогна ;-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1120231
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив