Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2011 12:02 - На вишката с картечницата!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 7301 Коментари: 22 Гласове:
11

Последна промяна: 12.07.2011 10:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В тази история всъщност няма картечница, но пък има вишка. Има и милиционери, прани гащи, лесбийки, детска градина и какво ли още не! Но най-много от всичко има Трактор.

През далечната 1977-ма година Алексей Петров, бъдещ Трактора, от ловешкото село Градешница подаде документи за прием в Средното милиционерско училище ‘Феликс Дзержински’ в град Пазарджик. И понеже беше един от малкото, записали в документите за кандидатстване, че ‘сам се е ориентирал към работа в МВР’, от нелегалната съпротивителна анти-комунистическа организация решиха да го поставят под наблюдение. В Пазарджик тогава свободните агенти бяха малко, а и на бате Алексей още не се гледаше сериозно, та следенето възложиха на мен. Аз съм си анти-комунист от малък, почнах да работя за 10-ти ноември веднага след като се родих.. Ще кажете – тоя се бъзика. Бъзик, бъзик, ама проведохме преврата на 13-тия ми рожден ден, в петък. Да ги стреснем! А сега кажете, че е съвпадение! Но обратно към 77-ма... Бях идеалният агент за целта - живеех на 100 метра от милиционерското, а и освен това криех политическите си пристрастия умело и по повод и без повод скандирах ‘Вечна дружба!’ и плясках с ръце, споменеше ли някой БКП и КПСС. Помагаше и фактът, че бях около метър висок. Та когато приеха Алексей в милиционерското успях да щракна този кадър.

 image

Както виждате, не си личи ясно кой точно е Алексей, и след като шефовете ми се накараха, се принудих да кандидатствам и бях успешно приет в яслите на детска градина ‘Георги Иванов’ (тя тогава още не се казваше така, защото нашият космонавт още не беше летял в космоса). Изкарах късмет, защото яслите бяха в южното крило на сградата и от милиционерското училище ги делеше една улица, широка десетина метра. Качен на оградата, имах идеална видимост към плаца и портала.

 image

Кадарът на портала е скорошен, но ако тогава ме бяха хванали да снимам, щеше да ми иде прикритието. Та от яслите следях бате Алексей близо година. Беше много съвестен кадет – така яко набиваше крак, че два пъти се наложи да преасфалтират плаца. Коеото го правеше още по-съмнителен в моите очи. Явно обаче и аз се бях набил в очи, защото ме изгониха от яслите. Но аз не се дадох лесно и се прехвърлих новобранец в самата детска градина. Кофтито тука беше, че детската градина гледаше на запад и от двора ъ имаше нулева видимост към милиционерското. Но за агент като мен това не беше проблем.

 image

Както може би сте се досетили вече, използвах  върха на пързалката за вишка и, въоръжен с пластмасова пушка с истинска оптика, наблюдавах постоянно бате Алексей. Иначе се правех, че си играя на стражари и апаши с другите деца. Та по това време бате Алексей навърши 18 години и залитна по тънката част.

 image

Както се вижда от снимката – хваща око. А още повече око хващаха кварталните каки, на които им се носеше слава, че са най-засуканите в града. От дискретност и съображения за сигурност не мога да ви покажа техен фотос, но мога да ви покажа как изглеждат сега кварталните каки, пък вие си правете сметка.

 image

Сега си представете плаца зад оградата пълен с млади почти-милиционерчета, които имат рядък или никакъв досег с момичета. Сещайте се какво подвикване и подмятане беше. По същото време из Пазарджик мааше прани гащи и Евгени Минчев, който тогава не беше никакъв светски лъв, а най-обикновен млад педал. Дали любовта на Евгени към мъжете в униформи и в частност към един от тях (виж пак снимката по-горе) е повлияла решението му да се запише във Военно училище, аз не знам. Злите езици мълчат по въпроса, но същите тия зли езици разправят, че бате Алексей поддържа много тесни връзки с хората от обратния бряг. И то не какви да е, ами лидери на парламентарни групи (и бивши парламентарни групи), главни прокурори и прочее. Даже дотолкова е солидарен с каузата им, че избра за вицепрезидент една последователка на Сафо – варненската съдийка Душана Здравкова, която ‘спонтанно’ подаде оставка преди месец и нещо и която ама изобщо не очакваше да бъде поканена за вице на Трактора. Нищо, че злите езици от месеци говорят за това.

 image 

Душо, душо, Душано! Що ти трябваше да отричаш три дни преди номинацията пред Цветанка Ризова, че нямаш общо с бате Алексей и не си част от екипа му. На кого да вярваме после – на теб или на злите езици, които казват, че Бойко те е изгонил от ГЕРБ, защото си мачкала постелята с бившата червена правосъдна министърка – бичеподобната Миглена Тачева. Но стига за Душана, все пак си говорим за бате Алексей!

Бате Алексей е скрита лимонка. Гласовете за него са невидими и неуловими от радара. И той като кака Меглена Кунева-Пръмова се води кандидат на гражданското общество. Само дето гражданското общество в България е нещо имагинерно. По-скоро го няма, отколкото го има. И ако за кака Меги социолозите изкарват бомбастични числа от 40% потенциални избиратели, за бате Алексей се действа по обратния начин – него не го харесва никой и като вземе 10-15% на изборите, ще изненада всички. Защото бате Алексей си има подкрепа. Например колко хора знаят, че ‘гражданското движение’ ‘СИЛА’, което организраше протестите срещу цените на горивата, се контролира и финансира от бате Алексей и че ‘идеалистите’ начело на организацията се оказаха наркодилър и педофили... Но тази организация ще подкрепи Трактора с най-чисти помисли. Както и партия ‘Нова сила’, която се отцепи от ‘Атака’ тази пролет. Както и Съюза за стопанска инциатива. Нищо чудно и Софиянски да го подкрепи тези дни (но за бат Стефчо друг път). Има си подкрепа човека, нищо, че не му личи на рейтинга. Ще проличи на изборите! И как не, когато бате Алексей има милиони причини да гласуваме за него...

Уф, отплеснах се! Но така или иначе агентурното ми минало като наблюдател на бате Алексей свърши през 1981 година, когато той се дипломира с отличие и отиде в София, та се наложи да го прехвърля на друг агент, защото нашите не искаха да ме пуснат сам в столицата преди да съм навършил пет години. Жалко наистина, защото другият агент после ми е разправял, че бате Алексей почнал да прави много интересни неща, след като е излязал от мой контрол...

 Относно социологическите изследвания, за които се поразговорихме в коментите - вижте новия ми пост и видеото, демонстриращо нагледно как ви манипулират.




Гласувай:
11



1. yotovava - Усмивкииии :) )))))))))))))
11.07.2011 12:13
Успешна седмица от мен.
Валя
цитирай
2. cecka1504 - Няма нищо общо Душанка с бате ти А...
11.07.2011 13:15
Няма нищо общо Душанка с бате ти Алексей. Преди няколко дни бяха дуетно на гости на Милен Цветков.
цитирай
3. locke - Цвети, на това му се вика съвпадък!
11.07.2011 13:25
cecka1504 написа:
Няма нищо общо Душанка с бате ти Алексей. Преди няколко дни бяха дуетно на гости на Милен Цветков.

Дето се вика и на бюлетината случайно ще са заедно, щото гражданското общество ги е издигнало така спонтанно и е поискало да се комплектоват въпреки непознаването и нежеланието си.
Все пак Душана не я знам, нея не съм я следил като малък, но имам агент от Варна, ще питам него!
Иначе досието на бате Алексей от милиционерското хареса ли ти?
цитирай
4. cecka1504 - Ем да, жив съвпадък си е. Ква съм и аз!
11.07.2011 13:42
locke написа:
cecka1504 написа:
Няма нищо общо Душанка с бате ти Алексей. Преди няколко дни бяха дуетно на гости на Милен Цветков.

Дето се вика и на бюлетината случайно ще са заедно, щото гражданското общество ги е издигнало така спонтанно и е поискало да се комплектоват въпреки непознаването и нежеланието си.
Все пак Душана не я знам, нея не съм я следил като малък, но имам агент от Варна, ще питам него!
Иначе досието на бате Алексей от милиционерското хареса ли ти?


Сигур са преценили, че визуално така някак си, си пасват, не за друго.
Досието на Алексей ми бе прелюбопитно. Бих прочела с интерес и това на душата.
А ти си смелчага - така открито споделяш за агентурното си минало.

цитирай
5. locke - Споделям, защото няма документи :)
11.07.2011 13:51
В крайна сметка съм работил за опозицията и така и не ме разкриха :)
Иначе след 10-ти съм работил и за властта, но за това не мога да говоря...

Между другото Джемини нали се разпадна заради едни пари... Що не вземат и него да оглавят - тя лесбийка, той държи цял контингент меки китки в джоба си... Широка гражданска подкрепа, без съмнение...
цитирай
6. cecka1504 - А, не, сакън - не споделяй :)!
11.07.2011 14:04
locke написа:
В крайна сметка съм работил за опозицията и така и не ме разкриха :)
Иначе след 10-ти съм работил и за властта, но за това не мога да говоря...

Между другото Джемини нали се разпадна заради едни пари... Що не вземат и него да оглавят - тя лесбийка, той държи цял контингент меки китки в джоба си... Широка гражданска подкрепа, без съмнение...


Аз не знам защо се е разпаднало Джеминито, ма ти добра идея им даваш. Все пак гражданска подкрепа им е необходима, била тя и от последователки на Сафо и такива на меките китки. И те са електорат, кво пък...
Виж, аз от политика не разбирам много, да не кажа ич, та да попитам: ясно е, че Трактор президент нема да стане, що тогава се пъне?
цитирай
7. locke - Е как що?
11.07.2011 14:21
Пъне се да пречи на ГЕРБ!
Първо - на тъмните сили им е много важно ГЕРБ да не спечели от първи тур (което аз напук на платените социолози смятам, че е твърде възможно, ако издигнат Плевнелиев например). Та питам отцепниците от Атака за кой да гласуват, ако не за Трактора? Или 'идеалистите' от 'Сила'? Всеки глас е важен. Кака Меги почна да се срива жестоко в очите на избирателите и вече хич не е сигурна за балотаж. Поради което Доган се отказа да издига собствен кандидат както беше обещал и ще се принуди да я подкрепи почти явно още на първи тур. А БСП, които също знаят, че тя е в пъти по-избираема от техен кандидат (след отказа на бат Стефан Данаилов) ще издигнат някоя тъпа партийна муцуна - Калфин например, и ще направят и невъзможното, за да загубят от Кунева и да останат трети. И на втори тур да идат тя и кандидата на ГЕРБ.
И тогава гледай купон - всички отпаднали кандидати ще се трепят да се обявяват за нея, плюс 'граждански организации' плюс разни измислени центрове за либерално мислене, кръжоци по шев и кройка и пенсионерски хорове. Та белким някой повярва, че тя е избираема и спечели втори тур. Което е пълна глупост, защото няма как да стане и защото само ще налее вода във воденицата на ГЕРБ и ще им помогне за балотажите по места.
цитирай
8. cecka1504 - Чеки да видим дали съм разбрала - ...
11.07.2011 14:43
Чеки да видим дали съм разбрала - смяташ, че ГЕРБ може да не спечели на първи тур, ако издигнат Плевнелиев, така ли?
Кажи ми, че се шегуваш за идеята БСП да издигат кандидатурата на Стефан Данаилов!
Требва да започна да следя новините по-сериозно :)
цитирай
9. locke - Смятам, че ако издигнат Плевнелиев, ще е на кантар...
11.07.2011 14:50
... и ще зависи най-вече от избирателната активност. Само да вметна - социолозите предсказваха преди месец, че на балотаж Плевнелиев ще загуби от Кунева. Та много мъгла се пуска в политическото пространство.
Иначе за Данаилов съм сериозен - ако зад него се обедини бившата тройна коалиция, може да бие всеки, дори и Бойко (пак с уговорка черезвичайни обстоятелства и избирателна активност). Но е на 70 и правилно смята, че не му е работа да се бърка в политиката вече, още повече е бил министър и знае, че дори нищо да не прави, пак не му е по силите. Толкова му е писналод аго молят, че заплаши да напусне партията ако не спрат.
Та без Данаилов и при умиращия рейтинг на Кунева - Плевнелиев е непобедим с голям шанс за победа на първи тур, която обаче е по-скоро ненужна на ГЕРБ
цитирай
10. cecka1504 - Благодаря ти, че си направи труда ...
11.07.2011 15:02
Благодаря ти, че си направи труда така подробно да ми обясниш. Беше ми полезно. Но няма да се обаждам повече, за да не ставам за смях :)
цитирай
11. locke - Бе то аз ставам за смях, щото 'политиканите' си умират да ме дъвчат.
11.07.2011 15:16
cecka1504 написа:
Благодаря ти, че си направи труда така подробно да ми обясниш. Беше ми полезно. Но няма да се обаждам повече, за да не ставам за смях :)

Но странното е, че моите прогнози излизат верните. Същите политикани, които пееха песни за съюз БСП-ГЕРБ и които мислеха, че през 2007-ма Бойко едвам ще вземе София на втори тур. Пък аз, будалата, виках - на първи! Давам под 15% на Кунева и то не за друго, ами щото Доган ще я подпре още на първи тур. И по сметките ми излиза, че ако БСП остане трета, втори тур няма да има... Щото ако Кунева и кандидатът на БСП имат заедно 30%, как го виждаш Болен, Алексей и оня синия да имат общо 20%, та ГЕРБ да са под 50%?
цитирай
12. locke - Между другото да питам:
11.07.2011 15:17
Има ли все още някой тук, който би гласувал за другарката Кунева-Пръмова? Щото аз такъв жив човек не познавам...
цитирай
13. cecka1504 - Ами, ще видим - ей го - написал си го ...
11.07.2011 15:25
Ами, ще видим - ей го - написал си го черно на бяло. Есента ще видим "прав ли съм или не съъъъм" :)
Тук всеки обича да дъвче всеки. Изобщо - голямо дъвчене пада в блога :)
Аз за Кунева не бих гласувала.
цитирай
14. locke - Съвпадък - и аз не бих :)
11.07.2011 15:27
Мисля, че никой, който ползва интернет не би...
А иначе, дето се вика, - не остана, - след 3 месеца ще се знае накъде вървим, макар че в момента ми е адски интересно да видя актуалните социологически резултати и защо някой партцентрали се тресат от ужас.
цитирай
15. cecka1504 - Ма ти верваш ли им на социолозите?
11.07.2011 15:40
Ма ти верваш ли им на социолозите?
цитирай
16. locke - Е донякъде...
11.07.2011 15:49
Помня, че покрай изборите за президент на САЩ бях писал и накарал няколко техни агенции да си обясняват числата, щото им се размнаваха с базисните данни... Ама там е демокрация и обясняват. А тука кого да питаш? Всички ти викат представителна извадка. Ама кого представя? И как е избран? И как са му задени въпросите? И какви точно са били? Само Мира Радева чат-пат обяснява такива неща, та на нея най-много вярвам. Иначе разни Цветозар Томовци, Кънчо Стойчевци и прочее червени социолози не ги броя за нищо. Само ги следя да видя кво се опитват да ни излъжат. Аз познах, че Атака ще влезе в парламента през 2005-та, те - не! Така че, да си траят.
цитирай
17. rustam - Бре,
11.07.2011 18:48
ти пазарджиклийче ли си?

И остави настрана какво казали "социолозите". Тя и Мира Янова преди 10 години, 10 дена преди изборите, казваше, че Костов ще вземе 42 процента. Ама той взе 14.
цитирай
18. locke - Има ли значение откъде съм...
11.07.2011 20:33
А за социолозите - утре!
цитирай
19. rossi9 - Ех, тези млади милиционерчета, пък някои - и милионерчета...
11.07.2011 20:37
Много умно е било това помаче /то им е вродено, де/.
цитирай
20. locke - Аз за бате Алексей такива работи не ща да чувам...
11.07.2011 20:43
Това, че е помак и че е роден като Асан Омеров, е гнусна инсунуация, която по злощастно стечение на обстоятелствата е истина.
цитирай
21. анонимен - Ето един наистина смислен и качествен постинг.
12.07.2011 10:36
Авторът е избрал да бъде блогер, а не шут, за разлика от един друг.
А по темата - все пак Трактора не е съвсем чист и има връзки с подземния свят.
Вчера четох в пресата, че дори и Костов е имал - внесъл е контрабандно 10 контейнера с цигари.
Няма публична личност, която да не е окаляна.
цитирай
22. locke - Постингът е по-скоро майтапчийски, само последната част е сериозна...
12.07.2011 11:18
Виж, следващият пост е наистина сериозен и важен... (този за манипулирането)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110714
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив