Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2011 14:08 - Казусът ‘Монтана’ – Сульо, Пульо и Марульо на избори!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 1195 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Седнали Сульо, Пульо и Марульо на една маса, хапнали, пийнали, разговорили се за политика и от дума на дума решили да правят избори заедно. Няма лошо – Сульо и Пульо и преди са играли заедно, само Марульо е нов в тайфата!

Та седнали, изтипосали един китап, че ще са коалиция и отишли да ги регистрират. Дали им тапия, че са си дружинка и те се загледали колективно към светлото бъдеще с надежда да потекат от там към тях реки от мед и масло. Да, ама забравили, че по-рано били дружинка не с Марульо, а с Магарульо! И че тоя последния хич не е на кеф, че вече не е в дружинката. Отишъл и ги наковладил, че Марульо е нередовен! Тогава се събрали в София експертите от голямото добро утро и седнали да бистрят казуса ‘Марульо Монтански’. Първо се оказало, че Марульо няма право да се пише официално така, щото хем името му много мяза на това на Магарульо, хем не му е истинското име, а съкратено! Казвал се официално Максимилян Рубенщайн – Льохмана и било абсурд (и най-вече незаконно) да го пише съкратено Марульо! Да се накаже с порицание и да се пише, както си е по документи! Да, ама докато нищели Марульо, излязла на бял свят и друга тайна – той нямал право да се коалира със Сульо и Пульо, щото началството от София му било забранило! Ха, сега де! Китапът, дето го писаха на оная маса, се оказва нередовен! Тапията, че са дружинка, – и тя нередовна! Значи дружинка официално няма и толкоз! Да са подушили навреме Сульо и Пульо, че Марульо е скрита лимонка и че вони на мърша! Да са се регистрирали без него! Ама те това и искат сега! Искат, ама късно! Сроковете за регистриране на дружинки минаха! И сега ще се явят Сульо отделно, Пульо – отделно и Максимилян Рубенщайн – Льохмана – и той отделно!

 

П.П. Намирам действията на ВМРО-БНД срещу ВМРО-НИЕ за съвсем разумни и резонни. Дори, бих казал, за задължителни в случая. Говорим все пак за кражба на партийна идентичност! Не че същите, дето сега плачат, на миналите избори не оставиха да се появят на десетина места коалиции с името ГЕРП и да се отклонят хиляди гласове от сега управляващата партия! Но заставам зад ВМРО-БНД (макар да мразя агент Краси и да считам, че мързи тази столетна партия с присъствието си). ВМРО-НИЕ са още по-голяма напаст за българския политически живот. Очевидно не само името, но и документи за регистрация на ВМРО-НИЕ в коалиция ‘Заедно за Монтана’ са били нередовни. И че има недоглеждане от страна на юристите на коалицията. Но има очевидно недоглеждане и от страна на ОИК-Монтана, която първоначално е допуснала регистрация на коалицията! ЦИК ги е поправила твърде късно, за да може в рамките на крайния срок да се направи регистрация на нова коалиция. Дали има машинация – едва ли! ВМРО-БНД са подали жалбата в последния ден за регистрация, съответно тогава са взели решения ЦИК и ОИК-Монтана. Макар морално да изглежда справедливо да се даде шанс на коалицията да се пререгистрира, законово май няма такава опция. Да са си чели документите внимателно!

И десните да не обиждат повече ОИК и ЦИК в изявленията си, защото си спомням как на предните местни избори ОИК-Видин отказа регистрация на ГЕРБ за участие в местните избори на основание ‘провокативно отношение от страна на пълномощника’!!!




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1120108
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив