Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2011 21:42 - Екзит половете се издъниха! Пловдив и Видин изчезват от картата!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 5158 Коментари: 12 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Социолозите този път трудно ще се оправдаят с отказ на респонденти, даже не знам как могат да оправдаят разлики от по 5% и повече в полза на ГЕРБ в Сливен, Пловдив, Перник, Пловдив, Видин, Враца Стара Загора, Ямбол, Русе и т.н. С няколко процента се оказа надценен и Плевнелиев. Изобщо - зле!

ГЕРБ празнуваха триумф, а се оказа, че печелят, но не достатъчно за триумф! Да речем, че победата стига за овация!!!

Ползата – ограничаване на ГЕРБ в местната власт, което едва ли е от полза за градове като Сливен, Видин и Пловдив, които са в трагично състояние! Все си мисля, че за тези градове щеше да е по-добре в тяхното положение да са подкрепени от правителството, а не да са на нож с него! За Хасково и Ловеч нещата не са такива, там преизбраните кметове явно го заслужават с начина си на управление!

Определено ми е жал за Пловдив. Втори мандат на Славчо Атанасов ще прати града извън десетката на местата за живеене в България. Нещо, с което Станишев е много горд. Той припозна Славчо за негов кмет!

Станишев каза: ‘Тези, които днес гласуват за кандидатите на ГЕРБ, след две години ще ги замерят с камъни’! Веднага искам да репликирам – ако градовете под контрола на БСП продължат да западат, София и ГЕРБ ли ще са виновни? Или гласувалите за БСП ще трябва да ги замерят с камъни?

Цяла Северозападна България бяга от ГЕРБ, към нея Ловеч и може би Плевен. Някак си зоните на ГЕРБ са компактни – Русе, Търново и Габрово; Варна и Добрич (а може би и Силистра); Бургас и Ямбол; Благоевград и Смолян. Стара Загора е да речем свързана със зоната на Габрово, а София е остров.

Колкото и да не ми се иска да го мисля – това прави ГЕРБ партия на регионите. Като слезем на ниво общини също има доста добро зониране. И ми е трудно да повярвам, че ГЕРБ няма да се изкуши да прави инфраструктура и други регионални проекти преобладаващо в зоните под свое управление. Интересно ми е например как ще тръгне заводът за боклука в Перник, след като властта там пак е у Дебелата? Какво ще се направи за Видин? Триъгълникът Разград-Търговище-Шумен какво ще преживее?

Обратно към екзит половете – интересно доколко контролирания вот – корпоративен или купен, е заблудил анкетьорите. Колко са купените гласове и къде ще знаем след два-три дни – лично ще потърся данните. Но ако това е причината за загубата на ГЕРБ на местните избори – да, наричам това загуба, защото е такава, нека не казват, че не са били предупредени! И Цветанов да си посипе главата с пепел, защото той е причината за тази загуба при такъв сценарий!




Гласувай:
7



1. ketcakuatl - УВЛИЧАШ СЕ ТОМА!
30.10.2011 22:16
Три поста за една и съща тема на ден? Гласувах за блога ти на първия постинг, но мисля че после прекаляваш. Искаш да вземеш хляба на журналистите ли? Или като 'яхна' вълната на първа се превъзнесе? Твоя работа, но ще видиш от прочетите че не бива да се прекалява.
цитирай
2. thewanderer - Все още се надявам да го изритат този ...
30.10.2011 22:16
Все още се надявам да го изритат този мазник от Пловдив. Утрото ще покаже.
цитирай
3. locke - Извинявай, но денят е такъв - има нужда от коментиране!
30.10.2011 22:21
ketcakuatl написа:
Три поста за една и съща тема на ден? Гласувах за блога ти на първия постинг, но мисля че после прекаляваш. Искаш да вземеш хляба на журналистите ли? Или като 'яхна' вълната на първа се превъзнесе? Твоя работа, но ще видиш от прочетите че не бива да се прекалява.

цитирай
4. locke - Силно ме съмнява - следобед купи цяло Столипиново!
30.10.2011 22:22
thewanderer написа:
Все още се надявам да го изритат този мазник от Пловдив. Утрото ще покаже.

цитирай
5. diadomik - Уви?!
30.10.2011 23:35
На въпросите, които си задавате ще намерите отговорите, когато видите отговорите на въпроса за монопола на медиите, който упорите задаваше Илияна Беновска...
цитирай
6. locke - Тя пък сега се сети!
30.10.2011 23:54
Все едно монопола е от две години! И все едно Краси Гергов вчера се е набутал в медиите!
цитирай
7. yotovava - Престанете да правите евала на Беновска - в случая въпросът й беше свързан с лично нейни дела - а именно лиценза, дето трябва да плати.
31.10.2011 07:54
Имам приятел, който работи в общината - сега, представи си, за кого е гласувал, защото една смяна на ръководството, означава разклащане на стола ама яко-яко.
Така че хората се ръководят преди всичко от личното си състояние, а не от някаква далновидност.
А, и другото - някои възприеха негласуването, като позиция едва ли не.
Пълна глупост.
Валя
цитирай
8. locke - Пловдив все пак избра Тотев!
31.10.2011 08:12
Въпреки Столипиново!
цитирай
9. thewanderer - Да ни е честито
31.10.2011 10:03
Отдавна чаках да го махнат тоя. Беше време. Сега да видим как ще реве за манипулации.
цитирай
10. locke - Какви манипулации - то се видя кой купи Столипиново!
31.10.2011 11:02
thewanderer написа:
Отдавна чаках да го махнат тоя. Беше време. Сега да видим как ще реве за манипулации.

цитирай
11. 4aiotgluhar4e - Здрасти :)
31.10.2011 23:17
Знаеш ли какво си мисля от миналата неделя насам? Сигурно и ти си го мислиш. Докато не въведат електронно гласуване, все така ще е. Защо в Германия няма далавери, екзит полове, лъжещи гласоподаватели и застъпници, които стоят до тях, докато анкетьорите ги питат? Не знаеш ли, че на някои места хората отказват да отговарят изобщо, а анкетьорите си наместват отговорите, за да си вземат хонорарите? И това не е от сега, гледам го от 15 години.
Щом може да се организира он-лайн преброяване, може да се направи и он-лайн избор и всичко ще си дойде на мястото. Не е толкова скъпо да се окрупнят секциите и да се оборудват терминали. Ама няма да стане, защото не им изнася. На всички!
цитирай
12. locke - Чайче, не те разбрах...
31.10.2011 23:33
За електронно гласуване или за онлайн гласуване говорим, защото май ги смесваш...
Ако говорим за секции, оборудвани не с урни, а с машини за електронно гласуване, ми се струва, че това ще е вид образователен ценз! Хората не можаха да вденат, че трябва да пишат Х, а ти искаш да ги караме да гласуват с машина...
Онлайн гласуването е чудесно, но никога не е въвеждано в страни с масово купуване на гласове. Не сме само ние - и Щатите са го правили десетилетия, и Италия има печален опит, че и други. Нищо по-лесно да си взема лаптопа, да отида в махалата, да седна в едно кафене и, уж помагайки на циганите да гласуват, да им плащам да дадат вот, за който аз им кажа!
Ако искам да въведа онлайн гласуване, бих го направил пробно за висшистите в страната, като им издам безплатно и електронни подписи, та да ги насърча да ползват и други услуги на електронното правителство. Настоящият състав на КС обаче ще върне такова предложение като дискриминиращо... Ако не знаеш, вече веднъж отхвърлиха идеята за пробно електронно гласуване!
Така че най-рано онлайн гласуване може да има през 2015, ако тогава още са на власт ГЕРБ или дясна коалиция с тяхно участие. Конституционният съд ще е в състав, който би го одобрил! И пак - твърдя, че трябва да бъде разрешен само за висшисти и евентуално среднисти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110669
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив