Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2007 20:51 - Писма от село
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 4438 Коментари: 8 Гласове:
1

Последна промяна: 05.06.2007 23:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         Драги ми Драгане,
седнах да ти пиша, че да ти разкажа какво ново вехто има из наше село. Вече пет години откак отиде да живееш в селото отвъд големия гьол, дето му викат Америка. Помниш как Дедо тъкмо се беше върнал на село и щеше да ни оправи за 800 дни. Добре, че замина! Дедо така и не ни оправи, ама пак ставаше де. Лошо стана кога преди две години Дедо се зе с Баба. Знаеш я Баба, оная старата, на сто и косур години, дето на младини сите планини изръшка като партизанка, а после 45 години цялото село командваше. Те ужким се мразеха с Дедо, щото кога Дедо бил мъничък, Баба го изгонила през девет села в десето, и Дедо, като се върна, беше се зарекъл повече да не я погледне. Ама на, зеха се! От тогаз бял ден не сме видели...
         Не стига, че пак взе на Баба да и се чува думата из село и даже разправят, че Дедо бил под чехъл и само тя командорела, ами и любовник си домъкна и сега и той у тях живее. Иначе е хубаво момчето - един левент, един юнак, същински сокол. Е, малко особено говори, но то е, щото е от южната махала. Не стига, че отиде да живее с Дедо и Баба, ами и трима ратаи доведе, уж да помагат в стопанството. А тия излязоха едни маскари, всичко из село окрадоха - полето, горите, реките... И така разбогатя левента и неговите юнаци, че вече за повече от Дедо и Баба се има. Тя стана една, не е за разправяне!
         А, и друго имам да ти разправям. Хванаха баш овчаря да краде и го изгониха. Тайно стригал на хората овцете и криел вълната, а после събирал и по два лева на овца за калорифера в кошарата. Той от две години само е овчар у село, ама ти го помниш, щото преди десетина година пак беше овчар за малко. Сега всички се сърдят на Баба, че тя им го била докарала тоз овчар, а Баба се кълне, че нищо не знае... Дедо взе, че се разсърди на Баба и каза, че може да си иде и да ги остави сами с любовника да си оправят бакиите. Полицайчето (то е от скоро в село, ама в най-голямата махала всички само него слушат, а и из другите махали го харесват много) вика, че най-добре било всички да се махат и той щял да оправи селото, ама мен ме е страх да не станем полицейско село и да не можем свободно да си кажем приказката.
         Не е на добре работата, Драгане, не е на добре. Стой си там в голямото село отвъд гьола и пази място, че както е тръгнало скоро може всички при теб да дойдем!
         Жив и здрав бъди ми!

         Твоя кака, Ганка




Гласувай:
1



1. yonkotsonev - :)
05.06.2007 21:41
Много хубаво писмо! Дано стигне до Драган, че да ни запази място у Америката!
цитирай
2. jiovanio - Тъжно:(((
05.06.2007 22:15
Добре си го изтамънил това написаното.
Язи изфърчах из КУРника след фарса през ноември 1989 и додрапах до Хамериканското село отвъд Гьола. Хем усещам, че правилно съм направил, хем ми е тъжно за родното Блато, защото много завоня от тези Дедовци, Баби и рязани Левенти:(((
цитирай
3. анонимен - нема
05.06.2007 23:37
Тъжно,зе да ме фаща страх,и си мисля,доде не си додете на село ни шъ са упрйм.Кът сметна що народ сте по другите села...Илати си ва,иначи зле и по зле шъ стани.
цитирай
4. jiovanio - Оптимист-Демограф-Прогнозист (почти пророк)
05.06.2007 23:47
Усещам и аз демографската промяна по нашите градове/села, макар и да наминавам веднъж на 2-3 години. Просто си личи застаряващото население и опустелите махали. Четох една статистика, че от 1989 г. насам България е напусната от 1 200 000 души. Това е много за една стрна от 7.4 млн.
Оптимистичната ми прогноза е обаче, че до 20 г. едно 80% от тези хора ще се върнат с мангизи и пенсии от чужбина и ще се "влеят" отново в Родината си. Само малко да "понатиснат" тези европейци да се освободим от душманите в Народното събрание, а и на народа да му се отворят очите кого да избира.
Дано Бог помогне на България! Много ви мислим да знаете. Сърцата са ни в Родината!!!
цитирай
5. krasi7 - :-))
06.06.2007 09:03
Добре казано!
Ами селския пазвантин с чалмата де го? Шмърка си кафе с уиски и сеир гледа май?!
цитирай
6. viovioi - e kak krasi7..
06.06.2007 11:53
за тоя пазвантина дето питаш е любовника от южната махала?Както се казва Перфектно!!Не пожали никой! Само така.Усещам аз че се задава нова ера на политическия виц.Трябва само някой да даде начална скорост.Поздрави!
цитирай
7. locke - Утре очаквайте следващата история от село :)
07.06.2007 21:25
Демо-заглавие "Дедо се разболе"
цитирай
8. edinman - и от мене адмирации. . . но онова, ...
04.11.2008 19:44
и от мене адмирации...но онова ,което си написал за Обама ме тревожи.Преди 19 години и аз като теб се радвах на задаващата се промяна, но просто нямахме сила и достатъчно желание да се справим с партийната паплач.Режисьорите на прехода се подиграха с народа си ....Чалгата,боклуците и идиотизма ни затрупаха
така че ,да не може да видим изтърбушената ни държава.Бъди здрав
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110705
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив