Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2007 09:47 - Шубето е голям страх!
Автор: locke Категория: Други   
Прочетен: 3042 Коментари: 11 Гласове:
-1

Последна промяна: 20.06.2007 00:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Няма, бе, няма пари! Какво, да се самозапаля ли?! Така бил казал министърът на учителите по въпроса за увеличението на заплатите. И финансовият каза, че докато той е министър, увеличения няма да има...

Хак да им е! И на учителите, и на лекарите, и на социалните работници, и на миньорите. Че то това тяхното работа ли е? Тези, учителите, работят по 18 учебни часа седмично – значи около 45 астрономически часа за целия месец. Това си е четири пъти по-малко от работното време на нас, останалите, и шест-седем пъти по-малко от тези, дето работят по дванадесет часа на ден по разни експлоататорски частни фирми. И тези хора ми се оплакват от малките заплати! Много им е даже заплатата за толкова малко работа!!! А лекарите? Те пък поне да лекуват – само рушвети искат. Инжекция да ти бият – дай пет лева! А пък социалните работници само на циганите пари дават, нищо смислено не вършат и по цял ден си клатят краката зад бюрата...

Това ми каза един познат тези дни. За миньорите нищо не каза. Или не знаеше, че и те протестират, или не беше измислил те с какво са виновни. Ако се беше сетил, че те пък се пенсионират по-рано, това, разбира се, нарочно, само за да го издразнят и без никаква основателна причина, и тях щеше да спомене...

Хак да им е! Да бяха стачкували преди изборите. Ама голяма работа, че щели да провалят учебната година. И че щели протестите да изглеждат политически. Щели, нещели, щяха да вземат увеличение! А ние се наслушахме на обяснения как заплата от 700 лева е много ниска за един шофьор с осми клас, книжка категория С и коефициент на интелигентност колкото атомния номер на брома... Щото нима можело напрежението от шофиране в градска среда, да се сравни с мижавите психически усилия на един даскал? Аргумент, та дрънка!

Хак да му е! На правителството! Дето клекна предизборно! И както клекна, така и сега ще падне! Следизборно... Защото в цивилизованите страни една синдикална стачка успява само когато е подкрепена от други синдикати. Нямащи нищо общо с проблема. Съпричастни! Някой синдикат да подкрепи шофьорите? Аз не чух... Някой да се сети да мобилизира запаса и да използва всички настоящи и бивши армейски кадри, които имат нужната правоспособност и умения? И да командирова професионални шофьори от други градове? И да помоли гражданите да се придвижват повече пеша, а не да се качват за по една спирка. Можеше да преживеем две седмици лека транспортна криза. А дали шофьорите, след две седмици неплатен отпуск и 350 лева по-малко за месеца, щяха да продължат стачката? Да се обзаложим ли? Но някой клекна! Наруши собствената си наредба, за да му е мирна главата! И даде 900 лева месечно на нискоквалифицираните служители на едно силно губещо предприятие. Аз пък им давам 900 дни... На правителството... 700 минаха...

На 500 метра от жилището ми ‘Пирогов’ стачкува. 500 пъти по-оправдано и заслужено! Утре сутрин и аз ще отида. Ей така, за да не съм фикус!

 




Гласувай:
0



1. bibeto - плаче ми се
19.06.2007 12:20
от тая порнография. Не мога да си обясня как хора с висше образование, хора, които СА НИ НАУЧИЛИ И ВЪЗПИТАЛИ може да получават по-малко от шофьор!

Просто нямам думи! Няма такава простотия!

Майка ми е учител. Взима 350 лева, изплаща ДВЕ каси, които е тиглила преди години, за да можем ние с брат ми да имаме образование и да сме нахранени. чистите й пари няма да ви казвам колко са след касите и данъците.
Аз съм замествала два месеца учител по английски. Няма повече да си позволя да се правя на учител. Не мога. Това е само за хора, които са призвани за това. Майка ми е в едно и също училище от 78 година!!! Не си е сменяла работата, преподава биология, децата на учениците й сега са нейни ученици.

Защо трябва да унижаваме така хората, които са ни дали света!!?!?!

цитирай
2. locke - Мен ако питаш...
19.06.2007 12:28
... учителите трябва по хиляда лева да взимат, но и сериозна цедка да има. Абсолютно си права, че не всеки е призван за това. Някои не стават за педагози, а други нямат душа да преподават. Имал съм и от двата вида, имал съм и такива, на които ходя на гости 12 години след като съм завършил. Сега трябва да се организират всички заедно с другите синдикати (лекари, социални работници) и да бутнат правителството, ако не им даде адекватно заплащане. Даже на моменти си мисля, че беше по-добре да бяха стачкували от 1-ви май и да провалят учебната година, но да постигнат нещо. И когато получат по-добри условия, ще има повече желаещи да са учители и ще може да се върне това качество, което имаше образованието ни преди!
цитирай
3. bibeto - майка ми ми каза следното
19.06.2007 12:32
получила информация, че някой си има казал "да кротуват", защото искат да махат янка такева (умишлено я пиша с малки букви). Иначе са били готови още на 24 май да се вдигнат.
цитирай
4. viovioi - болна тема
19.06.2007 12:37
всъщност за каква социална политика говори триглавия змей?Тази сутрин четох тук в блога че Шулева праща съкратените учители да кандидатдтват за домашни "възпитатели"Грубо!Сега се сещам коя е тази птица.Навярно е истина това дето пишат жълтите вестници за нея.А ти драги не си фикус.Бих ти препоръчала да НЕ ходиш на протеста.Подкрепи ги морално тук, така е по добре.И аз ги подкрепям, но тиа докторски работи с корупцията не са ми по вкуса.Поздрави от мен))
цитирай
5. locke - Съгласих се!
19.06.2007 12:38
Имам многогодишни наблюдения върху учителските синдикати. янка-партизанка е човекът, който провали всички опити професията да си намери достойното място в обществото. Магаре да сложат, по-добре щеше да се справи с този синдикат. А въпроса беше да стачкуват от 1 май - 20 дни нон-стоп до изборите. Сега седмица или две по-късно или по-рано е без значение.
цитирай
6. locke - viovioi
19.06.2007 12:43
И докторите, и учителите, са хора. Семейства гледат и трябва да оцеляват! Далеч съм от мисълта, че взимат рушвети и дават хиляди частни уроци само от алчност или за да оберат пациентите/учениците. Ако взимат по 1000 лева на месец, ще ги гоня като лъв за скъпите уроци и рушветите. Сега - не! Разбирам ги, разбери ги и ти :(
цитирай
7. viovioi - о ти не ме разбра?
19.06.2007 12:53
Исках да кажа че управляващата коалиция"триглавия змей" само обещава социална политика.А Шулева унижава съкратените учители, като ги праща да стават слуги по домовете.За лекарите ги подкрепям и морално съм с тях, но това че вземат рушавети и някои са доста корумпирани и нагли е безспорен факт.А твоята позиция е много морална.И аз те поздравих.Явно не се разбрахме нещо)))Поздрави отново и лек ден от мен)
цитирай
8. locke - :))
19.06.2007 13:02
Сега се разбрахме! А иначе във всяко стадо си има мърша - има такива и при учителите, и при лекарите! И е неприятно, защото става дума за здравето и бъдещето на нацията. И пак заради това здраве и бъдеще, ще подкрепям всички протести, които искат заплати за учителите и лекарите, по-високи от шофьорските! И е крайно време повече хора да осъзнаят, че това много пряко ги засяга! И да спрат да са фикуси!
цитирай
9. breathe - Подкрепям протестите на всяка една ...
19.06.2007 19:50
Подкрепям протестите на всяка една гилдия, включително шофери, включително бакшиши, включително лекари, учители, социални работници, енергетици. Щом имат причина да протестират - да протестират! Какъв е проблема не мога да разбера, малко са хората в България, си мисля, които могат да си позволят лукса да отрекат крещящата необходимост от увеличаване на доходите на хората.
Лекарите и учителите е редно да бъдат възприемани, почитани и уважавани като светци! Те трябва да бъдат най-добре платени в тази страна, за да оцелее държавата в перспектива. Но това не значи да се примиряваме с всеобщата мизерия и да казваме "щом тия са зле, кво са тръгнали ония да реват".
цитирай
10. sis - ти си ми написал мислите!
20.06.2007 13:00
Хак да им е.

А пари в държавата има. Или наистина ще падне правителството.

:):):)
цитирай
11. locke - Пари има...
20.06.2007 13:05
..ама ги дадоха не на когото трябва. А за всички не стигат. Затова съществува нещо, наречено приоритети! Приоритет на това правителство са тия, дето карат. И да пре-карат останалите. Но пък те няма да из-карат до края...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119874
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив