Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2007 11:44 - 1-ви юли – Ден на дефлацията (и чат пат дефлорацията)
Автор: locke Категория: Забавление   
Прочетен: 850 Коментари: 2 Гласове:
0



За кой ли път в милата ни родина настъпва 1-ви юли и годината е преполовена. Стара демократична традиция е да се отчита дефлация на тази дата. Сега обаче дефлацията ни е европейска. Освен традиционното поевтиняване на роялите в търговска база ‘Илиенци’, вече трябва да отчитаме и такива европейски дефлационни реквизити като спада с три пункта в цената на декемврийските фючърси за свински зурли на Лондонската стокова борса. Ама защо?! Е, как защо! Нали сме европейци – вече ще ядем свинските зурли по европейски цени. Иначе родната икономика пак постига чудеса от храброст – цената на прясното мляко намаля средно с 18% (а съдържанието на прясно мляко в него – с 38%). Разбира се, ценен принос за дефлацията има и поевтиняването с 9% на 18-годишното марково уиски (и с 20% на 18-годишните немаркови* проститутки). Освен това бобът е поевтинял с 5 стотинки на килограм, а както е известно, народът в България обожава боб и все това яде (щото няма пари за друго).

Най-голяма дефлация обаче има в политиката. Съставът на правителството намаля с 12.5% (2 министри), а броят на заместниците в партията столетница със 100%. Дефлацията при НДСВ пък е направо неизчислима! Ураааааа! Освен това пробутахме 18 гладни гърла в европейския парламент (хак да им е, като ни взеха за страна-членка, друг път да мислят повече). Като пряк резултат се явява спадът в употребата на неща за смъркане (разбирай, няма го сладкото Мите)!

Като резултат отбелязваме рекордно висок ръст на дефлацията – демек имаме инфлация на дефлацията. Няма отърване… Но както добре знаем, инфлацията и без това си я има навсякъде, освен в данните на Националния статистически институт…

А иначе в личен план – инфлация на килограмите и дефлация на космите по главата J

 

 

*немаркови – не работят с марки!



Тагове:   ден,   юли,   чат,


Гласувай:
0



1. majkata - :-)))
02.07.2007 12:30
не може да бъде икономист с чувство за хумор!
Дефлацията тепърва започва нали знаеш!
цитирай
2. locke - :)))
02.07.2007 12:36
Всъщност, не съм икономист, но темата ме вълнува. Все пак държа да подчертая, че познавам икономисти с чувство са хумор и още повече такива, заради които съществува хуморът :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119930
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив