Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2007 14:55 - Хлябът скъп, зрелища няма!!!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 3681 Коментари: 11 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

От днес хлябът в София поскъпва с нови 20 стотинки. ‘Нови’, защото поскъпна съвсем наскоро. И ще поскъпне пак. И не само в София, а в цялата страна. Зърнените добиви тази година са лоши. Ще поскъпнат в рамките на дни и всички видове месо, яйцата... Млечните продукти скочиха вече. Само министъра на земеделието и продоволствието го мързи да си мръдне дебелия задник и да отвори Държавния резерв, за да нормализира пазара и цените.

Защо не се отваря резервът? Отговорът е винаги един – пари! Всеки икономист може да се сети поне за 3 начина да се изкарат милиони от такава ситуация. Ако знаеш кога и как ще реагира резервът! Дотогава цените ще скачат. Тъпото е, че чрез резерва може да се спре скока, но не и да се върнат обратно цените, които така или иначе всички по веригата отдавна си мечтаят да вдигнат. Така че пригответе се за ценови шок. Както се казваше в един стар виц – 5% заради сушата и 20% заради гушата.

И политически има изгода за ДПС – ще се заклати малко повече червената партия и значението на Догановата подкрепа ще стане много по-голямо. Хак да ни е, че правим избори в сушава година!

Ей така, изведнъж, ми хрумна защо това министерство е на продоволствието! То е скрита игра на думи – всичко, което се продава, да прави министърът доволен! На това му се казва хитър, забавен и финансово полезен термин...

‘Хляб и зрелища’ – това е формулата за успешно управление на древен Рим. Хлябът – ясно, поскъпва! А със зрелищата как сме? Веднага отговарям – зле! Парламентарният цирк излезе в отпуска веднага след като разреши за пореден път изборните турнета по всичките земни кълбета. Медиците се върнаха и май няма да съдят държавата, защото се споразумяха под масата. Новите сезони на риалитъта тръгват чак края на септември. Даже еколозите не скачат за зелено. Тежък месец и половина се очертава за властта. Че даже и жега вече няма да тушира страстите...

Все се надявах, че тази година инфлацията ще е само около 20%. Ама не би! Пак излязох оптимист без покритие. Кой ми е крив, като все още вярвам, че един политик трябва преди всичко да мисли за доброто на хората!




Гласувай:
0



1. sowhat - ааа не така лок
03.08.2007 15:18
кервана на пайнер потегля ...все ще го докараме откъм зрелища .
а и не забравяй че август е месецът с най черните хроники в статистиките за бг.

така че the show mast go on
цитирай
2. varg1 - tuka
03.08.2007 16:26
o6te e 90
цитирай
3. locke - Sowhat
03.08.2007 16:38
и аз се сетих само за Пайнер и Славиту... ама това е само за няколко града. А другите?
цитирай
4. viovioi - засега мърдаме))
03.08.2007 16:56
За после незнам.Ако така продължава ще настане такъв купон че гладиаторските битки ще бледнеят.Няма да се въздържа и ще го кажа: В Атакаааа)) Но нали сме малко позаспали, може и да не се получи.Незнам защо, но тази Масларова я сънувах лошо, ама много лошо.Има нещо много мазно в тази жена, не става за министър точно на социално министерство.А като започне да стърже с дрезгавия си пиянски глас ми идва да си счупя телевизора направо.Незнам,лошо, ама много лошо>>>>
цитирай
5. sowhat - другите ще гледат
03.08.2007 17:00
популярни сериали по TV Лок
цитирай
6. locke - :)
03.08.2007 17:16
Както бях писал в един стар пост 'Лошо те соних. лошо - со чалма!'. Ще ме прощава Смирненски за играта на думи, ама така се получи...
А сериалите - то вярно сме на прага на едно филмово лято, ама и все комедии да показват, голямата трагедия, в която всеки ден сме участници, трудно ще я прикрият. А и аз няма да си мълча и за още държавни хубости ще разказвам!
цитирай
7. sowhat - нищо
03.08.2007 19:01
сега медиците ще почнат да съдят България в Страстбург и панаира ще е пълен.
цитирай
8. lambo - Ясна, точна и логична мисъл
03.08.2007 21:05
А милионите, чрез играта с цените, те ще си ги вземат. Нещо ми напомня Виденов ...
цитирай
9. анонимен - Защото се е крало , краде се
04.08.2007 18:23
и винаги ще се краде в тази безотговорна държава!
Закони и закончета, за едни....Не ми се мисли ..какво още ни чака!
цитирай
10. tsbotev - Нали сме в ЕС?
04.08.2007 19:17
Пазарна икономика ли има в България или "съветска"? Големият европейски пазар е наш. Дори сделка с някоя европейска фирма вече не е внос. Защо тогава никой не внася пшеница от ЕС. Там цената е около 100-105 евро/тон.
Да не говорим, че на България за хляб и трябва постоянно количество пшеница - 1,1 милиона тона. А са произведени двойно. Значи пшеница има. Ако някой не я е изкарал на кораби в морето, а след това да ни я върнат по-скъпа. Стар номер. Познат.
Въпросът е кой и каква игра играе в момента. И има ли кой да ни каже.
цитирай
11. анонимен - нашите си ни играят и продават ....било и ще е за съжаление!
05.08.2007 13:36
Спряха ни АЕЦ, а Румънците си построиха - Франция тук ни го тури! Опростихме дълга на Либия, това Америка не би го сторила...продаваме земята си, жените си, децата си /не само ромите го правят/......надпреварват се всякакви раси да се настанят тук....и естествено НИЕ СМЕ ИЗЛИШНИТЕ!
Ето от къде идва и този МОР на българския народ !
Франция и тя ни изигра, Турция ни работи от край време....Е, кажете кой не ни работи, на кого не сме се подложили?! Политиците ни го правят, продават ни---------НО ЗАЩО НИЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ??!!
Друг народ не би мълчал,
не би със скръстени ръце стоял!
Значи не сме народ, не сме чиста нация ,а мелези безхарактерни кой минал през България все ни осеменил!!! Къде са онези силните,чистите Българи и горди Българки от едно време, къде са?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110825
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив