Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2007 10:52 - Училищно вуду с европейски пари
Автор: locke Категория: Други   
Прочетен: 1702 Коментари: 3 Гласове:
1



      N-ската гимназия вече е част от образователната система на Европа. И понеже в Европа гледат приоритетно на образованието на подрастващите, текнаха към N-ската гимназия реки от мед и масло. Но нали знаете как е с реките в България – непочистени корита, неукрепени диги и язовири, вечно изненадани от неочаквания дъжд. Та и с медно-маслената река, текнала към N-ската гимназия се случи същото. Казаха от Европа, че имат специални фондове за образованието. Големи фондове, с много пари за раздаване. Звучи познато, нали?      И текна великата европейска медно-маслена река. Но на пътя ъ застанаха Министерството на образованието и неговите регионални инспекторати. И в N-ската гимназия стигнаха не мед и масло, а пет капки долнопробен маргарин... Но колкото, толкова! Дадоха им пари за ритуализация. Ще речете – това животно пък какво е? Е как какво, европейско, разбира се! Ритуализацията е програма за въвеждане на ритуали и създаване на символи в училище. Тоест униформи, значки, медалчета, плакети и каквото си поискате. И за това имате 1500 лева за 300-400 ученици. По две евро на човек! Мислеха в N-ската гимназия да си направят училищно радио, ама се оказа, че това не било ритуал. Пак мислиха и решиха: ще купят един тъпан за 200 лева и всяка сутрин преди училище ще бият тъпана и ще пеят „Митре, ле!”, а за останалите пари ще купуват всеки понеделник по един черен петел, ще го колят на двора и ще правят магия за шестици и по-високи заплати.  А после ще готвят по една супа, че да хапнат нещо учителите. Не са шофьори, че да ядат всеки ден, я!        А, да, забравих... и един плакет за министъра, да му благодарят!!!


Тагове:   вуду,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zvezdopad - хахаха..
26.05.2007 11:51
Определено е модерно да се правят засади по пътя на европариците до местоназначението им. Като едни истински хайдуци, всички министерства, комисии, агенции и прочие са се наредили от двете страни на пътя из храсталаците, облечени с възголеми маскировъчни униформи и дебнат ли, дебнат. Даже си крадат взаимно плячката.
цитирай
2. locke - Това да не ти е магистрала "Тракия" :)
26.05.2007 11:57
В случая с еврофондовете за образованието няма да има откраднати пари, а и неусвоените ще са малко...
Проблема е, че са се наредили покрай реката и отбиват парите в правилните посоки, към верните директори, верните градове и правилните училища. Никак не е странно, че като краен резултат най-добрите проекти ще се окажат тези от смесените райони...
цитирай
3. filip - :))
27.05.2007 20:01
Веднъж да се махна от системата на средното образование и от моята N-ска и повече назад не искам да погледна!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1120328
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив