Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2011 12:32 - Как се крие купен ромски вот?
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 1057 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Методът за покупка на гласове е ясен – плащаш на цигански барон за 1000 гласа и той има грижата. Но после всички разбират кой и колко гласове е купил. Което не е добре за имиджа...

Какво да се прави? Не, няма да си говорим за творчеството на Ленин, а за най-модерния метод да скриеш купен вот. И той естествено е опорочаване на една добра идея – да се изнесат ромските секции от махалите. Идеята на тази мярка е да се осветли гласуването. Пробвано е във Видин на едни от предните избори. Тогава циганските барони организираха извозване на мургавелковците под предлог, че секциите са далече. И контролът върху вота стана още по-добър. И все пак после се вижда, че в такава сесия има 400 гласа за ССД, БСП, ДПС или някоя друга партия и нула гласа за другите. Демек очевидно купен вот, макар и трудно доказуемо.

Мега-мозъкът на скритата далавера с гласове се оказа кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той успя да измисли метод за покупка на гласове, който не само е силно недоказуем, но и не оставя видими следи. Какво е измислил синия гений, редовен клиент на ромската махала в Кюстендил? Елементарно, Уотсън! Измества 5700 цигани от махалата в града, смесва техните 7 секции с 6 български такива и получава 13 смесени секции. Които може би изненадващо ще гласуват на 60-70% за него, но все пак ще има гласове и за другите кандидати. Просто Паунов много ще го харесват точно в тези 13 секции!

И други кметове практикуват идеята с изнасянето на циганските секции извън махалите, но никой друг още не е дръзнал да ги смеси с българските. Видите ли такова смесване обаче, знайте едно – ще се купува ромски вот! Значи и още нещо – кметът е отчаян и готов на всичко. Казвам кметът, защото броят и съставът на избирателките в отделните секции се определя от него със заповед. Практиката при по-интелигентните кметове беше да се правят смесени секции по границите на махалите, а не чрез изнасянето им, и да се пазарува там и по селата (където секциите принципно са смесени и има по-малко наблюдатели). Да купуваш насред махалата или да правиш изнесено-смесени секции от кюстендилски тип е признак за крайно отчаяние и очаквана битка за властта със зъби и нокти.

Дано Паунов остане единствен. Пловдивският кмет Славчо Атанасов се отказа да приложи неговия почин. В Нова Загора (кмет от ГЕРБ) изнесоха секциите, но не ги смесиха. Дано след тези избори не се прочуем в Европа с още нови термини и методики за изборни измами...




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119668
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив