Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2007 18:14 - Добре дошли в маймунарника!
Автор: locke Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2880 Коментари: 10 Гласове:
0



Писах днес за лакомията, но някак пропуснах една достойна българска особеност в тази насока. ‘Шамар да е, аванта да е!’ Сетихте ли се вече? Да. За шведските маси иде реч! Е на това му викам надяждане. И батални сцени! Като заклет враг на шведските маси (разбирай, толкова ги мразя, че гледам да ликвидирам максимално бързо всяка храна по тях), мисля да споделя малко опит и да се опитам да формулирам основни правила при сблъсък с това чудо!

Шведските маси се делят на два вида – регулярни и инцидентни. Регулярни са тези, които се случват по план, например хотелските закуски, обеди и вечери. Там българинът се изсипва първи – 2 мин след началото на закуската или каквото е там. За него приоритет е всичко месно, друг е въпросът дали трябва да се яде по 200 грама мазен шпек на закуска. Ако има френски сирена или друг подобен деликатес задължително яде, колкото и гадно да мирише. Даже веднъж гледах една българка да си хапва сиренце от мини питчица заедно с восъчната обвивка. Дори не я смути факта, че въпросният восък беше червен... Българинът задължително изпива всичкия фреш, особено ако е от ананас, папая, манго или нещо, което дори не е чувал. И е горд, че е на плюс, само от пиячката!!! И задължително пие кафе накрая. Ама то било яко еспресо! Ама имал високо кръвно! Хайде де! От цялата ми любима закусчена гама – йогурт, кроасан, варено яйце, капучино и плодова салата, само кроасаните са застрашени от българина. Не ги яде! Отнася ги за през деня – чиста проба суха храна! На обяд и на вечеря българинът ходи за храна по няколко пъти, макар и да си взима все едно и също – това, за което има най-голяма опашка и е от месо! Зеленията е заклеймена и не се дори и поглежда. Пие се всевъзможно вино, важното е да е по много. Без оглед на това с каква храна се пие. Задължително поне веднъж дневно се чупи чаша или чиния в тарапаната! По-предприемчивите си задигат и по някой прибор за вкъщи! На тръгване от хотела куфара на българина е по тежък с по 100 грама за всеки ден престой, без да броим тоалетната хартия, сапунчетата и шампоанчетата!

Инцидентни шведски маси! Е това е вече купон! Тук имаме равен старт и ако няма други българи, нашенецът е в стихията си! Ако има много българи влизат в сила златните правила:

Правило 1. Първо се изяжда пушената сьомга. Ама съвсем първо! На 30-тата секунда от старта!

Правило 2. Пълнят се две чинии с избрани филета, салати със скарида, кюфтенца и подобни екстри! Скатават се при верен другар в някое ъгълче!

Правило 3. Издирва се целият елитен алкохол! Всяко вино, по-старо от 3 години безмилостно се разлива по чашите, както и всичко, приличащо на уиски! Уискито се сипва по четири пръста в чаша!

Правило 4. Яде се бързо! Много бързо! При възможност се повтарят правила 2 и 3 по няколко пъти!

Правило 5. Осъществяваш лични контакти! Желателно с някой, който знае къде има останало нещо интересно за хапване и пийване!

Ако нямате опит в това начинание и правилата ви се сторят недостатъчни, следвайте тълпата – тя е обръгнала и знае добре как се прави! Както казваше покойният Кърт Вонегът:

 

ДОБРЕ ДОШЛИ В МАЙМУНАРНИКА!



Тагове:   маймунарника,


Гласувай:
0



1. shazam - :))))))))))))))))
26.06.2007 19:20
Голямо шоу ще е, да сложат скрита камера, и на следващото хапване да я пуснат за развлечение на гостите :)))))))) Представяш ли си физиономиите :PpPppp
цитирай
2. locke - Според мен трябва да реализират такъв реалити формат:)
26.06.2007 19:27
Ще удари досегашните продукции в земята ;)
цитирай
3. veras - hahaha
27.06.2007 09:02
Забрави да споменеш за традицията на такива места да се ходи с найлонови торбички, за да можем да зарадваме и домашните:)
цитирай
4. tera - Пропуснал си едно основно правило
27.06.2007 10:57
за шведските маси: на първо "четене" товариш това, което първо ще се свърши, а не това, което ти харесва! :)))
цитирай
5. aseng - Тъкмо си мислех същото:).
27.06.2007 12:41
Виждам, че Тера ме е изпреварила с уточнението си:). Е, следващият път:)!
цитирай
6. locke - Ама, другари!
27.06.2007 12:46
Правило първо и второ са именно за най-бързосвършващите храни! Никой не налита на репички!
цитирай
7. estrella - Може да се погледне и от другата страна
27.06.2007 17:42
която не е никак весела. Кога у вас ще ядеш кашкавалче в червена восъчна обвивка или сьомга? Кога ще изкарваш толкова пари, че да можеш да си ги позволиш без да ги смяташ за лукс.
Не забравяйте, че манталитета не е от вчера, а специално българският се е изграждал в много гладни години.
Осъждам естествено, ръгането и прибирането за вкъщи. Впрочем, не съм го виждала никъде до сега.
цитирай
8. locke - Estrella
27.06.2007 17:55
Разбира се, че и аз бих опитал нещо интересно. Не бъркай обаче глада с тарикатщината! Ядат винаги най-скъпото, без значение дали го обичат. Аз например не харесвам хайвер и не пия уиски. Дори на коктейл, където са на аванта. Но това май само аз. Добре, че съм с извратен вкус и никой не ми се бута на руската салата :) Прибирането за вкъщи е в салфетки по джобовете, докато никой не гледа, - за жената и прочее. А иначе при стационарни шведски маси - всеки хотел на морето сутрин се лишава от промишлени количества плодове и закуски, които заминават в чантичка към плажа. По-наглите си правят и сандвич. Само се загледай...
цитирай
9. blagorodnik - Винаги
02.07.2007 17:41
ме е отвращавала тази простотия! Наистина си е голям грях лакомията българска.
цитирай
10. locke - :)
02.07.2007 17:44
Поведението ни си е абсолютен акт на простотия...
Но според мен българите поне се наслаждават на храната, която ядат. Аз си признавам честно, че съм чревоугодник, макар и да имам странен вкус към храните...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110704
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив