Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2011 18:07 - Първи дебат – победители няма!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 2371 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Но има един голям ГУБЕЩ – Меглена Кунева. ‘Гражданският’ кандидат няма право на ефирно време и при нежелание от големите партии да я включат в дебати, остава в девета глуха. Добавете и махленската свада между двамата кандидати, която рязко очерта лагерите, и за Кунева не остана и политическо пространство, в което да се разположи.

Червените втвърдиха редиците. Кармазъ бабичките са тотално зомбирани от думите на европееца Калфин, който е специалист по всичко и навря Росен Плевнелиев на кучето в ауспуха. Даже гнусните лъжи звучаха убедително за тях, щом като излизат от устата на бюрократ, получаващ на месец повече, отколкото те ще получат като пенсия до края на живота си. Мен представителната ми извадка от червени баби и дядовци измря, остана само любимата ми баба-антикомунистка, дете на враг на народа. Но пък комшийки, познати и далечни роднини с мозък, колкото на червена кокошка (10-14 грама) имам бол! Проверката показа, че реките от мед и масло вече са потекли от Ванкувър и Владивосток и се стичат през устата на велемъдрия Калфин. А Бойко Борисов вече е враг № 1 не само на Тутраканската селищна система, но и на целокупното червено дъртофелчество.

Плевнелиев пък се държа някак смутено, личеше си, че няма закалката на Мая Манолова и останалите червени псета да лае до откат срещу всичко и всички, които не са на техния акъл. Намирам този му смут и притеснение за леко чаровни. Не влезе в тона на Калфин и успя да го нарече лъжец и некомпетентен, при това учтиво, само десетина пъти. Като за първи дебат – толкоз! Провали се на въпроса за президентите на Македония, Китай и Португалия, но медиите като че ли му простиха. Няколко пъти репликира много успешно Калфин. Не успя да разсее обвиненията, че ГЕРБ лъже за всичко – от теорията на Дарвин до будката на автогарата в Каспичан. Странно как и за кризата в Гърция не го обвиниха...

Линията на Калфин беше ясна – деструктивност и критика към ГЕРБ с цел оформяне на антиправителствена коалиция. По мое мнение по-скоро оформи анти-БСП коалиция. Но всеки според възможностите си...

Разочарован съм, както и много други зрители, от липсата на конструктивност в дебата. За дейността на президента малко се говори, говореше се за неща, дори и косвено несвързани с това. Във всеки нормален съд Калфин щеше да бъде прекъснат поне 100 пъти с репликата ‘Възразявам! Няма връзка със случая!’ Но шлифован комунист и Бареков не може да озапти!

Като цяло – сериозен спад за Кунева и Сидеров!

Моята прогноза, че Кунева ще привлече под 10% от имащите право на глас, вече се потвърждава и от социолозите. Твърде вероятно е тя да изпълни и другата ми прогноза - резултат, близък до 10% от реално гласувалите. Резултатът на Калфин приближава 25% от гласуващите. Изненадата на изборите ще бъдат Красимир Каракачанов и Светльо Витков – очаквам те да се класират на четвърто и пето място, като изпреварят Волен Сидеров и Румен Христов. Това са кандидатите, които ще оберат десният и центристки протестен вот. Плевнелиев остава около 45%, което е чудесна новина за ГЕРБ, защото прави балотажа лишен от напрежение и полезен за местните избори!




Гласувай:
6



1. yotovava - Всъщност той ловко избегна въпроса за президентите на Македония, Китай и Португалия,
12.10.2011 18:41
а Кунева я слушах днес по БТВ и останах с впечатлението за натрапвне на един даскалски манталитет от рода на "трябва да", "ето това е добро". Според мен тя изтънява и все повече губи позиции.

Валя
цитирай
2. locke - Всъщност той ловко избегна въпроса ...
12.10.2011 21:31
yotovava написа:
Всъщност той ловко избегна въпроса за президентите на Македония, Китай и Португалия, а Кунева я слушах днес по БТВ и останах с впечатлението за натрапвне на един даскалски манталитет от рода на "трябва да", "ето това е добро". Според мен тя изтънява и все повече губи позиции.

Валя

Според мен тя беше обречена отначало. Единственото й предимство беше ранната кампания, поради което имаше сериозна подкрепа в началото н лятото. Оттогава обаче кампанията й е толкова вяла и слаба, че губи позиции с всеки ден. В добавка системата, от която тя избра умишлено да не е част, работи усилено срещу нея. А с добрия учителски тон, като го нарече ти, шанс за успех в България няма...
цитирай
3. 4aiotgluhar4e - Победител може и да няма, но има победен.
13.10.2011 00:09
Според мен Калфин по комсомолски стегнато и ентусиазирано си вкара автогол. Понеже рефлексът им е да размахват папки, на път са да повторят гафа на Петър Стоянов. И тогава да видиш какво срамуване трябва да падне. Ама къде ти, при тая подута наглост!
цитирай
4. locke - Плевнелиев го репликира добре,
13.10.2011 00:50
но не се защити успешно по други пунктове...Ако Калфин се изложи в нещо - отблъсна десните избиратели. Явно тактиката е да накарат десните да не гласуват и да се надяват, че комунистите плюс Доган ще стигнат за победа. Могат да се надяват на някакъв успех, единствено ако ГЕРБ вземе София на първи тур!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110816
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив