Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2007 08:44 - Джигерче, шерденче!*
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 1855 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 10.07.2007 11:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Това, докторите, грам въображение нямат! Хич не могат да разберат, че ‘Пирогов’ е частна собственост! На министъра, разбира се, на кого другиго. Той коли, той беси, той определя борда и финансите на болницата. А де се е чуло и видяло, роби да стачкуват?! И то бели роби – с бели престилки!!!

Някой разправяше, че птицата Додо била изчезнала. Не е вярно – Додо(в) е заместник министър на здравеопазването. А бордът на директорите на ‘Пирогов’ му е защитен ареал! Същият тоя борд, който според споразумението трябваше да бъде сменен с нови лица. Че как да не е сменен, на 80% бил сменен! Ей, това доктор Червеняков бая едър трябва да е, щом сам прави 80% от борда. Все едно да иде някоя миска на маникюр, да ъ боядисат по един нокът на всяка ръка, и да ъ кажат – ‘Ха, честит нов маникюр!’ Нов, нов, ама друг път! Както се вика в една реклама – ‘Че той същия като предишния!’ Днес ми стана ясно, че ‘Пирогов’ е еднолична собственост. На един виден видински мафиот. И ако не му играят по гайдата – лошо! Като го гледам, пак се сещам за оная реклама – ‘Бате, ака ми се!’

‘Пирогов трябва да ореже всички непечеливши дейности и да развие печелившите!’
          Декодирам:

1.       Леглата, които стоят свободни за случайна криза, не сa ползвани скоро, значи ги закриваме! И със закон забраняваме земетресения, големи пожари и промишлени аварии!

2.       Ако някой е за скъпоструваща операция, не е за Пирогов. Щото там скъпите операции са на загуба! И за да ви оперират, трябва разрешение от шеф на клиника или някой от борда. Един вид – решават си някои хора да живееш или да умреш!

3.       Чувал съм, че кафетарията на Пирогов била на печалба! Да се развие в ресторант! Това джигерче по селски, това печено шерденче, това шкембе-чорба, веднага да влязат в менюто! А и продукти няма да купуват – каквото падне от операциите, това! 100% чиста печалба!!!

 

Тези дни си реших окончателно кои министри плачат за смяна:

Румен Петков – заради биещото сърце на партията;

Емилия Масларова – заради безочливото увеличение пенсията на баба ми Гицка с жълти стотинки;

Радослав Гайдарски – заради неспособността да вдигне на крака здравеопазването и заради ‘Пирогов’.

Светата Троица – Емел, Джевдет и Нихат – за каквото си изберете, че ако почна – роман ще напиша...

Почва ремонт на софийските улици! Предлагам да възродим традицията на вграждане при строеж, че да заякне направеното. Ей таз половин дузина може да вградят първи! А аз ще почерпя!

П.П. Чувал съм, че овцете, като се наплющят с млада люцерна, им се подува стомаха. И ги бодат с шило, за да им пуснат въздуха. Те, гайдите, са кажи-речи овчи стомаси... Та се чудя, с какво шило трябва да боднат Гайдата и сие, че да им изпуснат въздуха. Щото бая преядоха, и то не с трева зелена...

*Авторът е част от проекта "Зона без фикуси"




Гласувай:
0



1. анонимен - Пирогов
10.07.2007 16:42
Не знам какво означава да е печеливш или не, при положение, че е направен с идеята да спасява човешки животи и то без да пробира кои точно да спаси. Много ясно, че ще е на загуба, когато мисли първо и най-вече за живота и здравето на хората. Това място спаси и живота на моя съпруг и каквито и пари да плащат на персонала там, няма да са достатъчни за работата, която вършат.
цитирай
2. locke - В демокрацията и медицината значи бизнес...
10.07.2007 16:46
Не е въпроса да печели повече, отколкото харчи, а да го дотират по подходящ начин и с достатъчно средства, че да върши работата си, без да се мисли за това, че падат заплатите, когато се спаси живот
цитирай
3. kassandra - Съгласна съм на 100%!!! Просто не ...
10.07.2007 18:53
Съгласна съм на 100%!!!
Просто не само плачат за смяна ами реват гласно!!
цитирай
4. ketballu - остроумно,
13.07.2007 23:40
информирано,иронично,осведомено.Благодаря се,че има още такива хора в България!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119484
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив