Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2011 18:07 - ВИЦ НА СЕДМИЦАТА: ДПС залага на позитивна и толерантна предизборна кампания
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 1335 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 13.10.2011 18:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Изявлението е на областен лидер на партията, който твърди, че движението винаги е водело такава кампания. Същият е подчертал, че ДПС никога и по никакъв повод не са си позволявали нападки към своите политически опоненти и ще се придържат към това правило и сега.

Забавно ми е да слушам подобни изявления, особено когато са придружени и с дела! А дела – бол!

 

29 август 2011, 02:00 часа, село Дядовско, община Черноочене

 

Симпатизанти на ГЕРБ и ДПС стигнаха до бой в селска кръчма в Кърджалийско. Най-сериозно при сблъсъка пострада 18-годишно момче, чието ухо било откъснато.

Арена на мелето станало заведение в село Дядовско, община Черноочене, ползвано като клуб на ГЕРБ. Неговият собственик бил кандидат-кмет от тази партия през 2007 г. В малките часове на нощта срещу понеделник клиентите по масите били местни хора. В кръчмата влязъл почерпеният Севтин Али (32 г.) и поискал да си допива. Когато отказали да му сервират, той сметнал това за политическа обида. Излязъл навън, позвънил на свой познат активист на ДПС и поискал подкрепление.

Пред кръчмата пристигнала ударна група от 10-ина души, предвождани от братовчед на Айдън Осман, кмет на община Черноочене. Нападателите, въоръжени с бухалки и железа, потрошили няколко автомобила отпред. След разменени реплики с клиентите, между които и “тук командваме ние”, привържениците на ДПС започнали боя.

Кметът на Черноочене Айдън Осман каза, че повечето участници са му братовчеди, които пили и играли карти, затова случаят не бива да се политизира.

‘Ако не си от ДПС, е**** ти е майката!’ - така коментира жител на Дядовско инцидента в селцето.

 

29 август 2011, 20:00 часа, село Папрат, община Джебел:

 

Активисти на ДПС и ГЕРБ влязоха в юмручна схватка. В джебелското село Папрат жестоко е пребит общинският лидер на ГЕРБ Мюмюн Хабил, който се сочи и за кандидат-кмет на родопския град. Кървавият инцидент е станал в понеделник вечерта около 20 часа пред джамията.

 

 Хабил посетил селото със свои съмишленици, раздавали благотворително храна на бедните турци, по случай настъпващия днес Шекер Байрам. Внезапно срещу тях връхлетяла кола. От нея слезли няколко мъже и се нахвърлили срещу Хабил. Лидерът на ГЕРБ Джебел е ударен с камък и с бухалка в главата.

 

07 октомври 2011, 22:30 часа, Кърджали

 

Активист на ГЕРБ бе пребит, докато разлепвал плакати на партията в кърджалийската махала ‘Боровец’. Инцидентът станал в петък вечерта, около 22,30 часа на улица ‘Иван Вазов’. Двама мъже от същия квартал се нахвърлили върху 42–годишния Нуршан Х. най-напред със заплахи и обиди, след което започнали да го бият с юмруци и ритници. На мястото пристигнали полицаи, които задържали двамата биячи с инициали К.Ю. /31 г./ и Б.Н. /26 г./. Нуршан бил окървавен, с охлузвания по лицето и гърба, и със смазана устна.

 

11 октомври 2011, 17:00 часа, Кърджали

 

Лидерът на ДПС Ахмед Доган агитира на турски език по време на предизборния митинг в ромския квартал "Боровец" в Кърджали, въпреки забраната в закона и визираната санкция от 2 000 лева за подобни изяви.

Поне 3 000 жители на махалата се събраха на митинга и екзалтирано демонстрираха подкрепата си за кандидат-кмета Хасан Азис. По традиция Доган говори последен и това нагорещи страстите. Мургавото население кипна от възторг, когато депутатът Ремзи Осман обяви, че напук на закона ще говори "на езика на махалата". След Осман на трибуната се изкачи кандидатът за общински съветник и журналист Мюзеки Ахмед. "Забраната малцинствата да говорят на майчиния си език по избори противоречи на Конституцията, законът също е антиконституционен", заяви той и отправи посланията си на турски. Време е да свалим силовото правителство, което ни мачка и на власт трябва да дойде демократично управление", обяви вторият след Доган в партията Лютви Местан.

Еуфорията не подмина и кандидата за трети кметски мандат Хасан Азис, който изненада охраната, като се откъсна от нея и се изкачи при феновете, накацали върху подпорната стена на улицата. Там той се включи в мощното хорово изпълнение на популярна турска песен.

 

 

Четири примера за толерантност, за чудо и приказ! Последният минал без физическа саморазправа с опонентите, но за сметка на това мирно и кротко призовал за смяна на законно избрано правителство и нарушение на национално законодателство. И понеже в последния случай се говори за Конституцията – малко извадки от нея:

 

Чл. 3. Официалният език в републиката е българският.

Чл. 11. (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.

Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.

(2) Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език.

(3) Случаите, в които се използва само официалният език, се посочват в закона.

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

 

Прекаленият светец и богу не е мил. А прокуратурата и официалната власт са твърде толерантни към продължаващите 20 години антиконституционни изцепки на ДПС.

 

ДОКОГА????




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110873
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив