Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2011 21:09 - Мястото на убийците е в затвора!
Автор: locke Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1737 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

И не, не говоря за Катуница! Говоря за убийството на 21-годишно момиче в Търговище, случило се в нощта на петък срещу събота! Пиша по случая, за да изкажа гражданската си позиция ида покажа колко скапан е законът в случая!

Подробностите (VESTI.BG):

21-годишно момиче удушено заради пари Убиецът е направил пълни самопризнания, задържан е, предстои да му бъде повдигнато обвинение

Неуредени финансови взаимоотношения са причина за убийство в Търговище, съобщи пресцентърът на МВР.

Разследването е започнало вчера по обяд, когато приятели на 21-годишно момиче потърсили помощ в полицията. Обяснили, че не са виждали приятелката си от 30 септември.
Родителите на момичето били в чужбина и то живеело само в апартамент. Екип криминалисти отишли в жилището и при претърсването открили в ракла в една от стаите безжизненото тяло.

След това установили, че следите на момичето се губят след среща с неин 20-годишен познат.

Установено е, че Р.Г. дължал на момичето пари, а на 30 септември около 2 часа отишъл в дома й. По първоначални данни вероятно след скандал, той я нападнал, удушил я, разхвърлял апартамента, за да имитира грабеж, взел мобилния й телефон и изчезнал.

На другия ден Р.Г. променил плана си - върнал се в жилището, скрил тялото в раклата, подредил апартамента и се върнал в дома си.

Р.Г. е направил пълни самопризнания, задържан е днес за 24 часа. Предстои с постановление на прокурор мярката да бъде удължена за 72 часа и да му бъде повдигнато обвинение.

Той е криминално проявен - за кражба от магазин и за увреждане на леки автомобили. Престъпленията е извършил като непълнолетен и за тях има постановени присъди "пробация".

Всички действия на полицията са съгласувани с окръжната прокуратура, а разследването продължава.

 

 

От няколко дни лансирам идеи за промяна в Наказателно-процесуалния кодекс, Наказателния кодекс и националното законодателство. Една от тези идеи гласи:

Всички престъпници с две или повече осъдителни присъди по криминални дела, при следващо престъпление да получават автоматично максимално допустимата от закона присъда, като тя да не подлежи на намаляване в следствие на добро поведение, извършване на труд или обучение по време на излежаването ъ. Престъпници с три или повече криминални присъди да не подлежат и на амнистия или президентско помилване (последното да се нарича поправката ‘Дон Цеци’).

Ето как приемането на тази идея би повлияло конкретния случай:

 

Говорим за убиец, криминално проявен, с две предишни присъди за кражба от магазин и увреждане на леки автомобили (евфемизъм за кражба на радиокасетофон или други вещи, оставени вътре)! Ако предложението за максимална присъда при трето провинение бъде приета, той ще бъде осъден на минимум осем години, без право на намаляване или отмяна на присъдата! Престъплението е по чл. 115 от НК - умишлено убийство - от 10 до 20 години, възможно е да се докаже и престъпление по чл.166, ал.1, т.7 - убийство с користна цел - 15-20 години или доживотен затвор. Какво обаче ще се случи сега - пълни самопризнания! Споразумение не се допуска в случаи на убийство (слава богу), но със сигурност съдът ще бъде "убеден", че убиецът е действал в състояние на силно раздразнение, предизвикано от убитата с тежка обида (подобно развитие вече е намъкнато). Ако користна цел не бъде доказана (познайте дали ще бъде доказана), то тогава убийството може да се разгледа по чл. 118 и присъдата да бъде от 1 до 8 години. Да речем, ще получи 2 или 3 години, защото е "добро момче" и това е първото му доказано престъпление, откакто е пълнолетен. Ще излежи максимум една - заради добро поведение и защото ще работи, докато е в затвора, и отново ще е на свобода да краде и убива! Мислите ли, че такава присъда ще го превъзпита и ресоциализира, каквито са мотивите на опонентите на идеята за третата присъда? Забележете - ако правилото за третата присъда е в сила, дори най-добрият адвокат няма да може да му издейства под 8 години (чл. 118) присъда, излежана ефективно 8 години, като вероятността да получи 20 години (чл. 115 или 116) и да ги излежи е огромна! Това би било справедливо за мен! Ще продължа да следя случая отблизо!

А вие коментирайте!




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Кухата ти кратуна
03.10.2011 21:10
пак откри Америка:)
цитирай
2. locke - Ти не се ли научи да си пускаш храчките в плювалника?
03.10.2011 21:18
biasbiasov написа:
пак откри Америка:)

За идиоти като теб, които в пост за убийство говорят за кухи кратуни, го създадох!
http://locke.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/09/27/pliuvalnik.826582
цитирай
3. анонимен - Не мърси
03.10.2011 21:19
паметта на детето с некадърните си писания, нещастнико!
цитирай
4. locke - Не аз, ти я мърсиш!
03.10.2011 21:26
biasbiasov написа:
Не мърси паметта на детето с некадърните си писания, нещастнико!

цитирай
5. bubachkata - Прав си, пич!
03.10.2011 23:15
Не слушай отрепките:)
цитирай
6. locke - Питаш кого да напердашиш - почни с коментиралия преди теб!
03.10.2011 23:17
bubachkata написа:
Не слушай отрепките:)

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119424
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив