Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2011 16:33 - БСП с кмет само в Смолян?
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 1250 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сериозно! БСП са фаворити в един единствен областен град – Смолян! В други четири града се очакват балотажи с ГЕРБ, при които двете партии са с изравнен шанс. В още девет областни центрове на втори тур ще има класически сблъсък, но там БСП ще вземе между 40 и 45%. В останалите балотажи БСП или няма да участва или те ще са протоколни. Изглежда много вероятно ГЕРБ още на първи тур да спечели София, Варна, Добрич, Габрово, Бургас. Равностойна битка между ГЕРБ и десни кандидати ще има в Плевен, Монтана и Кюстендил. ГЕРБ са с предимство и в Пловдив, където е твърде вероятно да се борят срещу настоящия градоначалник Славчо Атанасов. Освен в Смолян ГЕРБ са в ролята на догонващи само в два други града – в Кърджали и Пазарджик. И в двата града може и да не се стигне до балотаж. В Пазарджик се провалиха преговорите за подкрепа на ГЕРБ за сегашния кмет Тодор Попов и те ще играят срещу него с адаша му Тодор Георгиев. Лично мнение – 55% на първи тур за независимия кандидат. В Кърджали още не се знае кой ще представя ДПС, но ако резултатът на Доган и сие остане под 50%, се очертава много интересен втори тур. 

Както обещах преди около месец, след като вече разполагаме с достатъчно кандидатури (всички на ГЕРБ и 80% на БСП), ще направя прогнози за кметовете във всички общини на страната. Страничката вече е в интернет и може да я разгледате тук. За някои общини все още прогнозите са невъзможни, защото зависят от ДПС (които още избират имена и ще ги обявят на 22-ри септември) или от участието на трети кандидати. Към момента такива са 37 общини.

Интересен е броят независими кандидати, които имат сериозни шансове за нов мандат – 16. Още толкова имат добри шансове.

А БСП са фаворити само в 18 общини (в това число Смолян). От тях едва в 5 са абсолютно сигурни победители. В други 47 са с равни шансове (обикновено срещу кандидат на ГЕРБ). И в още 40 имат някакъв шанс. Което значи, че БСП ще има кметове само в около 65 (плюс-минус 5) общини (от които 15 места са в неясните общини).

Колкото до ДПС – вероятно ще имат 29 или 30 общински кмета.

С удоволствие ще коментирам въпроси са коя да е община и ще приема помощ за изясняване статута на 37-те неизвестни.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119415
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив