Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2011 10:07 - Ленинските съботници пак на мода!
Автор: locke Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1880 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Трудът облагородява! И преди Марин Тачков и другите олигофрени в блога да скочат радостно и да викнат ‘Боко Тиквата връща комунизма и кара матряла да бачка като по Татово време’, ще ви кажа, че не иде реч за българското правителство, а за няколко големи частни компании, на които същите олигофрени вероятно симпатизират, защото там на много места прозират червени пари.

Простотията е кръстена ‘Есенни дни на доброволчеството’. Първият рунд беше в първия уикенд на месеца, вторият ще се проведе днес във Военноисторическия музей (ВИМ) и още няколко места. Щях да съм с двете ръце за, ако тази инициатива беше спонтанна и реална. Но какво се оказва. Наред с няколко готини локални организатори като местни структури на БЧК, сдружение ‘Знание’ в Ловеч и читалището в село Гудевица, Смолянско, главен организатор е Фондация ‘Помощ за благотворителността в България’ с подкрепата на Тръста за гражданското общество в Централна и Източна Европа. Това последното е американско НПО и сега е моментът червените троли да скочат и да кажат: ‘Видите ли, че матушка Русия и БСП не са замесени!?!’ Трайте, гадове, на вас ще обърна специално внимание после. Събитията в първия рунд са били посетени (забележете, говорим за посетители, а не за участвали доброволци) от около 3000 човека. За мероприятията днес са се записали колосалните 350 доброволци в страната. Това е смехотворно – говорим за един на 20 000 български граждани. Няма да го казвам като процент, щото е чак несмилаемо, толкоз е малко. Но аз като чуя фондация и подкрепа, включвам аварийните светлини и почва да свети един голям надпис ‘НЯКОЙ Е ВЗЕЛ ЕДНИ ПАРИ ЗА ТАЯ ПРОСТОТИЯ’. Кой? Българското НПО, разбира се, което не е свършило нищо. Но днес във ВИМ ще се появи Уорлик, ще каже, че Големият брат е дал подкрепа за инициативата и учи българите как да са доброволци. Ще го снимат медии, ще му направят евтин пиар, пък белким после ги поканят и на коктейлче в посолството. То и без коктейлче, пак ще идат, щото Волен може да изскочи иззад някой танк и да връчи на посланика някоя касова бележка за две ракии и шопска салата! А такова събитие изпуска ли се? Ало, Уорлик, пич, ти нас ли ще учиш що е то ленински съботник? Че ние сме вадили по 1 000 000 (словом един милион) народ по такива мероприятия. Остави ги хамериканците! Мен друго ме дразни отвътре много повече!!!

Оказва се, че от това колосално число 350, преобладаващата част са служители на няколко фирми, които също ще се натоварят на влакчето на евтиния пиар и реклама. Ще се изтъпанят в музея до посланика, облечени с брандирани тениски на 4 градусовия студ и ще се покажат съпричастни към делото на доброволчеството. Колко от тези ‘доброволци’ са ‘зороволци’ не знам. Знам, че една от големите компании участници – с няколко десетки ‘доброволци’ е Vivacom. То вярно там служителите са главно младежи, вярно им се иска да направят нещо добро, ма трябва да си много гьонсурат, за да ‘помолиш’ учтиво служителите си ‘доброволно’ да се откажат от почивния си ден и при 4 градуса температура да разчистват двора на музея, облечени само с тениски (мисля, че им разрешават да носят и бельо, но връхна дреха – йок, поне не докато има камери). Студ, не студ, важно е реклама да се направи на великия телеком! И на другите фирми, които не знам кои са! Важно е младежите да показват човешкото лице на фирмите си! Докато шефовете на същите тези младежи си стоят на топло я с млада манекенка за съпруга, я с 5-6 любовници. Аз да бях, дигам телефона и викам: ‘Няма да мръзнете, момчета и момичета, отменям събитието!’ Ама как да изпуснеш снимка на посланика, обграден с тениски на Vivacom. Няма качествени пиари в България и това си е!

А българското НПО толкоз некадърно си върши работата, че като ходиха младежите в началото на месеца да боядисват оградата на зоопарка, се наложи да събудят шефа му, за да им каже с половин уста къде да му свършат работа за няколко бона даром! Как после пак да идеш доброволец на такова място?

Сега за червените троли! Ей, да не ви подсещам как БиТиВи-то, дето му е червен гъза и жълта устата, се изкара най-екологичната медия в България и си приписа труда на хилядите доброволци, които излязоха да чистят българските градове. Пак в събота, пак по ленински! Хич не ми се правете на светци!

За мен съботата си е почивен ден! И точка! Не ходех по съботници навремето, няма да ходя и сега! Чистя си у нас, а навън не цапам!

 

Събитието започва в този момент – идете и погледайте на място цирка!




Гласувай:
3



1. yotovava - ... и почва да свети един голям надпис ‘НЯКОЙ Е ВЗЕЛ ЕДНИ ПАРИ ЗА ТАЯ ПРОСТОТИЯ’...
15.10.2011 10:50
Всъщност знаеш ли колко фондацийки манкират, че подкрепят, да речем, развитието на културата или гражданското съзнание, или не знам какво си в България и цицат ли, цицат от разни фондове....

Валя
цитирай
2. locke - Няколкостотин, предполагам!
15.10.2011 10:53
Жал ми е за младежите....
цитирай
3. alegatora - Така, така - громи врага с червен билет!
15.10.2011 11:00
Нищо, че герберисктките всички сте с червени гъзове!

Щом една инициатива не е произлязна от едната от двете мозъчни клетки на вашта Бойка - не се приема за достатъчно кретенска и се атакува!

Ебете ги герберките, не ги жалете - те могат и да духат!
цитирай
4. locke - Да не прие поста лично?
15.10.2011 11:01
alegatora написа:
Нищо, че герберисктките всички сте с червени гъзове!

Щом една инициатива не е произлязна от едната от двете мозъчни клетки на вашта Бойка - не се приема за достатъчно кретенска и се атакува!

Ебете ги герберките, не ги жалете - те могат и да духат!

Или просто си сексуално незадоволен?
цитирай
5. анонимен - Служител съм на VIVACOM, бях на мероприятието:
15.10.2011 16:22
Само мога да кажа, че американският посланик Джеймс Уорлик се изложи, с извинение, като кифла. Дойде към 10 без малко, медиите го наобградиха, чакахме 10 минути да дава коментари на тема избори 2011, след което се качи на подиума, леко раздразнен, че си говорим помежду си и шумим и се опита да се пошегува по изключително глупав начин, казвайки нещо от сорта на - Е, хайде стига сте стояли и разговаряли помежду си, захващайте се за работа". След което се усмихна и си замина. Не се опита да помогне - дори и само за пред камерите.
Иначе беше изключително весело и приятно - изчистихме и преподредихме част от експонатите в музея - доволен съм от проведената инициатива. :)
цитирай
6. locke - Тя инициативата си е чудесна
15.10.2011 16:37
Ама от кой зор ще я прави наше НПО с пари на американско НПО? Да не сме сакати сами да си организираме такива инициативи?
А то се видя колко им е важно на американците - дават 5 лева и си показват сурата като учители по доброволчество!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110684
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив