Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2007 11:24 - Леви, леви! Раз, два, три!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 3719 Коментари: 5 Гласове:
0



        Не съм социолог! Нито политолог. Но през 2005 г. дадох най-точната прогноза за изборните резултати в цялата страна /има го документирано в нет-а/, и за тези избори прогнозите ми бяха далеч по-близки до истината от тези на агенциите. И си мисля, че имам правото да направя отсега едно предсказание за изборите наесен. Вярно, малко рано, и малко имагинерно, но смятам да го направя тук и сега. После може и да го доразвия!         Разбра се, че Румен Овчаров ще бъде уволнен. 100%! След шамара на изборите БСП най-сетне реши да види обществените нагласи и да се съобрази с тях. Което значи само едно – оставка за Румбата! След оставката вариантите са три – шеф на българската страна в проекта „Бургас - Александруполис”, посланик, завръщане в парламентарната група! Първото ще му се види малко, понеже ще го извади от политиката. Второто също, освен, ако не открием посолство на някоя червена планета и го пратим там. Остава парламентарната група. А кой го чака там? Неговите дружки Дончева и Премянов. Ще си спретнат един резервен властови център като стой, та гледай! И ще почнат една подготовка да докажат, как столетницата без тях не може! И че победата е само там, където са и те. А това е равносилно на загуба на червени кметски бастиони. Не един или два! Те, не че останаха много такива след последните избори! Но сега БСП има реалния шанс да загуби освен обичайните София, Пловдив и Русе, но и Варна и Стара Загора. И ще имат кмет в Силистра, Разград, Търговище и Смолян (познайте с чия явна или неявна подкрепа), за което ще трябва да платят с Кърджали (за кой ли път). Според мен, с уговорката, че много зависи от издигнатите кандидати, БСП ще загуби и Пазарджик, Ямбол, Велико Търново и Плевен, ще устиска в Ловеч и вероятно ще успее да вземе едно от местата в Северозападна България – Видин, Монтана и Враца. Бургас и Сливен отсега са ясни – там действащите кметове са 100% фаворити, подкрепени не от БСП. Хасково, Шумен, Добрич и цяла югозападна България са все още обвити в мъгла. За финал си оставих Габрово – Дончевата крепост, която ще се срути най-жестоко. В резултат – 3 или 4 червени областни центрове, и още толкова лилави, в които на практика ДПС командва със заместник кметове и областни управители. Да ни е честито! Най-вече да им е честито на левите избиратели! И на жителите на Кърджали за съжаление...         Дано изляза този път лош пророк. Но както се казва във вица - „Дано, ама надали!”



Гласувай:
0



1. veras - :)
29.05.2007 11:29
Не съм съгласна само за Кърджали. Той никога не е бил на БСП, че сега да плащат с него.
цитирай
2. locke - Пояснение за Кърджали
29.05.2007 12:01
Според мен БСП просто ще обещае да не играе против ДПС за кмет на община. ДПС спечели с 58% на първи тур през 2003, с изборен туризъм и гласове фантоми. Без тях нещата са на кантар. БСП освен това ще обещае и да не подновява проекта "Перперек", който цели откъсване на няколко кмества начело с Перперек в отделна община с компактно българомохамеданско население и дава огромни шансове за избор на кмет от българския етнос в редуцираната по размер община Кърджали. За тези избори БСП ще обещае на ДПС да не налага такава промяна, а тя не може да мине без гласовете на двете партии. Ще обещае и да не работи с Атака и ГЕРБ за местна анти-ДПС коалиция. Не знам дали местната структура ще се съгласи - тепърва има да се гледа, но ако червения електорат не гласува на първи или втори тур, кметът ще е отново от ДПС
цитирай
3. veras - Re:
29.05.2007 12:26
Поне по мои наблюдения, за съжаление, нещата не се решават само от гласовете фантоми на ДПС. По-скоро се намесват други причини. На първо място, не знам как го постигат, но електоратът на ДПС гласува винаги. Всички. Без значение кой е кандидатът на ДПС. За разлика от тях, останалото население малко трудно се амбицира да се разходи до урните в изборния ден. А когато го направи, гласовете се разпръскват между няколко партии.
цитирай
4. locke - Има шанс
29.05.2007 12:45
Не ми се иска да стесним темата само до вота в Кърджали, но трябва да кажа още няколко неща! Автобуси имаше, имаше и гласове фантоми, имаше и гласове анти-фантоми. Малко известно е, че на предишните местни избори при гласуването за общински съветници са открити 5047 невалидни бюлетини, от които 4181 празни плика! За кмет съответно 3001 недействителни и 2506 празни плика. Ако допуснем, че в избора за съветници незнайно как изпразнените пликове са били за гласове срещу ДПС, то същите щяха да имат под 50% резултат за съветници. При вота за кмет разликата би била около 2500 гласа и без автобусите щеше да има втори тур.
Нека не забравяме и че предишният кмет на обшината беше избран като независим подкрепен от СДС, а изборите 1991 г. и 1995г. бяха спечелени от ДПС в съда. Не мога да се съглася, че шанс за Кърджали няма. Дори бих казал, че това е и шанс на българомохамеданите да живеят по-добре, без Доган и неговата клика.
цитирай
5. veras - Re:
29.05.2007 13:14
Не отричам наличието на изборен туризъм и гласовете фантоми. Те правят картинката още по-смущаваща, отколкото тя по принцип е. А вяра за Кърджали никога няма да загубя.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110773
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив