Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2008 10:01 - ПЛОДЧЕТО?!? Това болница ли е, или зарзаватчийница?
Автор: locke Категория: Други   
Прочетен: 5219 Коментари: 12 Гласове:
1

Последна промяна: 13.10.2008 11:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Все си мислех, че децата са най-ценното нещо за едно семейство и една държава. Грешно съм мислел, оказва се! Защото в университетска болница Пловдив убиват новородените, без да им мигне окото. Че после даже се хвалят колко се безукорни и професионалисти. Хвала на такива другари! Днес Илия Баташки (доцент, доктор и неуспял борец тежка категория в един предишен парламент) заяви, че неговите доктори са допуснали само една малка грешка, пардон – не грешка, а слабост! Не са казали на ‘госпожицата’ (‘мамата’), че са определили новороденото ъ дете като патологична грешка и са го ликвидирали. Тази слабост дори не подлежала на административно наказание – толкоз дребна била. Професор Милчев - докторът, водел раждането, беше безумно нагъл, докато обясняваше как е убил бебето, родено в края на седмия месец от бременността, защото не отговаряло на медицинските стандарти. Нищо, че било живо! Нищо, че било жизнено! Не му стигат 10 грама, за да живее! Аз бих казал друго – не му е стигнала 1 грам човещина от доктора (професор!!!), за да живее! Добре де, убихте го, а защо го криете 3 седмици? Не го крият - пазят го в патоанатомията и го съхраняват по всички правила на изкуството. Никакъв проблем нямало да покажат ‘плодчето’ на ‘мамата’... Само трябва да поиска, къде е бляла 3 седмици!

 

А сега – истината!

 

Спешно непланирано раждане, бременност в края на седмия месец, родилката няма сключен граждански брак! Професорът, който я изражда, не е получил рушвет за работата, която е длъжен да свърши безплатно по закон (всъщност той получава заплата именно за да я върши)... И защо да прояви този доктор човечност и да отдели кувьоз и грижи за това ‘незаплатено’ поднормено бебе, когато има още 120 пациентки в отделението, които може да издои (изнуди) за такива ‘услуги’. За него бащата на бебето е ‘никой’, а майката е тъпанарка, която му губи времето да иска обяснения за убийството на детето си! Че и занимават медиите на всичкото отгоре с тъпото си ‘плодче’! ‘Плодче’, на което не стигнаха 10 грама, за да е малък човек!

 

Все си мислех, че Милчев е не професор, а кретен! И че няма кой да го подкрепи в престъплението му! Уви, шеф му е Баташки, общински съветник от БСП, бивш депутат от същата партия, известен побойник и доказан некадърник. Поредното политическо назначение, което руши здравеопазването. Та Баташки твърди, че недостигът бил не 10 грама, а 50 грама, според патоанатома. Може и 60 да са, няма да споря. Ама и аз, дето не съм лекар, знам, че хлябът, като изстине, олеква! Та един труп ли няма да олекне, като престои няколко часа в моргата. Но аз не мога да споря с Баташки – не съм му в категорията, а в болница заради бой с него не искам да влизам! Най-малко пък в неговата!

 

Хвала на Баташки и Милчев! Държавата ни има нужда от такива смели мъже, които да правят естествен подбор от спартански тип през 21 век! При наличието на сериозен отрицателен прираст, огромен брой бездетни двойки и сума ти други демографски проблеми, такива другари с действията си правят чест на партията, професията и държавата!



Тагове:   болница,


Гласувай:
1



1. анонимен - Ей, Локе,
13.10.2008 10:15
къде се изгуби бе човек? Спомняш ли си как те бях подтиснал, че изглеждаш глуповато на аватара и ти спече :-) Колко вода изтече от тогава! Триха ме сто пъти, ма пак съм на линия.
цитирай
2. locke - Жив съм :)
13.10.2008 10:18
Да речем, че съм бил в заслужен отпуск...
цитирай
3. анонимен - Какви плодчета?
13.10.2008 10:51
Чукундури ,лекари и беззаконие !
Я си сверете часовниците с цивилизацията ,където бременност след четвърти месец се счита за живо дете и ,ако се случи нещо подобно ,детето се погриба,а лекарите отиват на съд ! Безобразие и некадърност ,а може би див расизъм вилнее по българско !Плодчета??? И ПЛЕВЕЛИ ЛЕКАРИ !
цитирай
4. reffina - Това е като сюжет на психотрилър. . . ...
13.10.2008 11:23
Това е като сюжет на психотрилър....не искам да вярвам , че е истина.
Как така - плодче, къде съм изобщо....,
цитирай
5. locke - Само мирише...
13.10.2008 11:32
... ще покрият некадърността и грешките по-добре и от случая Белнейски!
цитирай
6. lelya - В същност сутринта гледах майката и ...
13.10.2008 14:12
В същност сутринта гледах майката и бащата по телевизията и ми се приплака. Държаха си милите ръцете и трепереха, изглеждаха като уплашени деца, беззащитни. А лекарят и директорът на болницата? О, те не трепереха, те се караха, те поучаваха! В същност малоумниците са отписали бебето предварително и затова не е поставено в кувьоз, не е било предвидено да живее, осъдили са го преди да се роди и...са го оставили да умре. Няма как да е иначе, защото ако всичко, което казах до тук не е вярно, защо не коментира случая неонатолог, който в същност би трябвало да поеме детето от мига на раждането? Ще се чуят ли думи на педиатър по случая?
Поздрави за поста и най-важното - дано тези красиви млади хора усетят някаква подкрепа от обществото, защото им е необходима. Ако аз бях на тяхно място...билета и в чужбина. Защото в момента те се намират в държава с отрицателен прираст, в държава, в която 240 000 семейства не могат да имат деца, т.е. държава, която полага максимални грижи за майчиното и детско здравеопазване! Ами представяте ли си ако това не и беше приоритет какво щеше да стане? Може би жените щяха да раждат по улиците с божията помощ.
цитирай
7. locke - Лельо,
13.10.2008 14:48
мисля си, че ако това момиче беше родило в дома си, щеше да има по-голям шанс бебето да е живо сега. Седмачетата да не са няккаво чудо случайно? А двамата доктори са за съд! Но напоследък се нагледах на случаи, когато липсата на морал е срамна, но не и подсъдна :(
цитирай
8. ninaantonova - Подкрепям № 8, жените трябва да раждат в къщите си!
13.10.2008 15:46
Това което са направили "докторите" е законно убийство. Държавата винаги подкрепя своите "кадърни" членове и подставени лица чрез които пере пари.
Тези "доктори" трябва да отидат на съд.
Боже, кога ще се оправят нещата в тази държава, стига се е говорило за липсата на гражданско общество. Няма мяра, но ще стане - Мяра според мяра. Тези псевдо доктори са истински БОКЛУЦИ.
цитирай
9. istina - Нямам думи! Пълна безотговорност!
13.10.2008 17:02
Та нали именно децата са най-голямото богатство на земята?! Тия са едни престъпници - убийството на дете е престъпление... Жалки ....
цитирай
10. venercheto - ужас...
14.10.2008 15:39
направо е ужасно :( не е като да са се мъчили да го спасят и да не са могли- "лекарят" цинично е решил, че няма смисъл...не знам какъв човек трябва да си, за го направиш това, дано ги съдят, дано!!!

а иначе и аз се радвам, че се върна locke :), па макар и с такава история...
цитирай
11. singyllove - без думи
18.10.2008 21:37
За злото децата са като увеличително стъкло. Да се убива младото,новото,което има шанс за развитие,надеждата на останалите да се стремим към нещо по-добро е подсъдимо и непростимо. Как няма да си заминават хората от България?
Как няма да не се връщат,като са огорчени и изпатили достатъчно,че да вземат това решение
цитирай
12. blagorodnik - Да си призная -
10.01.2009 09:41
не вярвам, че това е истина.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1110827
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив