Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2011 10:15 - Какво, къде, кога? Част 01
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 3485 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 25.10.2011 15:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Искате да знаете къде има изненади, къде няма и какво ще стане? Затова направих втора таблица с прогнози между двата тура. А по-долу следват детайлни обяснения.


Втората
част е тук! А третата - тук!

Резултати и анализи по региони. С червено са маркирани общините, спечелени на първи тур, а в синьо са забележките.

 

Благоевград: Атанас Камбитов (ГЕРБ) срещу Емил Костадинов (БСП). До последно кандидатът на БСП и  Елезов от ЕКИП се сменяха на второто място. Няма изненада (НИ)!

Банско: Георги Икономов (ГЕРБ) с/у Александър Краваров (ВМРО-НИЕ). НИ

Белица: Ибрахим Палев (ДПС) с/у Хасан Илан (СДС, ОЗ, БСДП). Определено тук първо балотажът беше слабо очакван, второ – ГЕРБ не е там. Имат 3 пъти по-слаб резултат от втория и са четвърти. Ще хвърчат глави (ЩХГ)! На лидера от ДПС не му стигат 3-4-5% (според окончателните резултати). Би трябвало да бие лесно!

Гоце Делчев: Георги Андонов (ГЕРБ) /у Владимир Москов (БСП)

Гърмен: Ахмед Башев (ДПС). НИ

Кресна: Милчо Караджов (Атака) с/у Илиян Кръстев (НДСВ, ВМРО-НИЕ, ОЗ, ОДС, СДС). Това е безобразие! Илиян Кръстев е кмет и се очакваше да е на балотаж. Но Караджов да дойде от нищото и да бие всички... ЩХГ

Петрич: Димитър Танев (ГЕРБ) с/у Вельо Илиев (независим). НИ

Разлог: Красимир Герчев (ГЕРБ). Очаквана победа, макар и не толкова категорична и още на първи тур!

Сандански: Георги Баханов (ГЕРБ) с/у Андон Тотев (БСП). НИ

Сатовча: Арбен Мименов (ДПС). Изненада тук е отличният резултат на ГЕРБ, макар и недостатъчен за балотаж.

Симитли: Апостол Апостолов (БСП). НИ

Струмяни: Валентин Чиликов (ГЕРБ) с/у Емил Илиев (коалиция). НИ

Хаджидимово: Людмил Терзиев (НДСВ, СДС, подкрепен и от ДПС и БСП). В такъв формат и при липса на други кандидати освен ГЕРБ Тройната хаджидимовска коалиция + СДС резонно бие още на първи тур. Все пак ГЕРБ има по-слаб от очакваното резултат. Този кмет го пишем на сметката на НДСВ.

Якоруда: Нуредин Кафелов.(ДПС). НИ

 

Благоевград и областта не поднесоха сериозни изненади. Стига ГЕРБ и БСП поне да си разделят балотажите, всичко ще е наред!

 

Бургас: Димитър Николов (ГЕРБ). Изненада тук е само резултатът – над 71%. Това показва, че се е откроил нов ярък лидер в ГЕРБ!

Айтос: Евгени Врабчев (БСП) с/у Ружди Хасан (ДПС). Изненадващо силно се представи Васил. Едрев, бившия шеф на МВР в града, сега охранител. Известно време вървеше втори, при това фаворит за балотажа. ГЕРБ за чак четвърти. Допускам, че ДПС може да се откажат от балотаж в полза на Едрев, което ще го превърне във фаворит!

Камено: Стефан Стефанов (БСП). Изненадващо силен резултат за Стефанов и БСП.

Карнобат: Георги Димитров (БСП) с/у Атанас Атанасов (социалдемократи, ЛИДЕР). ГЕРБ изненадващо са чак трети. Общината ще иде при БСП. ЩХГ

Малко Търново: Илиян Янчев (ЗС). С малко, но от раз! Победа за земеделец в община, където се очакваше фаворит да е ГЕРБ и да срещне на евентуален балотаж БСП. Обяснението е ясно – сетете се за кой хит на АББА става въпрос!

Несебър: Атанас Терзиев (ГЕРБ) с/у Николай Димитров (независим, подкрепен от БСП). НИ

Поморие: Иван Алексиев (ГЕРБ) с/у Петър Златанов (независим, подкрепен от БСП). НИ

Приморско: Димитър Германов (ГЕРБ) с/у Димитър Димитров (широка коалиция). НИ

Руен: Исмаил Осман (ДПС). НИ

Созопол: Панайот Рейзи (ГЕРБ). Спорно е доколко този кмет да го припишем изцяло на ГЕРБ, но се явява от тяхно име и е водач на листата. НИ

Средец: Иван Жабов (ГЕРБ) с/у Тодор Станчев (БСП). НИ

Сунгурларе: Георги Кенов (ДПС) успя да спечели с малко на първи тур. Балотажът срещу ГЕРБ щеше да е много оспорван, но победата на първи тур не беше изключена. Голям удар за ДПС!

Царево: Георги Лапчев (ГЕРБ). Победата на първи тур е голяма изненада!

 

Определено Бургас изненада. Колосален успех за ГЕРБ в града и няколко излагации по места. Сериозно недоглеждане от страна на областното ръководство. Би трябвало да има наказани, особено, ако на балотажите станат още издънки. ДПС отмъкна Сунгурларе! Десните се губят...

 

Варна: Кирил Йорданов (ГЕРБ) с/у Веселин Марешки (независим). Слабият резултат на Кирил Йорданов е потресаващ! Марешки има над 20 000 гласа, колко от тях са купени, трудно ще разберем. Все пак Йорданов води с над 10% пред Марешки и се очаква да победи на втори тур. Но, според мен, - ЩХГ!

Аврен: Емануил Манолов (ГЕРБ) с/у Тодорка Коларова (БСП). Победата на Коларова над кандидата на ‘Българската левица’ е определено изненада. Сложен балотаж.

Аксаково: Атанас Стоилов (ГЕРБ). НИ

Белослав: Деян Иванов (независим) с/у Желязко Тодоров (БСП). Евроекспертът, протеже на осъдения кмет Емил Дичев е фаворит. ГЕРБ се дънят с гръм и трясък в община, която трябваше да е тяхна. БСП нямат шанс на балотажа. ЩХГ

Бяла: Анастас Трендафилов (ГЕРБ). НИ

Ветрино: Димитър Димитров (ГЕРБ) с/у Георги Андреев (БСП).НИ

Вълчи дол: Пенка Йорданова (ГЕРБ) с/у Веселин Василев (независим, подкрепен от БСП). Кандидатката на управляващите води, но се очаква гласовете на ДПС да отидат към досегашния кмет Василев и той да спечели отново. НИ

Девня: Васил Иванов (БНД, ДСБ, Лидер) с/у Атанас Кузев (ГЕРБ, подкрепен и от БСП). Изненада е слабият резултат на Кузев на първи тур.

Долни чифлик: Борислав Натов (независим, подкрепен от БСП) с/у Димитър Анастасов (ГЕРБ). Ако (когато) досегашният кмет отново спечели, няма да го пишем на сметката на БСП, които му дават само 12%. НИ

Дългопол: Янко Янков (ГЕРБ) с/у Маринка Иванова (НДСВ). Борбата за второто място бе много оспорвана. Изненадващо Красен Железов (БСП) остана трети, а считаният от нас за фаворит за достигане до балотаж Светльо Якимов (ДСБ, РДП, Отечество), който е всъщност кандидат на ДПС, остава четвърти. Причината - 13% за ЕНП на Капон и Дал. Засега не е ясно кой с кого ще се коалира!

Провадия: Божидар Станков (ГЕРБ) с/у Филчо Филев (БСП). Тук вместо ГЕРБ на балотаж трябваше да е кандидатът на десните Георги Янев. Поредно доказателство за смъртта на дясното!

Суворово: Павлин Параскевов (независим). Макар и да е подкрепен от БСП, няма да им го припишем – дават само 13%, а победата е с близо 60%. Очакваше се минимум балотаж с кандидата на ГЕРБ.

 

Варна дълго ще се споменава като стратегическа грешка на ГЕРБ. Както се видя от резултатите, със собствен кандидат имаха потенциал да стигнат до балотаж с Кирил Йорданов и дори да вземат поста. Сега ще треперят до последно колко гласа ще купи Марешки и колко хора ще бойкотират Йорданов на втори тур! В добавка – много лоши резултати в няколко общини!

 

Велико Търново: Даниел Панов (ГЕРБ) с/у Николай Илиев (БСП). Герберът води с около 10%, очаква се лесно да бие. НИ

Горна Оряховица: Добромир Добрев (ГЕРБ) с/у Георги Рачев (БСП). Сигурна победа за Добрев. Много критики обрах преди месец, когато казах, че това ще е балотажът и кметът Йордан Михтиев ще отпадне още на първи тур! Чакм извинения! НИ

Елена: Дилян Млъзев (ГЕРБ) с/у Сашо Топалов (БСП). НИ

Златарица: Пенчо Чанев (ВМРО) с/у Стефан Добрев (ДПС, СДС). Твърде вероятна победа за Чанев!. НИ

Лясковец: Ивелина Гецова (ГЕРБ, ДСБ, БСДП). Коалицията ще се радва и на общинско мнозинство! Така се прави!!! НИ

Павликени: Христо Дишев (ГЕРБ) с/у Емануил Манолов (БСП). Манолов тръгва малко над очакваното. НИ

Полски Тръмбеш: Георги Чакъров (БСП). НИ

Свищов: Иван Хараламбиев (ГЕРБ) с/у Станислав Благов (широка коалиция). НИ

Стражица: Детелина Борисова (ГЕРБ) с/у Румен Павлов (ДПС). Откъде се взе този, как гласовете на ДПС от 3% станаха 25%? Само мога да си мисля за купен ромски вот. Факт е, че Борисова става абсолютен фаворит за поста, а аз си развалих 100% точната до момента прогноза за Велико Търново!

Сухиндол: Пламен Чернев (БСП). НИ

 

В област Търново няма дори грам изненада, колкото за разкош... Като изключим кандидата на ДПС в Стражица, но той не мърда прогнозите и на йота!

 

Видин: Владимир Тошев (ГЕРБ) с/у Герго Гергов (БСП). И тук много ми се караха, че съм извадил десните от сметките и предричам лесна победа за ГЕРБ, която изглежда ще се случи. НИ

Белоградчик: Людмил Антов (БСП) с/у Борис Николов (социалдемократи). Тук на балотаж се очакваше да иде Емил Цанков. Изходът е абсолютно неизвестен и зависи от местните договорки през тази седмица.

Бойница: Анета Генчева (НДСВ, БСП). Отдавна сме писали старата нова кметица на сметката само на НДСВ. НИ

Брегово: Милчо Въков (БСП). Победата на първи тур бе малко неочаквана.

Грамада: Николай Гергов (НДСВ) с/у Радослав Рангелов (СДС, ОБТ, ДСБ, ЗНС). Очакваше се да няма балотаж, а ако имаше – опонентът да е от БСП или ГЕРБ. Кметът от НДСВ като че ли може и да не спечели втори мандат.

Димово: Лозан Лозанов (ГЕРБ) с/у Добромир Тодоров (БСП). НИ

Кула: Владимир Владимиров (ГЕРБ) с/у Андрей Андреев (БСП). Има много силен страничен десен вот, който би трябвало да иде към ГЕРБ, така че в тази община фаворит става Владимиров!

Макреш: Иван Вълчев (БСП). НИ

Ново село: Георги Стоенелов (независим). Подкрепен и от ГЕРБ, и от БСП. Само ГЕРБ са го подкрепили предния път, но слабият им резултат сега не ни дава основание да го пишем на тяхната сметка НИ

Ружинци: Александър Александров (ГЕРБ) с/у Венцислав Ванков (БСП). Очаква се много оспорван балотаж! НИ

Чупрене: Ваньо Костин (ЗС, БСП, ДПС). Винаги е издиган от земеделците, те му дават и огромна част от гласовете, другите са прикачен инвентар. Пишем го независим. НИ

 

Видин се оказа предвидим, В областта няколко общини паднаха от раз, а в другите, както и в големия град, се чакат интересни балотажи, някои много интересни.

 

Враца: Петя Аврамова (ГЕРБ) с/у Николай Иванов (БСП). Балотажът изглежда ще е много по-оспорван, отколкото се предполагаше! НИ

Борован: Петър Цветковски (БСП) с/у Десислава Тодорова (СДС, ДСБ, ДПС, ДСИ). Не се наемам да кажа какво ще се случи.

Бяла Слатина: Иво Цветков (ГЕРБ) с/у Венцислав Василев (БСП). НИ

Козлодуй: Борислав Борисов (БСП) с/у Румен Маноев (ГЕРБ, ОДС, ЗНС, Гергьовден). НИ

Криводол: Тошко Павлов (БСП) с/у Петър Данчев (коалиция). Предстои оспорван балотаж.

Мизия: Иван Даков (БСП) с/у Виолин Крушовенски (НДСВ). НИ

Оряхово: Росен Жеков (ГЕРБ) с/у Христо Иванов (комунисти). Единственият комунистически кандидат дотук с шанс за кметуване!

Роман: Тихомир Вълчев (ГЕРБ) с/у Красимир Петков (БСП). НИ

Хайредин: Радослав Стойков (БСП) с/у Тодор Тодоров (широка коалиция). Кмета от БСП май ще си отиде!

 

Във Врачанско няма кмет, спечелил на първи тур. ГЕРБ стои на позиции да се представи по-добре от очакването и да вземе четири, а защо не и пет кмета! Комунист отива на балотаж в Оряхово, а в четири общини БСП ще се бори срещу широки коалиции. Не е невъзможно столетницата да остане без кмет в областта.

 

Габрово: Таня Христова (ГЕРБ). НИ

Дряново: Емил Попов (либерален алианс) с/у Иван Николов (независим). Непредвидим балотаж!

Севлиево: Иван Иванов (ГЕРБ) с/у Йордан Стойков (БСП). НИ

Трявна: Драгомир Николов (зелени, ЗС) с/у Людмил Бучев (Новото време, Защита, ЛИДЕР). Гласовете за последния са, меко казано, съмнителни!

 

Очакван триумф за ГЕРБ в Габрово, но голям издън в Дряново и Трявна – там ще спечелят кандидати извън големите партии!

 

Добрич: Детелина Николова (ГЕРБ). НИ

Балчик: Светомир Михайлов (ГЕРБ) с/у Николай Ангелов (БСП). НИ

Генерал Тошево: Ивайло Манушев (ГЕРБ) с/у Димитър Петров (БСП). Без шанс за ГЕРБ на балотажа. НИ

Добричка: Петър Петров (ГЕРБ) с/у Петко Петков (БСП). НИ

Каварна: Цонко Цонев (ГЕРБ) с/у Евгени Чобанов (ДСБ). Вторият е станал много добър в купуването на ромски вот! Балотажът е изненада!

Крушари: Петранка Кръстева (ГЕРБ) с/у Добри Стефанов (ДПС). Очаквам всички срещу ДПС на втори тур! НИ

Тервел: Живко Георгиев (БСП) с/у Исмет Абил (ДПС). НИ

Шабла: Красимир Кръстев (ГЕРБ) с/у Райна Бърдарева (БСП). Балотажът се очаква да е по-оспорван от очакваното!

 

В Добрич всичко върви почти по план. ДПС са по-слаби от очакваното в Крушари и Тервел, а в Добричка община не са на балотаж.

 

Кърджали: Хасан Азис (ДПС). Очаквана победа на първи тур. НИ

Ардино: Ресми Мурад (ДПС). НИ

Джебел: Бахри Юмер (ДПС). НИ

Кирково Сали Рамадан (ДПС). НИ

Крумовград: Себихан Мехмед (ДПС). НИ

Момчилград: Акиф Акиф (ДПС). НИ

Черноочене: Айдън Осман (ДПС). НИ

 

Някой сериозно ли си е мислил, че нейде из Кърджалийско ще има втори тур? Аз – не!




Гласувай:
3



1. rustam - Ти откъде знаеш какво "искаме да знаем?"
25.10.2011 11:46
Видимое от посещаемостта и липсата на сериозни коментари, че явно нещо си сгрешил в прозрението "какво искат другите"

Освен това, "сериозните" ти и детайлни коментари са ,меко казано, волунтаристични. Нито познаваш реалнато обстановка на място, нито си ползвал надежден източник.
Например: никой не е очаквал в М.Търново сериозен сблъсък ГЕРБ и БСП. Ясно беше кой е победителят от месеци! Най-малкото защото кандидатът на ГЕРБ не може и две приказки да върже, а да не говорим че за 4 години смени 3 партии.
Освен това, БСП там е на 4 място. Изпревари ги и РЗС. Ама ти си хвърляш приказките - "пари" и ако има лапнишаран да ти се върже - ОК.
Хубаво е, че не ти се връзват, де.
цитирай
2. locke - Ужаст!
25.10.2011 11:54
Не съм познал какво ще стане в Малко Търново и Рустам и рустамовщината ще ме горят на клада! Като си по-добър от мен - какво ще стане в Павел баня?
И като не ме четат - защо се занимаваш с мен?
цитирай
3. vmir - Поздравления за точните прогнози!
25.10.2011 12:50
:)
цитирай
4. rustam - къде съм казал
25.10.2011 14:05
че съм по-добър от теб?
Ти си този, който се има по-прозорлив от останалите и открито заявява, че знае, какво ги интересува.
Не ме интересува нито Павел баня, нито Каспичан. Но не искам да ми обясняваш какво става там, където знам.
А на въпроса защо се занимавам с теб - единствено затова, защото те видях на Първа ти да се занимаваш с мен. В смисъл да имаш претенции да знаеш, какво ме интересува.
цитирай
5. locke - Ми не ме чети!
25.10.2011 15:17
rustam написа:
че съм по-добър от теб?
Ти си този, който се има по-прозорлив от останалите и открито заявява, че знае, какво ги интересува.
Не ме интересува нито Павел баня, нито Каспичан. Но не искам да ми обясняваш какво става там, където знам.
А на въпроса защо се занимавам с теб - единствено затова, защото те видях на Първа ти да се занимаваш с мен. В смисъл да имаш претенции да знаеш, какво ме интересува.

И аз ти виждам чат-пат простотиите на първа, ама даже не дочитам заглавията!
А и номера след дъжд - качулка, много ги мразя! Прогнозата ми е от преди 2 месеца. Минавал си десетина пъти през блога ми за това време! Да я беше прочел и да беше казал експертното си мнение за Малко Търново!
За прогнози от дистанция - твърдя, че съм се справил блестящо!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110700
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив