Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2011 13:25 - ‘УУУУ, УУУУ’! Ама ке ни писне!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 1312 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това се чува от една кърджалийска политагитка. Докато харизматичният Милко Багдасаров обяснява, че противопоставянето в Кърджали е политическо, а не етническо!

Това, което Николай Бареков в четвъртък вечер и Ани Цицолова в петък сутрин нарекоха ‘най-емоционалната публика в страната’, беше депесарска сган, която освиркваше и дюдюкаше, когато говореше някой, различен от любимия местен крадец кмета Хасан Азис. В сайтовете и на двете телевизии може да се нагледате на простотия от ‘дебатите’.

То не бяха викове УУУУ, то не беше гадост, от която да те заболят ушите. Даже тромби се ползваха...

Етнически мир? Чушки!!!

Двата дебата за Кърджали в рамките на 14 часа показаха 4 неща:

- Кърджали остава твърдо в ръцете на ДПС. Другите партии се джафкат. ГЕРБ е издигнало откровено слаб кандидат, поне що се отнася до харизма и умения да дебатира. Милко Багдасаров (БСП), който лично много ми допада, дори да стигне до балотаж, няма да успее да обедини нетурския вот. Най-малкото десните изобщо няма да ходят да гласуват на балотаж, а симпатизантите на ГЕРБ едва ли ще подкрепят Милко, след като току що са гласували против Ивайло. Дори да се случи случаен балотаж, противниците на Хасан Азис и ДПС няма как да се обединят и да го изгонят от общината. Което е много, много жалко. Променяме цвета на Кърджали в син за ДПС.

- ДПС си вкара автогол. Показвайки се силна в Кърджали и държейки се варварски, раздразни много хора в смесените райони и ще ги изкара да гласуват. От нас, блогърите, зависи да се покажем будни и да покажем на всички българи как ДПС дебатира! С дюдюкане и освиркване! Разкажете го на близки и познати!

- БиТиВи освен най-мразената, продължава да бъде политически най-некадърната телевизия в България. Канят на дебатите кандидати от кол и въже и творят провал след провал. Справка – Виктор Тъполаев в Бургас и Ани Цицолова в Пловдив и Кърджали. Прогноза – Гърция ще си покрие външния дълг преди БиТиВи да спретне свестен дебат.

- В България политическа класа няма! Има политически сбирщайн, неспособен да вижда по-далеч от носа си. Поради което ДПС е толкова успешна! На принципа ‘Разделяй и владей!’, Доган и сие първо успяха да се легитимират като конституционна партия, а после да прекарат под една или друга форма над десетилетие във властта!

 

В Кърджали всички нетурски партии трябваше да седнат на масата, да подпишат едно споразумение за общ кандидат и обща листа и да отиват заедно на изборите. И понеже определено Милко е този, който е най-годен за кмет, трябваше да издигнат него, а в общата листа да поставят хората на БСП на по-задни позиции – трета, шеста, девета и прочее. За ГЕРБ първа, четвърта, седма и през три, а другите – за сини, Атака, ВМРО и който иска да се включи. Така Милко, избран от всички, ще трябва да управлява със съгласието на всички. Ама де толкова акъл у местните политици. Пък и БСП е склонно да прати Кърджали и жителите му и в Диарбекир, само и само да не ядоса Доган и да загуби подкрепата му на други места. Сокола засега дава разностранни сигнали – хем иска да играе най-вече в своя полза – поне на първи тур ще е така, хем се обяви в подкрепа на БСП. Всъщност това е полезен ход – където има балотаж ДПС-ГЕРБ, част от левите ще се въздържат да гласуват срещу партията, подкрепяща техния кандидат-президент (и Ламбо). А ГЕРБ няма да искат да подкрепят леви кандидати на балотаж БСП-ДПС. Хитро, та чак гениално!

 

Но за ДПС това може да е началото на края! Ако те се задържат добре електорално и не покажат сериозна тенденция към превръщане в извънпарламентарна сила, това ще са им последните местни избори. През 2015-та година, точно преди следващите местни избори, е твърде вероятно да се гледа отново дело за тяхната неконституционалност. Дело, изключително лесно за печелене на база етническите назначения от ДПС и изказвания на техни лидери от последните 20 години. Просто трябва Плевнелиев да стане президент и до 2015-та да назначи трима нови конституционни съдии, които да гласуват по съвест. Сегашните комунисти в КС гласуват по убеждения и партийна повеля, а не по съвест. Така гласуваха навремето и хората на Желев в КС при първото дело от 1991-ва. Ако не помните, да ви разкажа, макар че има далеч по-добри и с по-добър архив от мен биографи на новата българска демокрация.

 

Или ке ни писне от ДПС и ке ги изритаме в джендема с дружно коалиране, или турците ке се освестат и ке почнат д гласуват со мозак, или съдът ке ги бастиса целукупно подир 4 години! Те това е!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Е, писна ни
07.10.2011 13:47
Мнооогоооооооооооооооооо!
цитирай
2. locke - Само не ходи на протест!
07.10.2011 13:52
Че от тези псевдо протести как ми е писнало, ако знаеш! Сега на нов ме канят - някакви млади идеалисти, явно страдащи от глисти! Луд умора нема, ти казвам...

ЗАПОМНЕТЕ: НАЙ-ДОБРЕ СЕ ПРОТЕСТИРА, КАТО СЕ ГЛАСУВА!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119868
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив