Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2007 10:36 - Как станах блог идол! (продължение)
Автор: locke Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10555 Коментари: 28 Гласове:
1

Последна промяна: 08.07.2007 10:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

(Копродукция с veras и leif, съучастник breathe)
Началото - тук!
Финалът - тук!

Публикуваният материал е от тайния дневник на известен блог юзър. Надяваме се, че ще го възприемете като забавно четиво, а не като наръчник за успех в блог-пространството...

 

Из дневника на един блогър...

 

Ден 10

 

Открих тримата най-известни автори на художествени произведения. Оплюх ги! Ама яко ги оплюх! Има полза – нови 20 гласа само за 2 часа, повечето от не особено успешни творци! Явно да си груб помага... Намерих два големи скандала. Включих се на страната на по-многобройната група. Още 20 гласа! А на постингите със стари вицове вече получавам коментари колко били смешни и как били развеселили този и онзи, за което са ми благодарни. То било много лесно...

 

Ден 11

 

Имам пост в Избрано! ’20-те най-забавни оригами фигурки’! Пак е копнат от нета, но се изхитрих и вече пускам само постинги с много картинки J А после ще ми разправят, че трябвал и талант! Днес имам 564 прочита и 63 гласа. На път съм да вляза в Класацията. Сред най-четените паднах на 7-мо място, но утре пак ще се отбия до Интернет кафето. Продължавам с обидните коментари по адрес на известните и участието си в конфликти.

 

Ден 12

 

Влязох! Вярно, номер 20 съм, но съм там! И пак съм 4-ти в най-четените – прекарах сутринта в Интернет кафето. Славата обаче явно върви и с неприятности – разни анонимки почнаха да пускат коменти при мен колко съм тъп и прост и че нямам и една оригинална мисъл в главата. Идиоти! Забраних анонимните коменти. Вече не участвам явно във войните, а пиша на всички ЛС, че съм с тях и колко било гадно да се държат така с тях. Сега за мен гласуват и от двете страни!

 

Ден 13

 

Номер 17! И вече съм втори в Изкуство. Прехвърлих се в Лични дневници. Там съм 5-ти, но е по-авторитетно. По обяд разбрах, че има и блог срещу мен. Едно бивше гадже ме усети кой съм и пусна пост за хигиенните ми навици. Къпал съм се бил рядко! Да не съм само аз... Правя се, че я няма...

Разпалих един конфликт. Малко клюки като анонимен и стана пожар. Дигам рейтинг!

 

Ден 14

 

Номер 14! Егати, май наистина няма лоша реклама! Писаха ми на ЛС десетина човека да ме подкрепят за некъпането! И гласуваха за мен! Аз им благодарих и им казах, че трябва да се обединим и подкрепяме в общ фронт срещу чистниците. Вече имам група фенове. Наивници J Дано бившата спомене и за малката пишка, че да спечеля и импотентните. Имам обаче загуба на редовни фенове... Дано не е трайна тенденция.

 

Ден 15

 

Номер 11! До края на деня ще съм в десетката. Надушиха ми двойната игра и в блога вече имам много коментари какъв съм лъжец и мошеник. Гласуването за мен падна двойно. Забраних коментите без мое одобрение. Пуснах нови постове с надеждата пак да съм в Избрано, но уви... Писах на всички нови, за добре дошли и че ще гласувам за тях, докато укрепнат. Почти всички гласуваха за мен, но те са няма и дузина дневно... Трябва да измисля нещо ново!

 

Ден 16

 

Номер 10! На косъм... Цял ден се движа между 10-то и 12-то място. Явно сме доста нагъсто тук. Имам една идея, но ще я пробвам утре. Пуснах нови 20 поста. 5 с вицове, 5 с откраднати стихове, 3 чужди разказа и 6 разни неща от нета с много снимки. Единият проби в избрано – ’10-те най-грозни котки в света’. Много яки снимки бяха...

Последният пост го писах сам. Почти де... Преписах от три вестника по един абзац за някакви протести. Модерно е! Стана голямо четене! Общо почти 900 прочита за деня, но гласовете си стоят около 60. Как да дръпна напред?

 

Ден 17

 

Още съм номер 10... Отивам да опитам идеята от вчера. В Интернет кафето регистрирах 30 нови потребители и гласувах за мен. За един час станах номер 7! Хе-хе... Дръж се, номер 1! Имам 3 дни да постигна целта... Ще успея!

 

Финалът - тук!

 

П.П. Всяка прилика с реални лица и събития може би не е нарочна...



Тагове:   блог,   как,   идол,


Гласувай:
1



1. arashi - Голям смях...
07.07.2007 11:13
но дали наистина има такива хора!?!
цитирай
2. locke - Всичко в дневника вече е правено...
07.07.2007 11:17
Макар че някои неща са правени от различни хора...
цитирай
3. aigard - arashi -разбира се че има:)))
07.07.2007 11:17
И това е само смегчен вариант на деиствителноста.
цитирай
4. rimij - Ъхъ ...
07.07.2007 11:18
Естествено. Винаги ще се намери някой младок, който реши, че трябва да е номер едно и ще прави глупости да качва рейтинг докато не му писне или не го изгонят.
цитирай
5. arashi - Ясно,
07.07.2007 11:23
но не мога да повярва,че има хора,които си нямат друга работа и висят по нет-кафетата за да си вдигат рейтинга...има ли някаква далавера от цялата работа,да знам,защото сън от скоро и...
цитирай
6. rimij - @arashi
07.07.2007 11:27
Избиваш си комплексите за малоценност, храниш си егото, задоволяваш елементарни стадни потребности, а именно да изпъкнеш в някаква област и да се почувстваш баш-коч на стадото.
цитирай
7. locke - Ами... няма далавера...
07.07.2007 11:28
Освен може би да се самозалъже човек, че е велик...
Виж, ако си написал хубав разказ, пътепис или есе върху актуална тема, което да попадне в Избрано и да се хареса на читателите - това вече заслужава да се почувстваш добре. С поезията е малко по-трудно, тя не попада в Избрано, но ако пишеш добре, истинските ценители ще те открият и четат редовно.
цитирай
8. injnina - Най-после стигнахме до съществените неща!
07.07.2007 11:38
"Виж, ако си написал хубав разказ, пътепис или есе върху актуална тема, което да попадне в Избрано и да се хареса на читателите - това вече заслужава да се почувстваш добре. "
Браво за това мнение!
цитирай
9. locke - Поправи ме , ако греша...
07.07.2007 11:42
Но тези 2-3 реда са квинтесенцията на блог пространството и причината да сме тук... Всичко друго е суета...
цитирай
10. filipa - Съветите са страхотни, но...
07.07.2007 12:02
Това са съвети за тези, които искат да са на "върха" тук...А блого-вете служат за различни цели. Бях в една комисия, която трябваше да избере човек за един проект. И сред многото човеци се яви една дама, която носеше само един лист, с написана върху него молба за участие. Най-отдолу бе написала , че останалото е в блога й. На някои се стори скандално отношението й, но надделя решението да влезем в нета и да видим. ..Та тази дама си намери по този начин работа, и според мен добра работа...
цитирай
11. redhead - "Надяваме се, че ще го възп...
07.07.2007 12:03
"Надяваме се, че ще го възприемете като забавно четиво..."
Според мен, дори и най - забавното четиво съдържа грам истина. След като на някого от blogger-ите им е дошло на ума това, явно не е безпочвено. В интерес на истината никога не съм възприемала класациите като нещо друго освен полезен "shortcut", да намериш нечий блог, който харесваш. Но може би съм наивна. Надявам се, наистина да не се основава на сериозни наблюдения, защото това би опорочило всичко. Дотолкова ли сме затънали в самомнителност и мания за величие под каквато и да е форма?!?...
Поздрави на всички
цитирай
12. breathe - Оо, не е трагикомедия, то си е нап...
07.07.2007 13:18
Оо, не е трагикомедия, то си е направо фарс! Не се ли сети за поне петима, докато четеше??
цитирай
13. cveti13 - Idol!!!
07.07.2007 13:29
Kak stanahte blo idol!Imali blok idol tuk!As vse oshte ne sam idol ,no moge i da stana!Sa kakvo govorite shte se saposnaem li!!!Gotino li eda si blok idol!!!Ne se samniavam!!
As sam ot skoro shte se saposnaem li!!!Molia vi!!Moge li da se vklu4a v vashia rasgovor!!!Dori ne rasbiram kakvogovorite!!!Pls!!!
цитирай
14. locke - Включи се
07.07.2007 13:34
И пиши на български, като си оправиш и предния комент.
А кое не разбра?
цитирай
15. blagorodnik - Мноооого лошо!
07.07.2007 13:45
И аз копвам повечето разкази от едни книжки пълни с разкази, но не го правя със цел слава, а за ползу блогъру :) Не се извинявам, но да си призная стана ми малко кофти - не ми се иска да ме обвинят в плагиатство. Лек ден и благодаря за постинга.
цитирай
16. breathe - Лок,
07.07.2007 13:47
Виж са, проблема не е в момичето, кво го хапеш. Ти що не писа на latinica, че да бъдеш разбран от по-широк кръг хора, а? То бива, то може, ама това на нищо не прилича!!! ;))))))))))
цитирай
17. breathe - @blagorodnik
07.07.2007 13:53
Едно е да споделяш с останалите онова, което ти е направило впечатление, съвсем друго е да се изтъкваш като човешкия гений, използвайки чужди текстове. Това е идеята. Мисля, че авторският колектив ще се съгласи с мен.
цитирай
18. locke - Breathe,
07.07.2007 13:59
Момичето пише дори и на латиница неразбираемо, без да броим десетината грешки! Знаеш, че не толерирам латиница в блога си. Старая се поне на едно местенце да съм българче от-до. По-запознатите знаят, че съм разрешил само на една девойка от странство да пише на латиница (бих разрешил на всеки друг сходен случай), защото няма кирилица в работата, но даже тя се старае да пише на кирилица вечер от вкъщи... Както виждаш, не изтрих комента, въпреки че не разбрах какво точно иска девойката... А днес вече изтрих един - бале се беше разписал нецензурно...
цитирай
19. breathe - @locke
07.07.2007 14:10
Нормално. Същата девойка, дето е в странство, пише и при мен. Единствено тя има право да използва латиница при мен, останалите биват трити. Съжалявам за онова хлапе, но въобще не може да се изразява, блогът й е толкова неразбираем с тая маймуница, че няма на къде. Коментарът е лишен от смисъл и е оф-топик.
цитирай
20. majkata - А аз мисля,
07.07.2007 15:06
че има едно несъвпадение с лирическия герой! Той отдавна модерира коментарите, защото както казва една наша именита съблогерка Лимона - това е най-висшата форма на себепредставяне!
цитирай
21. injnina - Към № 9
07.07.2007 15:56
Това е! Точно казано отвсякъде! Напиши го с червено и с най-големи букви!
Другото е бла-бла!

цитирай
22. mattea - Хм.
08.07.2007 08:47
Ей тук преди време прочетох една не лоша теория защо всъщност тези и не само тези блог-идоли се толерират.
http://monnio.blog.bg/viewpost.php?id=58125
цитирай
23. locke - Mattea,
08.07.2007 09:32
Какво разбираш под 'тези и не само тези'?
Надявам се, не е личен намек?
цитирай
24. viovioi - малко разведраяване..
08.07.2007 09:48
Отворете широко прозореца, поемете дълбоко въздух и направете утринната си гимнастика))))После пийте силен чай или кафе и тогава ми се обадете.Много са ви мътни мозъците бе хора.От рано почнахте с конспирации и интриги.Няма такова нещо, няма.Ето нали виждате аз как стигнах върха леко приятно и без притеснения.Приемам поздравления и благопожелания, защото аз съм звездата.И е много приятно,уверявам ви)))
цитирай
25. mattea - @locke
08.07.2007 10:14
Никакъв намек към теб и компания няма - не знам как по ясно да го напиша, че да не излезе двусмислено, намеквателно и конспиративно.
Под "тези" блогове разбирам блоговете с крайно тъпо съдържание създадени на описания от вас принцип, с цел бързо качване в класациите. Под "не само тези" разбирам най-вече служебните блогове със съдържание тип списание, представени на 3-4 места в нета, с цел генериране на трафик към определен сайт. Поста, който цитирах беше тъкмо по такъв повод, макар че сега като го препрочетох май нищо не се разбира, извадено от контекста. :)))
Както и да е, просто се бях замислила - защо така се получава. Служебните блогове повече ги разбирам, досадни са ми, но това е въпрос на пари и бизнес, обаче "тези" блог-идоли, чиито дневници четем при вас ;), ми идват съвсем в повече. А вероятно ги оставяме да се развяват така неприятно, пак заради пустия генериран трафик.
Какво да се прави, имам служебно изкривяване- все търся причини, следствия, а най-вече основи.. Извинявам се ако ти е прозвучало неуместно или заядливо.
цитирай
26. locke - Не е нито неуместно, нито заядливо
08.07.2007 10:21
Просто като четох поста на моньо, не ми стана ясна връзката и идеята :)
Иначе авторите от днес.бг много ясно, че отиват в избрано. Малко по-странни са ми рекламите на филми прикрити под постове, но както каза - това са пари. Търси се евтина реклама...
Колкото до тези, които искат да са идоли - нямам против пускането на вицове и материали от нета, но поне авторът да пише и негови неща чат-пат или да има някаква разумна цел, заради която иска популярност - например да му четат повече хора поезията...
Чудя се как никой още не е пуснал пост за 10-те най-грозни котки :) И другото заглавие, което предложих :)
цитирай
27. mattea - Въпрос на време е :)))))))))
08.07.2007 11:03
макар че 10-те най-грозни котки искат и повечко търсене... виждала съм класации на най-грозни животни - примерно в ziza , но трябва да се отделят котките от другите :)))))))))))
Макар че за вашите блог-идолски дневници май е в сила принципа - къде го чукаш, къде се пука :)))))))). Няколко много странни реакции видях вече, и сериозно триене на постове и блогове, които въобще не бе ми хрумнало да съпоставям с темата. Асоциаците са странно нещо.
цитирай
28. locke - Аммм...
08.07.2007 11:22
Стана малко като с писмените самопризнания - изведнъж се оказа, че има десетки признали престъплението :)
А аз продължавам да твърдя, че не съм визирал никого, а все пак скелета на дневника аз го писах :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110736
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив