Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2008 09:58 - Днес XX-ти век най-сетне ще свърши!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 12023 Коментари: 62 Гласове:
0

Последна промяна: 05.11.2008 15:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

UPDATE: СПЕЧЕЛИХМЕ! Честито на всички, които се радват заедно с мен и които харесаха постинга!

           
Мислите си, че живеете в XXI-ви век? Е, в грешка сте! Все още живеем във века на войните, на телевизията и на омразата... Но днес нещата ще се променят. От утре ще живеем във век на мир, на интернет и на глобализация. И всичко това благодарение на един човек – Барак Обама, който днес ще бъде избран за президент на САЩ! Сериозно, от утре бъдещето на света ще е друго.

Не мога в един пост да разкажа за всички промени, които очакват света. Но днес ще ви разкажа за най-важната – мира! Ние живеем на Балканите, или както ги наричат – барутния погреб на Европа. А от най-големия барутен погреб в света – Близкият Изток, ни делят малко над 1000 километра... Нали не живеете с илюзията, че войните се случват случайно? Или вярвате, че САЩ нямат пръст в трите войни на Балканите през последните 20 години? А може би си мислите, че всичко е свършило? Забравихте ли Македония – 40% албанско население, изповядващо исляма, и 60% „македонци”, повечето православни. Ако някой иска да подпали Балканите и Европа, трябва само да палне искрата в Македония. САЩ вече палиха такива искри в Босна, Хърватска и Косово. Дори в Македония показаха, че имат властта да предизвикат гражданска война, която да гори дълго и опасно. Слава богу, за момента пазят този политически „жокер” в резерв. И ако досега сме били неутрални в балканските войни, при тази няма как да останем такива. А то армията ни е една....

Не е необходимо да предизвикаш война, за да си виновен за нея! Някои войни започват, защото се знае предварително, че никой няма да се намеси на страната на атакувания. Имаше ред такива конфликти в Азия, Африка и Америка, които се случиха със свещената ненамеса на САЩ. Свещена ненамеса, която продаваше оръжие и на двете страни!

А най–новият вид война? Войната за привличане на внимание? Като тази в Грузия тази година? УЖАС! Да жертваш част от народа си, само и само да привлечеш внимание и да ускориш приемането си в един военен пакт... Да, и ние сме го правили това със саможертвата по времето на априлското въстание, но тогава наистина не е имало друг път, а и сме се борили за независимост! Говорих с хора в Грузия (ах, този Интернет!) и всички те бяха в шок от събитията и не знаеха защо се е случил този кошмар... Не искам да виждам това отново!

Искам САЩ да имат президент, който знае къде е Грузия (не е северно от Флорида, онова е щата Джорджия, само името съвпада)! Искам президент, който не заплашва с лека ръка Иран, че ще го изличи с ядрено оръжие. Който не насърчава безкрайните междуособици в Израел и Палестина. Президент, който би седнал да преговаря с всеки! Президент, който ще промотира мир, вместо да служи на лобито на военната индустрия като почва нови и нови войни! Войни с много смърт, с много загуби. Войни, които са от полза на малцина. Войни, които струват над 10 милиарда месечно.

Искам президент на мира! Искам Обама! И днес ще го получа! И ще празнувам заедно с 80 милиона американски демократи. Ще празнувам една голяма победа за пацифизма!



Тагове:   най,   век,


Гласувай:
0



1. lambo - ДАНО ДА Е ТАКА
04.11.2008 10:15
Смущава ме само това, че Обама е с ислямски произход.

Но какво от това че Бушменът е с християнски произход? Нали навсякъде върви с един голям Талмуд в ръцете си! Нали той първи призна незаконната независимост, на онова змийско ислямско гнездо в сърцето на Балканите - Косово ?
цитирай
2. locke - Ламбо, искаш да кажеш...
04.11.2008 10:23
че те притеснява факта, че бащата на Обама, с когото са прекарали заедно цели няколко дни за 47 години, е мюсюлманин? Аз гледам човека и делата му, а те за в подкрепа на християнските добродетели! Освен това самият Обама е християнин.
цитирай
3. locke - Личка,
04.11.2008 10:25
времето ще покаже кой е прав. И аз се надявам да съм аз!
цитирай
4. abualam - "Да жертваш част от народа си, ...
04.11.2008 10:36
"Да жертваш част от народа си, само и само да привлечеш внимание и да ускориш приемането си в един военен пакт"
Много правилно казано. А впоследствие след тази жертва, обаче трябва и да си малко дебилен като Саакашвили и да обвиняваш, че са те нападнали :)
цитирай
5. gothic - Дано. . . защото смяната на прези...
04.11.2008 10:41
Дано...защото смяната на президента невинаги означава смяна на политиката.
цитирай
6. locke - innuendo,
04.11.2008 12:03
ако не ти пука каква е цената на бензина и колко ще ти пораснат доходите през 2009-та, тогава и морковчето ти няма кво да го боли кой е президент на САЩ!
цитирай
7. ianchefff - искаш да кажеш,
04.11.2008 12:11
че Обама ще свали цените на петрола, а Макейн ще ги вдигне ли?
Щото това е супер смешно и забавно.
Колко е сега цената на петрола и колко беше преди година?
цитирай
8. locke - ianchefff,
04.11.2008 12:22
погледни 8 години назад и тогава пак се прави на умен! Ако фалита на половината световна икономика за сметка на по евтин бензин те устройва, ок! Мен не ме устройва! Аз искам хем икономиката да е в растеж, хем петрола да е 20-30 долара барела. С Обама това ще стане! Чак ме е яд, че няма да имаш възможността да видиш петрола на 200 след 3 години при Маккейн. Гледай си изкуството и не се прави на икономист!
цитирай
9. spasunger - Хахаха!!
04.11.2008 13:07
Каква наивност. Обама щял да промени света. Явно не си следил развитието на нещата през последните 21 месеца (откак се кандидатира).

Както и да е. Букмарквам си твоя пост, за да ти напомня за него в края на мандата му.

Съжалявам за цинизма си, но отдавна съм осъзнал, че нищо в тоя свят не става ей така.

Промяна...

Истинската промяна няма да настъпи с избирането на поредния популист за президент. Още повече, че от президента почти нищо не зависи...

Ps. Не, Обама няма да спре да води войните на САЩ.
цитирай
10. locke - spasunger,
04.11.2008 13:16
ти вероятно твърдиш и че Буш не е променил света? Ще видим кой е наивник, а кой скептик след 8 години!
цитирай
11. gantree - @ locke
04.11.2008 13:56
Лок, поне недей да лъжеш, когато говориш за фалити в коментар 16. "Половината световна икономика" - това е толкова брадата лъжа, че би трябвало да те е срам, че си я написал. Освен това кризата е финансова, а не икономическа. Икономическа криза след финансовата би следвало да има минимум след три до шест месеца, ако не се вземат нужните мерки навреме. Но най-важното в момента е, че за никаква икономическа криза не може да става дума.

Колкото до радостните ти възгласи по адрес на Обама - да пази Бог, дано останеш разочарован. Обама е най-лошото, което може да се случи на Америка. Стискам палци на Маккейн и Пейлин.

И още нещо - какъв християнин е Обама, според теб? Да не би да не знаеш, че той се разграничи от пастора си, Джеремая Райт, още преди близо година? Къде го видя като християнин Обама, преди или след неговото разграничаване?

Поздрави.
цитирай
12. locke - gantree
04.11.2008 14:13
много добре знеш защо Обама се разграничи от пастора си. Стискай палци на когото искаш, но криза и рецесия има, май само ти не я виждаш!
цитирай
13. gantree - @ locke
04.11.2008 14:45
Знам, разбира се. Исках само да ти покажа кого наричаш християнин. Наричаш християнин един човек, който публично се разграничи от пастора си. Не знам дали наистина разбираш какво означава това на чисто лично ниво. Ако си християнин, би трябвало да разбираш.
Следователно, не наричай Обама християнин. Преди година можеше. Сега не.

За кризата пак ще повторя, та дано разбереш какво ти казвам - икономическа криза няма. Има финансова криза. Финансовата криза може да доведе до забавяне на икономиката, до понижаване на прираста и БВП, но това е в евентуалното бъдеще, и то при положение, че не се вземат нужните мерки. А те се вземат безкомпромисно, както се вижда от средата на септември насам. Така че, недей да объркваш читателите си с неразбирането на огромната разлика между финансова и икономическа криза. Един пример ще ти дам дори - Австрия и Швейцария са почти незасегнати от финансовата криза, ако си обърнал внимание, разбира се. А ти дори пишеш за криза на "половината световна икономика" - един толкова голям виц.

Обама - защо го подкрепяш? Защото ще вдигне данъците на богатите ли? Че дори само с това си изказване той загина геройски. Не е оцелял никой от онези, които предварително си спечелват за врагове малцината най-умни, най-активни и най-предприемчиви хора на територията си.

Поздрави.
цитирай
14. ianchefff - лок,
04.11.2008 14:47
ти виждаш и 200 долара за барел петрол при Макейн след време, а не виждаш сегашния му спад на 66 от 150?
Що тъй?
цитирай
15. ianchefff - ган,
04.11.2008 14:50
под "половината световна икономика" той вероятно брои и част от икономиката на Луната и Марс.
При положение, че тамошната икономика няма никакво развитие е прав от известна гледна точка.
цитирай
16. nakom - за последните 20 години съзнателен живот
04.11.2008 14:54
в които наблюдавам щатите, виждам 2 неща - републиканци които осират всичко, и демократи които след тях кърпят.Републиканците са всичките като нашите тъмно сини - късо подстригани, завършили някой керлив колеж, с една безгласна буква за жена и леко коремче.Демократите са малко по-чешити, всичките са по атрактивни, до един са провеждали радикални политики.Най-малкото САЩ имат нужда от промяна, отиват към такава пропаст от която няма измъкване.Това което ще направи Маккейн е да продължи курса на Буш, който неуминуемо ще закара кораба в скалите.Не знам какви ще са промените на Обама (едва ли ще са точно такива каквито обещава), но страната крещящо се нуждае от промяна, и пак промяна.Засега такава обещава само Барак.Я Гентри, сподели защо черното ще е толкова драма за УСА като стане (не ако, а като) президент.Тоест ти си и расист, както и мюсюлманомразец.После да не кажеш че си демократ - току що се резна като Бойко Борисов наскоро.
цитирай
17. nakom - янчеффф мило дете
04.11.2008 14:58
не се обаждай за неща които не разбираш.Пвтаряй си там "комунисти", "мръсни комунисти" и други режисьорски приоми.Точно лобито на републиканците докара петрола до на майната си, и после го срина.Съвсем съзнателно и преднамерено.Евала им правя, много на едро играят умните еврейски глави.Като започнат да правят поразии, ги правят със замах.
цитирай
18. gantree - @
04.11.2008 15:05
Наком, знаеш, че те обичам много, но точно днес не искам да си развалям настроението с твоя помощ. Извинявай, не ми се сърди.



Янч, ей тази статия търсех
http://pazari.dnevnik.bg/show/?storyid=574908
Тя казва достатъчно и за едната, и за другата "половина на световната икономика". Само обърни внимание на процентите - 21% от световния БВП. Какво да говорим повече ... БРИК, Бразилия, Русия, Индия и Китай заедно имат толкова.

Поздрави.
цитирай
19. krassko - Много бодряшко ми звучи всичко това
04.11.2008 15:14
Навремето много се забавлявах да гледам снимки. На едните посрещаха Германската армия, на другите Съветската. В един и същ град почти едни и същи хора. Спомнам си как се радваха и потриваха доволно ръце партийните секретари, когато президент стана Роналд Рейгън. Един аркашка, както го наричаха. Не съм забравил и как хапнахме дръвцето целия соцлагер след това. Защото глупавия аркашка имаше доста големи умове в екипа си, от които и до сега се учат.
Не съм забравил и влака в който пътуваше Царя и как го посрещаха по гарите с цветя и му целиваха ръцете като на месия. Помня и какво говореха хората тогава. Същите сега мълчат, или псуват.
И тези бодряшки приказки сега ме карат да се замисля и дай боже да сме живи и здрави, но следващите пет години ще бъдат най-тежките и трудни години пред последния половин век за България. И за хората които живеят в България.
И се подписвам под това!
krassko
цитирай
20. ianchefff - наком,
04.11.2008 15:19
абсолютно си прав.
И аз се сещам за "републиканеца" Картър, дето вдигна американската икономика и после "демократа" Рейгън я закопа.
Или беше обратното, може и да бъркам.
цитирай
21. ianchefff - ган, без да съм го чел
04.11.2008 15:24
ти казвам, че не е вярно.
Ако не ми верваш, питай наком, той ги разбира нещата.
Следи ги, един вид...
цитирай
22. lambo - И ВСЕ ПАК ИМА НЕЩО ГНИЛО
04.11.2008 15:25
в миналото на Обама. Да, той само един път се е срещал с истинския си баща, кенийския мюсюлманин Барак ХЮСЕИН Обама.
След като баща му ги напуска, когато Обама е само на 2 години, майка му - бяла американка от Канзас, се жени втори път пак за мюсюлманин - индонезиеца Лоло Суторо.
Семейството се премества в Индонезия, когато малкия Барак е на 6 години, и прекарва там 4 години. В Джакарта Бари Суторо (както се казва тогава) отначало учи в Католическо училище, но след това в ислямско училище в елитния квартал на столицата - Ментенг. От това време има снимки, под една от които пише, че той е индонезийски гражданин, религия - Ислям.
цитирай
23. gantree - янч
04.11.2008 15:38
Да, разбира се. Двайсет години са това, не е малко.
А ти поне вземи го прочети, за да видиш, че не е вярно :))

Знаеш ли кое е "гнилото", Ламбо? Че все пак става дума за Белият дом, а той е черен. Ак-сарай, както му казват турците.
цитирай
24. nakom - Драги ми янчеффф
04.11.2008 17:26
Рейгън е точно републиканец, и изобщо икономиката по негово време беше пълна трагедия.Той *филмовата звезда", старият Буш и още един от тая клика, насраха такива чудеса, че Клинтън ги оправяше 8 години, и пак не можа до край.Достатъчно е да споменем друг виден републиканец - Никсън, който съсипа златният стандарт, и вкара америка в най-жестоката криза след 1929 г.Мога да ти го продължа този списък до няма къде, ама едва ли има смисъл да образовам същество като теб.Що ли се буташ в дела извън "мръсни комунисти" и затваряне на компоти - не ми е ясно

Драги ми Гентри, икономическата криза е вече тук.Безработицата расте, банките не дават кредити, търсене няма, предлагането е скочило до небето, цените падат.Само ти и Костов спите още, вероятно заедно и вероятно ви е хубаво та не видите.
И още нещо - PWC са един одитор, вярно - много стабилен и добър (все пак са част от IBM групата), но точно за техните икономически прогнози не бих бил много уверен че са правилни.
цитирай
25. ianchefff - браво наком,
04.11.2008 17:58
удри лошите и най-вече Костов с безсмислици.
Първо не смесвай Рейгън с Буш баща. Все пак, има разлика. И по-внимателно с твърденията за Рейгъномиката, моля.:)
Лошото е, че има такива дето ти верват.
А ти що се буташ тук? От това, което казваш, не става ясно, че ги разбираш повече нещата, а става ясно, че ставаш смешен.
Или имаш право да се буташ, щото си с партиен билет може би? Т'ва в кръга на шИгата;)
Да те питам, искаш да кажеш, че сега, това че петрола е 60 долара е по-лошо, отколкото, когато беше 150?
Нещо ми се струва объркан твоят социалистически мозък, май?
цитирай
26. locke - nakom,
04.11.2008 18:09
благодаря, че си защитавал тезата ми. Янчев, наистина не е тук твоята сила. Виж, Ган добре извърта фактите, ама малко щраусово му се получава. Глобализация, искаш, не искаш, има я! Иначе кризата можеше и да остане само финансова и то само в САЩ. Но не би! Вече е икономическа. вече пада БВП в Европа и САЩ и ако мислиш че Китай, Индия и Бразилия ще се отърват - ти си на Марс...
цитирай
27. ianchefff - lock,
04.11.2008 18:17
просто зададох един въпрос.
Не твърдя, че ми е тук силата.
цитирай
28. locke - ianchefff,
04.11.2008 18:31
не казвам, че е лош въпроса, просто е грешен :)
Виж, следя пазарите нон-стоп от 10 години, и ако на пръв поглед изглеждаш прав, всъщност грешиш. И надявам се, неволно. Цената на петрола за 8-те години на Клинтън беше средно 20 долара за барел с леки движения нагоре и надолу( всъщност това продължи 20 и повече години). След това 8 години се движеше само нагоре, допреди месец и половина, когато започна кризата, за която Ган казва, че я няма (щом е само финасова и засяга толкоз малко страни, защо петрола се срина така жестоко?). Сега е 60-65 долара, което е само 3 пъти по високо от цената преди Буш. Затова увеличението е налице въпреки спада в края на периода, за който администрацията на Буш няма заслуга. Иначе става като с олиото в БГ - за този мандат на правителсвото стана от 1.50 лв - 4.00 лв, сега падна на 3.00 лв и "имаме спад"? Кажи го на баба ми - нейната пенсия не стана двойна за този мандат!
цитирай
29. pulsar - е... Пожелавам им...
04.11.2008 19:12
успех, наистина !!! Дано поне този път тези "прослувути" американци имат шанс...
цитирай
30. gantree - @ nakom
04.11.2008 19:49
Наком-чо, не тракай кокалите на човека. Пълната трагедия по времето на Рейгън я знаем коя беше, дано Бог да го благослови този велик американец. За Клинтън лъжеш като дърт комунист. Какво по-точно е оправял Клинтън в икономиката? Не можеш да кажеш абсолютно нищо конкретно, освен обобщаващи празни приказки. Аз лично се сещам за едно, което Клинтън със сигурност оправи буквално дни преди да напусне Белия дом - амнистира Марк Рич. Нали знаеш кой е Марк Рич и "има ли той почва у нас"? Знаеш, но си мълчиш за това ярко престъпление на Бил Клинтън - може би единственият американски президент, който публично, пред очите на цяла Америка излъга под клетва.

И тия уж заканителни приказки "мога да ти го продължа тоя списък ..." и т.н. - много си недостоверен. Можеш дръжки. Ако можеше, щеше да си продължил. Никой не те спира. Нещо повече - ако можеше, нямаше да ти се затвори устата от приказване. Ако можеше, но не можеш. Колко жалко, нали?

И за икономическата криза - къде я видя въпросната икономическа криза у нас? Да, тя ще дойде максимум до Коледа, но в момента къде точно видя кризата, за която говориш? Кремиковци ли, дето никой не го ще и дори упоритите довчера украинци се чудят как да се отърват от ангажиментите си след тоталното сриване цената на металите? Е, Кремиковци, добре, хубаво. Къде я видя кризата? Къде видя, че банките не дават кредити? Съвсем допреди дни, в края на миналия месец завърши според мен нелепата кампания на ДСК с кредитите за сто лева. Кой е поискал кредит, и не са му дали? Райфайзен ежедневно отпускат десетки, да не кажа и повече, кредити и в момента, последните ден-два имам предвид. И то за доста сериозни суми става дума, а не като с десекарските пенсионери до края на октомври. И нямало било търсене - пълни глупости са това. Криза има само в главата ти, мен ако питаш.

Гледам, за PWC се опитваш нещо да кажеш - че не си им бил уверен в прогнозите. Хубаво, да си жив и здрав и все така недоверчив, но къде тук става дума преимуществено за техните прогнози? От прогнозата им просто извадих един факт, който почти не се знае - че САЩ генерират 21.3% от световния БВП, и техния обем е почти равен на БРИК обема, който едва до края на прогнозирания период щял да достигне 26%. Евентуално, и може би. А като вземат контрата с петрол под техните граници, които са например за Русия между 75 и 89 щатски долара според различни оценки? Тази граница за арабския петрол е 55 долара в момента. И ето ти един въпрос за сто лева - ако петролът остане през следващата година в границите между 55 и 75 долара, къде според теб ще отидат печалбите от ръста на БРИК обема?
цитирай
31. nakom - О драги ;-)
04.11.2008 20:21
Явно те провокирах да се излееш ;-)
Принципно с нищо от теб не съм съгласен, говорим за различията в политиките на републиканци и демократи.Но това изобщо не е тема за коментари, това е за дебат, ако не и за цяла словесна война.Безсмислено е да спорим, все едно левски-цска.На различни полюси сме.Впрочем единствен републикански президент на който симпатизирам, е Линкълн.За всички останали нямам позитивна нагласа.Разбира се, не ги знам и наизуст.Говорим за тези които се струва да се знаят.
Но по въпроса за кризата, просто си извади главата от задника.Тя вече е тук.Ако имаш познати в строителни фирми, питай колко са им продажбите в последно време.Ще кажеш - това е психологически момент.Е, икономиката е преди всичко психологическа наука.Кризата започна.И няма да е до коледа, а след слабата коледа.Не гарантирам че ще съм прав.
От кога една одиторска фирма, има звено за следене на БВП на различните държави.Ти знаеш ли колко струва едно такова нещо, колко организации в този свят го мерят, какво получават за което.Не е лесно ама никак, камо ли евтино.Затова изразих съмнение.Иначе че щатите така потребяват, е много стар факт.Аз си спомнях че е към 30% от общото, но явно цифрите са се променили драстично.А това потребление, което не знам дали те радва или плаши (мен лично ме притеснява) е на пясъчна основа.Няма да влизам в обяснения защо, необходим е един-единствен подпис, и САЩ ще имат само един изход - ядрена война.Подписа трябва да е на китайците, да развържат юана от долара.
А що опира до рейгън, да не ти припомням финалните надписи от филми като "Рамбо" - на братският авганистански народ.Ей това го забърка рейгън, умишлено го пиша с малка буква.И още нещо - знаем защо ти е любимец, как се е издигнал до президент.Не е сигурно, но май точно Рейгън изгони Чаплин от щатите за комунизъм.Така че са ми ясни симпатиите както към републиканците, така и към Макарти, така и към цялата подобна сволоч.
цитирай
32. locke - Ган,
04.11.2008 20:21
айде да не ставан лош, ама тва с банковите кредити хич не е както го казваш. Цялото ми семейство и половината ми приятели са в банковия сектор. Кредитите се свиха двойно и тройно за последния месец, а някои банки изцяло се изтеглиха от кредитния пазар. Да не говорим, че да получиш кредит трябва да минеш вече през три реда иглени уши и после да се навиеш на космически процент. Агенциите за недвижими имоти са пред фалит. А самите имоти никой не ги търси дори на цени 20-30% под тези от лятото. Що не погледнеш нашия фондов пазар? Не е ли криза, ако стойността на фирмата ти падне тройно в рамките на месец? Ще ме извиняваш, ама повече глупости няма да търпя и ще резна всеки следващ твой коментар - имаш си блог, изявявай се там! В БГ няма първа поправка!!!
цитирай
33. locke - nakom,
04.11.2008 20:25
на една страна сме, но си прав, че няма смисъл да спорим има ли криза, няма ли! За мен и теб е ясно едно, за Ган & сие - друго! Както се казва всяко нещо си има край, само кренвирша има два края! Ако ние с теб сме на единия му край, Ган & сие са на другия. Вместо да продължим да се убеждаваме кое бяло е черно, по-добре да спрем с дискусията...
цитирай
34. nakom - Какво сие бе Лок
04.11.2008 20:28
цялото това сие и за обущарска табела не бих го назначил.
цитирай
35. locke - :)))
04.11.2008 20:39
хихихихихи
цитирай
36. gantree - @ locke
04.11.2008 21:01
Лок, не знам какъв ти е погледът, но лично пред очите ми минават обемите на две банки, които са в първата тройка. Да, има намаляване, но в никакъв случай не е "двойно и тройно". И нека все пак да не забравяме и това, че влизаме в есенно-зимния период. Като събереш основните показатели, няма да получиш драматичната картина, която ти ми рисуваш. Не знам кои банки "изцяло" са се изтеглили, и мисля, че си склонен към преувеличение. И не ме разбирай погрешно - кризата ще дойде, но в момента имаме само страхове и предоговаряния.

За трите реда иглени уши не съм съгласен. Не слагай всичко по един кантар. То НЕ Е на един кантар. Секторът е диверсифициран. Едни имат проблеми, за които другите дори няма и да чуят.

В България фондов пазар няма. Може и да изпротестираш срещу такова твърдение, но това си остава само твое виждане.

Агенциите за недвижими имоти не ги мисли. Те са посредници, не генерират абсолютно нищо и ще бъде прекрасно, ако се попрочистят, къде доброволно, къде насила.

Колкото до "рязването" на коментари - твоя воля си е това. Блогът си е твой, правилата - също. Режи, като ти се реже. Да си жив и здрав.
цитирай
37. usandthem - значи Клинтън
04.11.2008 21:13
когото псувахте по време на кризата в Югославия и наричахте убиец, стана добър демократ и ни го давате за пример за успешен президент! Интересно е и друго-любимото ви БСП отрича да има криза унас,а вие нещо поизкривявате линията на Партията.Тревожни признаци за шизофрения! А за РЕЙГЪН е ясно защо пенясвате само при споменаването му-защото ви бутна съветската кочина ,изгаси ви пътеводната звезда и ви остави да спорите кой е по-достоен за президент на САЩ!((:
цитирай
38. ianchefff - nak
04.11.2008 21:24
ом, на-ком, на-ком, на-ком, на-ком, на-ком:))
леллииииии, супер си брато.
Как само ги разбираш нешштатаааа, лелиииии.
Спирам си гледането на любимия сериал (1 от любимите ми, американски, ама ще ме прощаваш, руснаците още не са почнали да правят читави), за да ти прочета умотворенията, майка.
Лелее, страшен си.
Аз съм завършил и философия, ама толкова извъртанки, замазванки и изсмукванки, рядко се срещат в световната история на философията, признавам ти го с ръка на сърцето.

Ето, примерно за това:
"необходим е един-единствен подпис, и САЩ ще имат само един изход - ядрена война.Подписа трябва да е на китайците, да развържат юана от долара."

Шапка ти свалям. И то два пъти. Аз два пъти съм свалял шапка само на Парис Хилтън, когато ми прошепна едно еротично нещо на ушенци и то беше на сън.
А на теб на живо ти я свалям, копеле, уникален си!

Oбаче, тъй както си уникален, си допуснал 1 грешцица, не че е нещо, ама си написал, че Рейгън (този лош, много лош американец, почти колкото Костов лош) бил изгонил за комунизъм Чарли Чаплин, най-великия кинаджия според мен.

Да ти припомня само, че Чаплин е роден на 16 април 1889 и е починал на 25 декември 1977.
А Рейгън става за 1ви път президент едва през 1981 година. За 1ви път, щото става и за 2ри, ама това по-късно.
Нищо, объркал си се, случва се.

Те и партизаните 1 време се криеха без да ги търсят, ама виж докъде стигнаха.

Айде, холан, както казват старите хора, и по-внимателно с датите, че ставаш за смях още от тях, за по-нататък да не говорим, че вече почват да се наблюдават масови изблици на истерия у нормалните хора, които те четат...
цитирай
39. ianchefff - ус,
04.11.2008 21:36
"изгаси ви пътеводната звезда"
е особено добре казано.
:))))))))))
цитирай
40. gantree - :))))
04.11.2008 22:46
Много ти се радвам, usandthem :))
цитирай
41. locke - Имам един адаш,
05.11.2008 00:50
Тома Томов се казва. Някои ерудити тук може и да го знаят кой е и какъв е. Та Томата току що каза по Нова, че 'от утре започва 21-ви век!' Помнете, първо го чухте от мен :))))
цитирай
42. nakom - Янчефффф янчеффф
05.11.2008 03:03
уж си режисьор, а си завършил философия, пък според мен си небивал празняр, изписа една торба глупости.Голям си селянин драги, редосеялката на дядо ти е залегнала в цялото ти изразяване - празни бръщолевения и пеняване.
Рейгън е бил доносник, ала нашето ДС.СЛедял е за комуноидни елементи сред актьорите.И първоначално е бил димукрат, ей такъв като вас= псевдо демократ.После разбрал че републиканската партия ще спаси страната от комунизма, и се присламчил към нея.И я спасявал - християнин, който уволнявал наред, подарявал оръжие и палил конфликти.Класическо републиканско слонче.
Иди мама, остави таз филусофиъ и рижисуръ, ми чети.Ето ти едно линкче да почнеш, на мама рижисиорчиту с редосеялка
http://bg.wikipedia.org/wiki/Роналд_Рейгън
цитирай
43. nakom - usa
05.11.2008 03:07
за разлика от много други, не симпатизирам нито на комунизъм, нито на крайни димукратични течения.Икономисай си пеняването какво съм загубил от Рейгън.И за разлика от доста глупаци които ще кажат - избити няколко хиляди рязака, голяма работа, в този случай бих подкрепил Клинтън.Сърбия си търсеше сама боя, Милошевич си бе крив.Имаше геноцид, някой трябваше да бъде наказан.
Особено сте смешни като започнете да серете на сантименти от комунизма ;-).Там ви е единствената сила, без да знаете колко сте объркани та жалки.Смърфчетата ми те, посинелите ;-)
цитирай
44. gantree - е
05.11.2008 07:17
радвайте се, да сте живи и здрави и двамата.
Обама е новият президент. Честито
цитирай
45. venercheto - да ни е честит
05.11.2008 08:50
Обама на всички! :):) :) Както винаги, си прав за всичко. Лок..присъединявам се само с много надежда да не се корумпира и той..ама не мисля...Hope is in the air!
цитирай
46. ianchefff - nakom,
05.11.2008 09:45
цървуле нещастен, празняр е на майка ти сина.
Или дъщерята, щотот не ти знам сексуалната принадлежност боклук червен.
Кажи ми кога президентът Рейгън е изгонил Чарли Чаплин смешнико?
кажи ми, не ми излизай с тъпи червени селски мандраджийски номера, цървулчо?
Повтарям си въпроса: кога точно президентът Рейгън е изгонил Чаплин? През 1вия си или през втория си мандат?
Как беше думата, празняр?
Ама ти си червен празняр. С празна куха червена глава.
Палячо.
И още нещо палячо, отговори , моля те, празнярчо смешен на usandthem, ама се постарай малко повече.
Ясно, тъмничко ти е, пътеводната ти светлина я отряза онзи, лошия, дето изгони Чаплин за комунизъм, ама дай всичко от себе си. Макар да знаем, че ти е незвъзможно. Няма как с празка куха червена лейка за глава да дадеш нещо повече.
Цървул.
цитирай
47. nakom - Както се вижда
05.11.2008 10:14
Нито философията, нито режисурата помагат на културата.Колко малко му трябва на простия човек з да си излее емоцийките.Така е то, възпитанието от селският хоремак не помага в града.За там се иска първите 7 години да не си расъл на торището.
Кой ти говори за мандат бе ;-), човек може да е активен и извън президентски мандат си.За теб знаем че не можеш де, ама не всички са като теб.Какво ли ти го обяснявам.Янчеффффф, иди да си пишеш празнословията, пистолети, рози и редосеялка ;-).
Безсмислено ми се вижда да обяснявам на цялата клика каквото и да е.В крайна сметка стигаме до извода че съм комунист и толкова ;-).
Мерси Гентри, приемам поздравите лично.Надявам се да не излезеш прав по отношение на Обама.
цитирай
48. ianchefff - nakom,
05.11.2008 10:24
каквото повикало, такова се обадило. ти ли ми говориш за култура, дето всяка втора дума ти е обида? Ама вие така сте си свикнали, така сте възпитани, дори и ти, дето си се пръкнал в центъра на София. смешен си.
Повтарям: каквото повикало, такова се обадило, панимайш?
лошото е, че демокрацията е добра почва за израстването, избуяването и самозабравянето на жалки същества като вас, разбирачите от политика, икономика и най-вече от изгонване на Чаплин от Рейгън през 17 и някоя година, малко след откриването на Америка от Колумб.
Не си комунист, наком, нещо по-лошо си.
Аз уважавам комунистите, които наистина са вярвали в тази идеология.
Ти си нещо по-жалко от тях, ти си подобие, отражение. Което е кофти, ама какво да се прави, имаш място под слънцето.
Радвай си се на победата, докато е време.
Че после ще дойде чичко Рейгън и ще ви изгони наведнъж.
цитирай
49. nakom - НИщо не можеш да уважаваш Янчеффф
05.11.2008 10:31
моля те престани ;-).Да спрем дотук.Достатъчно съм си приказвал с теб, имам си мнение изградено.
Да не падам до твоето ниво да ти обяснявам какъв си, че тогава съвсем ще се разпсуваш.И ще има защо де, истината е нещо което пседо-димукратите не обичат.
цитирай
50. kostadin - Има някои прости истини, от които ти ...
05.11.2008 10:41
Има някои прости истини, от които ти се е искало да избягаш:
-човек не се е променил и след приемане на християнството.
-на този човек ще му пасват много повече острите конфликтни ситуации .
-финансовата криза е много по страшна от всички водени войни до сега.За нея лек няма За да се оправят нещата ,при сегашната лакомия на цивилизованият ни свят е необходимо да има около 250 до 300 мил човеци на земята -другите трябва да са аут.
Колкото по голяма е моментната надежда ,толкова по страшно е разбиването й.
цитирай
51. ianchefff - nakom,
05.11.2008 11:01
аз не разговарям с теб. Просто се опитвам да налея малко разум в главата ти, но това по дефиниция е невъзможно. Точно заради израза ти "имам си мнение изградено."
звучи ми като "генералната линия на партията."
Или като това, че "дори когато греши, партията е права".
Я разкажи бил Клинтън сега лош ли е или е добър? Че нещо се обърквам, май наистина има нещо шизофренично у вас.
И припомни ми, ако обичаш Рейгън, този лош и слаб американски преиздент (който между другото , при втория си мандат печели в 49 щата, повтарям в 49 щата печели 2 мандат, явно наистина е бил много слаб) как точно е изгонил Чаплин? припомни ми, че не мога да спра да се смея все още.
И за разлика от теб, аз обичам истината. Вие, т.е. тези на които ти се опитваш нелепо да подражаваш и да следваш, мразите истината и винаги сте се опитвали да я превръщате в цирк. За щастие, вионаги се намира някой, който да ви сложи на мястото ви в ъгъла.
Бих се срамувал, ако съм на твое място, бих си затворил устата и дълго време не бих проговорил. Но вие не можете да мълчите, заливате света с празни приказки и хората се подлъгват.
Хубавото е, че винаги някой накрая плаща сметката и ви спира играта.
цитирай
52. nakom - скъпи Янчеффф
05.11.2008 12:27
Виждам че пак си написал някакво умствено ръкоблудство, явно си се успокоил.Обяснявам ти как е станало от няколко коментара насам.Ти си тежък случай.
СПЕЦИАЛНО.ПОВТАРЯМЕ ЗА НЕАРАЗБРАЛИТЕ, ТЪМНОСИНИТЕ И ЯНЧЕФФФФФФФ (ОБЩОНАЗОВАЕМО - ОЛИГОФРЕНИ).
Републиканската партия започва да чисти америка от комунисти по някоя време - малко след втората световна война.По това време капитализмът се е полизложил с две световни войни, една много добра световна криза, и на мода са социални идеи.Сталинистките ужаси определено не са подкрепени с някакви реални доказателства, червени клубчета и партии никнат навсякъде.Тогава любимият на Янчефффф (с редосеялка) бъдещ президент Рейгън, става доносник на ФБР, като следи колегите си (според няколко клюки - без хонорар).Дейността на бъдещият президент на САЩ, и на много като него, става основна повратна точка в изгонването от САЩ на интелектуалци, от които аз съм споменал Чарли Чаплин - до ден днешен най-известното от тези имена.Другото известно е Айнщайн, който не бива изгонен, но е обявен за малоумен и оставен в забвение.За селяните - това е времето на сенатора Макарти от републиканската партия, или ловът на вещици.Исторически епизод в САЩ, съизмерим с нашият "Възродителен процес".За него се пише малко или никак.Някак си ми се вижда забавно, че текушият ни президент е доносник, а в САЩ това не можело да се случи.Очакваме мненията на селяните ( с редосеялки) по въпроса.
Ако обяснението дотук не е много ясно- не питайте.Дръжте си редосеялките.
Драги ми Янчеффффффффффффф, и Костов го избраха с ебати мнозинството, ама още е насран в опозиция, и скоро власт няма да види.За времето си Рейгън проведе няколко успешни политически действия, като заслугата за падането на СССР не е толкова негова, колкото на самият СССР - вече си беше затънал до няма къде.
НА теб мама всичко което не плюе по комунизма, ти звучи като "генерална линия на партията", и всеки който не ти допада е "червен боклук".На тове място бих чел, започни с биографията на Чаплин, приятна и занимателна книга е.Няма да научиш много от там, освен че е бил "червен боклук".Не може всеки да има успешен живот като теб де, та да стъпи на собствената си гордост ;-)
Дотук беше да те уча, избърши си устичката от потеклата синя лига, и иди да напишеш още някое словоблудство за червените боклуци ;-)
В добавка -безплатен бонус, само днес, по случай спечелването на изборите от Обама. СПЕЦИАЛНО ЗА НЕАРАЗБРАЛИТЕ, ТЪМНОСИНИТЕ И ЯНЧЕФФФФФФФ(ОБЩОНАЗЕВАЕМИ -ВЕЧЕ СПОМЕНАХ КАК)
Живеем в свят където да си олигофрен, означава да назачиш добро и зло, и да се луташ между тях.Да си олигофрен означава да назначиш Костов за добро, Виденов за зло, и да забравиш за добрите постъпки и на двамата (примерно).Да не си олигофрен означава да приемеш че Виденов не прие всичко което му бе натресено от ПАРТИЯТА, или че Костов отказа да приеме косовски бежанци (пак примерно щото и двамата не ми се занимава да ги обсъждам).Това е да не си олигофрен, да търсиш истината и да мериш нещата на кантар.Това на селяните с редосеялка не им се отдава, те са си пандури сраснали със земята.На тях им трябват прости обяснение, това е добро, това е лошо, този е комунист, този не е .Понеже са прости (и елементарни) си имат една линия на поведение, и мерят всичко с нея.На тях както казах вече, истина не им е нужна.Те това е да си олигофрен.
цитирай
53. sparhawk - Честито
05.11.2008 12:41
на всички фенове на кандидата за свободна, красива, бляскава Америка, приятелка на останалия свят и идеал за милиони млади хора по света - президента Барак Обама!
цитирай
54. ianchefff - наком,
05.11.2008 13:17
от поредните ти глупости разбрах единствено, че си класически олигофрен.
Мерси.
цитирай
55. zaw12929 - Допаада ми постинга Вярата и надеждата имат ооснование
05.11.2008 15:13
защото О,българино, дето се срамиш, мръщиш и посипваш главата си с пепел . наричаш народа си див,.Не е бил соцрежима му най недемократичния на земята, нито най тъмен погреб балканския полуостров. Робството си е робство, но ще наречеш онова време турско управление над българските земи, когато прецениш извършените със стократна жестокост геноцид, каторга, глад, превръщане на хора от едни континенти в производствени средства без човешки права, каквито по нашите земи и султана не е позволявал да се случват.
Ако можем с право да наречем всяка държава сопа в ръцете на управляващите, капитализмът се превръща в бич за цялото човечество, докато прави първото си натрупване на капитала , докато превръща икономиката от селскостопанска в индустриална. От подвластна на климата в пазарна. Първата стока са хората. Феодалното блато на западна Европа се превръща във вряща зона от принуда насилие, възраждане робство. В непознати до тогава размери и жестокост. Всичките жертви са гавра с човечеството и да се спори кои са сатрапите му, като се сочат едни данни, а други се покриват със забрава е също чудовищно престъпление, което не трвбва да се допуска.
Човечеството е минало само през пот, кръв и сълзи. На Земята са водени около 14000 войни и са загинали над 4 милиарда човешки същества, повечето, от които са жени деца и старци.
Жената е раждала само войници за пушечно месо. Жалкото, е че и днес този процес продължава.
Затова човечеството заедно с индустриалното си развитие е раждало и идеите за хуманизиране на общественото управление, но постоянно те са догматизирани и идеологизирани от властоимащите. Затова не трябва да се забравят нито едни извращения срещу онеправданите за сметка винаги на определено малцинство.

Най-пресните се помнят, за да може те да се идеологизират и да се извършват съвременните манипулации, които пак са насочени към ощетяване на народа.

Българската нация е велика нация, защото е сплав от народи, които най-много са ценели свободата, истината и човещината. Защото прабългарите не са имали роби и са презирали народите, които са имали роби. В пределите на държавата си са пускали всякакви племена да живеят и да се женят за прабългари. Славянските народи също не са имали роби и също са презирали робството.
Траките също не са имали роби и са презирали народите имащи роби. Македонците също са били такива, а ние сме сплав именно от тези народи и сме наследили техните благородни качества, а не благороднически титли.

Прескочили сме робовладелския строй, за да работим за всеобщото, чрез което ще достигнем до частното благоденствие на всеки човек. Западната цивилизация до преди 100 години имаше роби, за да работят за общото благоденствие чрез подтискане на най-частната единица на обществото човека. И двете форми са закономерна необходимост на нашето време. Едната ще създаде основата за всеобщото благоденствие чрез пазарната демокрация, а другата е призвана върху тази основа да облагодетелства личността чрез социалното равновесие, за да може тя свободно да се развива. Това ще бъде върха на справедливостта чрез обединение на демокрацията със социалното. Поздрав!!! За постинга

цитирай
56. zaw12929 - Мислех го , но вие го казвате най точно. Вов период започва
05.11.2008 15:52
Искам и ние да погледнем позитивно, защото го заслужаваме . Не прилича да се оравим на най лошите на света : Повярвай!!))))))))
О,българино, дето се срамиш, мръщиш и посипваш главата си с пепел . наричаш народа си див,.Не е бил соцрежима му най недемократичния на земята, нито най тъмен погреб балканския полуостров. Робството си е робство, но ще наречеш онова време турско управление над българските земи, когато прецениш извършените със стократна жестокост геноцид, каторга, глад, превръщане на хора от едни континенти в производствени средства без човешки права, каквито по нашите земи и султана не е позволявал да се случват. Ако можем с право да наречем всяка държава сопа в ръцете на управляващите, капитализмът се превръща в бич за цялото човечество, докато прави първото си натрупване на капитала , докато превръща икономиката от селскостопанска в индустриална. От подвластна на климата в пазарна. Първата стока са хората. Феодалното блато на западна Европа се превръща във вряща зона от принуда насилие, възраждане робство. В непознати до тогава размери и жестокост. Всичките жертви са гавра с човечеството и да се спори кои са сатрапите му, като се сочат едни данни, а други се покриват със забрава е също чудовищно престъпление, което не трвбва да се допуска. Човечеството е минало само през пот, кръв и сълзи. На Земята са водени около 14000 войни и са загинали над 4 милиарда човешки същества, повечето, от които са жени деца и старци. Жената е раждала само войници за пушечно месо. Жалкото, е че и днес този процес продължава.
Затова човечеството заедно с индустриалното си развитие е раждало и идеите за хуманизиране на общественото управление, но постоянно те са догматизирани и идеологизирани от властоимащите. Затова не трябва да се забравят нито едни извращения срещу онеправданите за сметка винаги на определено малцинство. Най-пресните се помнят, за да може те да се идеологизират и да се извършват съвременните манипулации, които пак са насочени към ощетяване на народа.
Българската нация е велика нация, защото е сплав от народи, които най-много са ценели свободата, истината и човещината. Защото прабългарите не са имали роби и са презирали народите, които са имали роби. В пределите на държавата си са пускали всякакви племена да живеят и да се женят за прабългари. Славянските народи също не са имали роби и също са презирали робството. Траките също не са имали роби и са презирали народите имащи роби. Македонците също са били такива, а ние сме сплав именно от тези народи и сме наследили техните благородни качества, а не благороднически титли. Прескочили сме робовладелския строй, за да работим за всеобщото, чрез което ще достигнем до частното благоденствие на всеки човек. Западната цивилизация до преди 100 години имаше роби, за да работят за общото благоденствие чрез подтискане на най-частната единица на обществото човека. И двете форми са закономерна необходимост на нашето време. Едната ще създаде основата за всеобщото благоденствие чрез пазарната демокрация, а другата е призвана върху тази основа да облагодетелства личността чрез социалното равновесие, за да може тя свободно да се развива. Това ще бъде върха на справедливостта чрез обединение на демокрацията със социалното. Поздрав!!!
цитирай
57. empire - ххх
05.11.2008 17:31
Печелиш един циганин за президент :)
Обама и евреите няма да ни донесът нищо добро !
цитирай
58. sparhawk - жалко
05.11.2008 19:37
че има още хора в ХХ не, ми в 15 век.
цитирай
59. candysays - ето тук изразих мнението си по темата и аз:
05.11.2008 19:40
http://candysays.blog.bg/viewpost.php?id=251410
Слагам линка към поста си, за да не се повтарям тук, в коментара си.. Който иска, да прочете.

Да, харесах постинга ти, Локе - честито и на теб, заедно празнуваме днес! :)
цитирай
60. bloghead - Вярваш ли си?
05.11.2008 23:06
Обама или Маккейн, no matter, войни ще има. Въпросът е единствено дали ще е Ирак или Афганистан (примерно) :)
цитирай
61. kostadin - Как ще се разберете, като всеки от ...
06.11.2008 08:41
Как ще се разберете, като всеки от вас си има собствена истина и не иска да си отвори очите за действителноста.Тя е много проста:всичко което ти помага да оцелееш ти и родът ти е добро-но зависи за когоЧовек е преди всичко биологичен вид ,а това означава ,че сме животни,за жалост!
цитирай
62. inspecteur - ...
07.11.2008 08:46
Delusional you are...

Не си мислете, че нещата ще се променят.
Преразпределението на блага и ресурси тече с пълна пара в момента.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119320
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив