Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2009 13:28 - Да посрещнем с отворени обятия... БЕЗРАБОТИЦАТА!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 1971 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Нашето любимо правителство, което се чуди как да комплектова две, три, че и повече кризи на наш гръб и за наша сметка, за пореден път си прави оглушки и ослепки! Че бюджета няма да бъде изпълнен, вече е ясно. Че икономическия растеж няма да го има – също. И двете неща някак ще ги преживеем, когато на власт дойде ново правителство и актуализира прогнозите и макрорамката. Но за едно нещо след 7 месеца ще е късно да се действа!

БЕЗРАБОТИЦАТА! Която март и април ще ни удари с невиждана сила... 15%? 20%? Може и повече да са! След като това правителство си приписа унищожаването на безработицата, като извади от графата гурбетчиите, сега ще се сблъска с обратната процедура. Между 300 000 и 500 000 български емигранти се връщат и ще продължат да се връщат в България през идващите месеци. А още 100 000 - 200 000 ще загубят работните си места тук. Най-силно засегнато е строителството и тежката промишленост. Все хора, за които може да бъде намерена заетост за няколко години чрез употреба на еврофондовете. Инфраструктурните проекти трябва да получат огромна зелена светлина... Ускорено разглеждане, адаптиран график за усвояване за сметка на други проекти, липса на корупционни съмнения! Това последното е най-трудно. Честно – не се сещам как настоящето управление би могло да създаде антикорупционно усещане у европейските ни партньори. Масово харакири би помогнало. И масови оставки. Дори да са с последващо заминаване за Бахама за наша сметка. Какво ли не бих дал, за да видя няколко месеца по-малко от това управление...

 

Тези, които се канят да дойдат на власт трябва да направят две неща, ако искат да спечелят гласа ми:

-  да представят подробен и реалистичен план за борба с безработицата и кризата, без розови мечти в него; с конкретни цифри, проекти и срокове, а не общи приказки;

-  да представят списък на замесените в корупция, със съответните престъпления и график за съдебни процедури.

 

Струва ми се, че е време и да се създаде по-сериозна система на обещания. Всички помним жълто-червения брак, за който царя се кълнеше, че няма да се случи. Е, не искам да се повторят подобни случаи. Искам партиите, които кандидатстват за властта, предварително да заявят с кого няма да се коалират при никакви условия и да подпишат нотариално заверена декларация от управляващия си орган, с която дават право на всеки техен редови член да получи по съдебен път 5 000 лева обезщетение от партията, в случай на измяна. В крайна сметка, плащайки си членския внос, гражданите сключват един вид договор с партията, в която членуват и заслужават правото да ъ търсят отговорност. Ще е добре и лидерите на партията и водачи на листи да подпишат подобни декларации да речем за по 1000 лева обезщетение към всеки партиен член, който предяви претенции. Подобна практика може да се приложи и към партийните програми, както и към депутатската принадлежност към парламентарни групи. Проблема с независимите депутати прОдатели и/или отцепници, може лесно да бъде решен, ако те се задължат парично към избирателите си. Ако не ти харесва партийната политика или напусни парламента или плащай неустойки!

 

Парите от еврофондовете са около 3000 евро на човек, стига да ги получим... Ако те не се управляват правилно, ако българския бюджет не се ползва за развитие на страната, а за лично облагодетелстване, не е ли редно да бъдем компенсирани? От партиите, в които членуваме и на които плащаме членски внос, за да защитават нашите интереси?

 



Тагове:   отворени,   Обятия,


Гласувай:
0



1. raylight - Аз именно затова съм в ДСБ
11.01.2009 14:15
за да променя нещата :)
цитирай
2. locke - raylight,
11.01.2009 14:50
ще поискаш ли от твоята партия да се ангажира с подобни предизборни декларации или ще чакаш да те излъжат и после да се оплакваш? Нищо против ДСБ, просто смятам, че всяка партия с дарена безотговорност злоупотребява с нея...
цитирай
3. nakom - Но пробс
11.01.2009 15:20
Ей сега ще дойде бат Бойко, ще прочете тия съвети, и ще ни "оправи" ;-)
цитирай
4. empire - ххх
11.01.2009 19:14
500 хиляди българи обратно в България>
Не е лошо като идея :)
ДеСееБе ? Костов нещо... ;)
цитирай
5. lambo - Няма да се върнат
12.01.2009 11:17
толкова българи. Колкото и да е зле на Запад, такива заплати като в България няма никъде по света.

Тук в Карлово, бедни бели женици, превиват гръб в шивашките фирми за 120 левчета на месец. Да, добре чухте - 120 на месец.

А мургавите бедни женици - ами те всяка година раждат по едно циганче, и живеят от майчинството, 3 вида детски и 13 вида помощи. Абе Раахат локум.

Резултата ... за 2008 г. от всеки 5 родени деца в карловско .... 4 са циганчета.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110811
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив