Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2007 09:27 - Турско кафе, ромски въргал, българска некадърност, евроцени…
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 4809 Коментари: 21 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Много ми се насъбра тия дни, но сутринта ми кипна окончателно. Реших да изляза от заслужен летен отпуск и да пусна нов пост. Много ясно, за политика. И за един голям срам...

Все се чудех защо СДС избраха кафеджия за шеф на партията. Хората около мен се шегуваха, че било така, защото СДС са вече едно кафене хора, но все си знаех, че не е така. И днес разбрах истината – пие му се на Доган кафенце и си търси кой да му го сервира на тепсия. Ама му писна от жълти и червени сервитьорчета и сега му се иска синичко. Друго си е някак! Вярно, все едно смърф да сервира кафе на Гаргамел, ама това е демокрацията – всичко е възможно. Аз се чудя кое е по-нелепо - да се твърди, че Хасан Азис е успешен кмет на Кърджали, или действията на МВР в Красна Поляна. Но това след малко. А сега да си довърша за СДС-то. Бързам да си кажа, каквото имам за казване, защото след тези избори СДС вече няма да има. Категорично заставам зад това си мнение! Ако СДС подкрепи в Кърджали ДПС, то след тези избори резултата на СДС в местната власт ще бъде под 5%. И с право! То бива, то може, ама моля ви се. Добре, че българите в Кърджали са цивилизовани и не биха взели брадви и тояги и да идат да разбият клуба на СДС и да пребият местните лидери. А след тях и националното ръководство. Защото дори и най-малкият дебат за подобна подкрепа не бива да се провежда. Видя се, че общ фронт може да срине турската тирания в Кърджали, и СДС веднага усетиха възможността да спасят Доган и да им се плати скъпо и прескъпо.  Ще го подкрепят фино. С два пръста. Но не в знака за победа, а палец и показалец, търкащи се кротко с знака за ‘дай кеш’! Срам ме е в какво се изроди тази партия, за която навремето съм гласувал! Срам ме е, заради милионите бивши нейни избиратели. Срам ме е, че нямам смелостта да се въоръжа и да ида и да направя най-малкото децимация на партийното им ръководство. Срам ме  е...

А сега за братята роми! Никой не е бил цигани от месеци... И те не са били никого... Ами сега!?! Как ще плаши "Атака" народа с вилнеещи роми, как ще убеди дон Цеци мангалите (казвам думата умишлено, защото само най-гнусната ромска прослойка му се връзва на акъла на този престъпник), че българите искат да ги правят на сапун? Как? Лесно, как иначе! Една ‘случайно’ сформирала се ромска тълпа от 400 души с брадви и тояги ще потроши един софийски квартал под тъпите овчи погледи на МВР. И хоп, българите са уплашени и на ‘Атака’ баницата е опечена. Да де, ама полицията не бие! Не защото не може и не защото не бива. А защото министърът е тъпо парче. И не му стиска да направи, каквото трябва. Ако 400 скинари бяха направили същото, щяха да се брутално пребити от полицията и да си събират зъбите в шепа в ареста. Но в името на етническия мир, правителството жертва ‘Красна поляна’. Само дето мир няма да има. Говореше се за пребити бременни жени и деца. Само дето никой не е виждал и чувал такива, а знаем с какъв ентусиазъм медиите раздухват подобни истории. Ами сега? Ясно е какво ще стане. Никому неизвестна група скинове, ултранационалисти или просто неизвестни ще пребият група цигани, задължително и поне една-две жени, като поне един циганин ще умре от рани. Ако може, ще има и прострелян лошо или дори застрелян ром! И всички ще са хепи. Полицията никога няма да намери извършителите. Дон Цеци ще каже, че той е единствената защита на циганите и всички те трябва да гласуват за него. ‘Атака’ ще каже, че насилниците са герои и ще дигне глас до небето, че циганите ще ни избият. Само чакайте да дойде септември и ще видите дали съм познал. Лошото е, че насилие ще има, дори и МВР да се мъчи  да не прави нищо и да жертва гражданите...

Колкото до евроцените – другият месец ще ви разправям разни приказки за числа...



Тагове:   некадърност,


Гласувай:
0



1. majkata - Да,
16.08.2007 09:59
нали се сещаш обаче, че за скинарите не е обявено "Скинарско европейско десетилетие". Нашите политици отдавна са изгубили себеуважението си и уважението към сънародниците си и доста криво тълкуват европейските послания.

Ако подобно нещо се случи в една Германия например въпреки "ромското десетилетие" всички ще са в ареста и мелето ще продължи не повече от 20 мин.
цитирай
2. locke - Тъпото е, че сценарият така или иначе ще се получи...
16.08.2007 10:22
Когато има нужда, има и начин! А в случая прекалено много хора имат нужда от сбълсъци - Атака, Евророма, че даже и Бойко, за да нарита Р.Пет. колко е некадърен като шеф на МВР!
цитирай
3. viovioi - *
16.08.2007 10:30
Циганите у нас живеят много зле.На дъното са, под асфалта.Най-добре е никой никого да не бие, защото още повече ще се усложни и омотае положението.А за Пл.Юруков ,вчера казах и ще го повторя той просто следва успешния модел на правене на политика у нас.Безпринципно,безотговорно и безумно алчно.
цитирай
4. neanonimen - &
16.08.2007 10:44
"В тая държава освен киселото мляко ,нищо друго не става"-Пантуди!Прав си locke,другите неща ги "случват" по сценарий.
цитирай
5. templar - брава!
16.08.2007 11:44
хареса ми статията ти
цитирай
6. viovioi - да пропуснах..
16.08.2007 11:51
Ако наистина тези бунтове са провокирани и има политическа интрига бих казала че това ще е върха на падението на политическата класа.Това са хора все пак, съдби.По скоро си е някакъв социален проблем,който също може да бъде употребен
цитирай
7. antonov - За мангалите
16.08.2007 12:39
Какъв социален проблем?Мангалите просто ги мързи
да учат и да работят.Научиха се от американските
мангали/афроамериканци/:чалга,секс,цигари,алкохол
и социални помощи!
цитирай
8. thehobbit - Случващото се
16.08.2007 12:52
... не е меродавно за образа на ромите, нито дори на "мангалите" - агресивната прослойка от гетата. Те са една бедна, зависима и манипулируема общност на заповедите на собствените си дерибеи.

Меродавно е за образа на българската държава, за МВР, за ДПС, което "храни" циганските барони.

Е, и за СДС, което влиза в коалиция с ДПС, т.е. с Румен Петков, защото отдавна се знае той кого представлява в кабинета.

Хубав постинг.
цитирай
9. анонимен - Цигани
16.08.2007 13:06
Като чуя някой да нарича циганите роми и откачам. Рома е за пиене, циганина е за биене - има разлика.
цитирай
10. thehobbit - Бурканче,
16.08.2007 13:35
... колкото повече като теб ... толкова повече като снощи.

Примат.
цитирай
11. alison - ТЕАТЪР
16.08.2007 14:21
В колко действия ,зависи от сценаристите , а те зависят от публиката , а публиката засега е омяна от това чудо -невиждано...интересът не пада ...пиесата ще се играе...
Много реквизит ,много нещо ..представям си наставленията зад кулисите:
-Ти земи нещо по-ячко ...какво ли !?---МОТИКА!?---АМА НЯМАТЕ МОТИКА В МААЛАТА?--ВЕРНО ,БЕ ЩО НИКОЙ НЕ СЕ ЛИ Е ОБЪРКАЛ ДА КРАДНЕ МОТИКИ И БЕЛОВЕ!?---САМО КАБЕЛ ,НЕ МОЖЕ...ВИЖТЕ СЕГА --УТРЕ ВЕЧЕР ЗА ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО ДА СЕ НАМЕРЯТ И НЯКОЛКО МОТИКИ ,ВИЛИ...НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО Е ВИЛА ,АХ ГИДИ ГРАЖДАНЧЕТА ОТ "ФАКУЛТЕТО"!!!--ДОБРЕ ,ОСТАВА САМО СОПИ И МОТИКИ И ТУК-ТАМ-НЯКОЯ ЛОПАТА...ДОБРЕ--СМЯТАМ РЕПЕТИЦИЯТА ЗА ЗАВЪРШЕНА ,...ЩЕ ИМА "СУХО"--ОБЕЩАНОТО СИ Е ОБЕЩАНО...АМА И ВИЕ СИ ДАЙТЕ МАЛКО ЗОР!АРЕ,ЧАО...ОБЕЩАЛ СЪМ ---ЧЕНГЕТАТА СА ПАС!..."
Ето такива някакви неща...А ,българите---кучета ги яли!
Бий българина ,смъкни му и последния петак--ако не плаща ток ,парно ,вода,данъци---пращай му бирници ,вземи му всичко...в тая страна след края на "ДЕСЕТИЛЕНИЕТО"трябва да останат само РОМ И СИГАН!
цитирай
12. mph - Театър ли!
16.08.2007 14:51
Два дни вече никой не се сеща за повишени цени, министерски гениалности и удавени хора. Занимавайте се с петдесетина цигани и уж полицейското бездействие. И така си караме - едно скандалче покрие предишното, и пак, и пак ... Най-смешнотрагичното е, че номерът минава.
цитирай
13. vrg - Напълно съм съгласен с mph. Колко ...
16.08.2007 16:10
Напълно съм съгласен с mph.Колко години трябва да минат,за да се добием имунитет против толкова елементарно манипулиране?
цитирай
14. zemaria - Емоционалността ви е дошла в повечко,
16.08.2007 17:51
и или сте много млад, или много наивен. Аз мисля, че е първото(емоционалността) и второто(младостта). Няма лошо. Това, което става със СДС нито е прецедент, нито е нещо непознато. Кълновете му се заложиха по времето на "най успешното" управление, когато бяха наслагвани на високи партийни и държавни постове непартийни членове и такива, току що станали партийци., а в мнозинството си и откровени комунисти, всъщност безпринципни кариеристи и нагаждачи. До Костово до възлови позиции рядко се добиваха непартийни канидатури. Но още Хитлер твърди, че когато в едно движение замирише на власт, към него се устремяват именно такива хора и с това движение или партия е свършено.
Това, което СДС прави се нарича риал политик, и води началото си от Бисмярк. Дън Сяо Пин пък има един прословут цитат, че не е важжен цветът на котката, а да лови мишки.
В основата му стои разбирането, че политиката е изкуство на възможното и че всички пътища, водещи до целта са приемливи. А целта е само една-власт!
В случая вотът в Кърджали винаги е бил етнически. Досега обаче БСП консолидираше вотът на българите и няма никаква надежда и вероятност друг да може да го консолидира-такива са реалностите. Я ми припомнете кога "обединен общ фронт е можел да ни спаси от тиранията" Аз не се сещам за такава победа, просто защото мюсулманите в региона са доста повече от християните.
Изобщо не съм адвокат на Юруков-опазил ме Бог, трябва да напиша един по подробен пост по въпроса. Но в случая имаме и една подробност-в платформата на СДС е уточнено, че само БСП е техният политически враг. В такъв случай игра с ДПС срещу БСП е съвсем логично действие, а още по логично е всички, които имат за политически противник БСП да подкрепят такива действия., Освен ако вие не твърдите, че ДПС са етническа партия. Но тогава излиза, че и останалите ни партии са етнически. И че трябва да имаме избори по етнически, сиреч антиконституционен признак.
Колкото до Красна поляна , следейки репортажът по НТВ оня ден, в Пирогов със сигурност има пребито момче на 17 години от ромски произход, станало първопричина за неприятностите. Това го потвърдиха от Пирогов във вечерния репортаж. Има го и във вестник Експрес, където имаше хронология на събитията.
Иначе наистина това нямаше да се случи в страна, където държавността е силна. И сте прав, че в името на запазване на етническия мир, ще докараме на власт Атака-за да предотвратим мира, отиваме към ....
цитирай
15. thehobbit - Zemaria
16.08.2007 18:04
... две важни неточности си допуснал:

- В община Кърджали мюсюлманското население и днес е малцинство, макар да коменсира бързо

- През 1999г. кандидатът на СДС спечели Кърджали в пряк балотаж с ДПС, консолидирайки българския вот на втори тур, но и привличайки известен брой мюсюлмани
цитирай
16. zemaria - Не съм
16.08.2007 19:23
сигурен в първото-че са малцинство. То, по нашите статистики, моят град е два пъти по-голям, отколкото е в действителност, но кварталът е празен. При всички случаи околните села, включени в община Къпджали, определено не са християнски.
цитирай
17. locke - Те тва е
17.08.2007 11:55
Както каза хобитът, не ме е яд толкова, че СДС иска да играе с ДПС, а че те бяха тези, които имаха мандат в Кърджали и бяха обединители. С кои очи сега ще погледнат тези си бивши избиратели? Колкото до Бисмярк (нарочно го пиша барабар с грешката), Германия е друг свят. Там правилото 'Няма вечни приятели, има вечни интереси!' си важи - справка 'зелените'. Но тукашните сини интереси са вечни само в едно - сребролюбието. Не мисля, че в Кърджали на някой му пука кмета син, зелен, червен или жълт ще бъде; пука им само дали ще е българин. И СДС се показват преди всичко като предатели. Колкото до населението - в община Кърджали е около 60% българското население, в града - над 75%. И да, има миграция и не всички по списъчен състав живеят там, но някой сети ли се колко изселници имат постоянен адрес в Кърджалийско? Кърджали НЕ БИВА да се оставя на Доган. БСП вече спря Саръев, сега СДС направо си казва на чия заплата иска да е, дано Атака и ГЕРБ не се огънат и се обединят на втори тур (стига да изпедепцат дотам)
цитирай
18. kostadin - Здравей, zemaria!
19.08.2007 19:01
Написаното остава ... !

"Но в случая имаме и една подробност-в платформата на СДС е уточнено, че само БСП е техният политически враг. В такъв случай игра с ДПС срещу БСП е съвсем логично действие...",
така си го казал ,ама забравяш ,кои е избраният от БСП стратегически партньор!!
Това е ДПС
Впрочем не виждам никаква разлика между всички политически сили-бивши ,настоящи или бъдещи.По принцип политиката е мястото където се трупът престъпниците.Власта разпределя бюджетчето и как му викаха -бюджетният излишък!
цитирай
19. tsbotev - locke,
20.08.2007 00:14
Много ми е интересно с кого ще бъде ДСБ на местните избори. Не само в Кърджали, а и в други градове на страната.
цитирай
20. vrg - В момента ДСБ са в криза. Търсят все ...
24.08.2007 18:17
В момента ДСБ са в криза.Търсят все още себе си.След последните избори изживяват някакъв катарзис или нещо подобно.Въпреки глупостите,които натвориха остават единствената сила ,на която може да се има доверие.
цитирай
21. korupciqvidin - Съгласен. Много добър постинг
30.08.2007 00:58
Съгласен. Много добър постинг
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110873
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив