Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2007 12:45 - Моцарт и Перловската река
Автор: locke Категория: Туризъм   
Прочетен: 4287 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 27.05.2007 14:00


       Върнах се преди месец от Виена. Хубав град, хубави хора. Същият като София. Даже Перловска река си имат... Е, там името е Виенска река, но предназначението е същото. Даже и коритото е същия бетон като на нашия канал. Не издържах, снимах го:
image

        Същият, без разлика, нали? Е, имало зеленина. Нашата Перловска река има всякаква гнилоч, на места и плод-зеленчук можеш да отвориш, ако пуснеш една мрежа! Имало пейки... Ами и ние може да сложим, ама кой е толкова луд, че да седне там, освен, ако не саму тотално изгърмели обонятелните рецептори. Ненужен разхода на материали!!! Имало делви. Боже, че то пък някакви си делви. В нашата река може древно тракийско съкроще да извадите, плюс тенджери и тигани за цял ресторант, а не някакви си първобитни делви...

image

         Е, в добавка и алея за кучета било... Че то у нас всяка алея е алея за кучета, алеи за хора няма... А при тях алеите за хора са на пет метра от тази за кучета - току до Виенската река е паркът на Моцарт. А там една красота, едни цветя, едни пейки, едни музиканти, едни японски туристи... едвам се вредих да снимам паметника на великия цигулар, без да са го прегърнали няколко азиатци :)

image

       А в градинката щъкат чистачи, поливачи, пазачи... и не оставят цвете да прецъфти /аз хванах да сменят едни лалета/.

image
     
         А един от най-красивите паметници - на Шиндлер! Тачат го хората, уважават го, от най-красивите цветя слагат отпред! Пък аз не се сещам в София да има паметник на Димитър Пешев /все пак да защитя родната чест - направиха му скоро паметник в Кюстендил/ и на другите спасители на българските евреи. Но това е вероятно по причина, че няма списък на спасените, или поне не е една страница... но нека това е камък в градината на "признателните" евреи.

image

        Все се чудех, защо е толкова чисто и запазено всичко в това паркче. И късно вечерта разбрах - паркчето го затварят за през нощта. И не само него, а почти всички паркове във Виена. Има си едни железни врати и едни непрескачаеми огради, а и охрана. И как после да има наркомани, спринцовки, използвани презервативи и графити по паметниците. И какво ли още не! Все пак иска ми се да кажа, че и там видях двама-трима виенчани да се шмугнат посред обяд в храстите да отлеят преработена бира :)
       Друг път повече за Виена, сега отивам да нагледам Южния парк. И вие идете някъде, ако времето го позволява! Приятна разходка!!!



Тагове:   река,   Моцарт,


Гласувай:
1



1. zvezdopad - хехе.. весело и тъжно
27.05.2007 13:24
Готин пътепис :)
Краят му някак облекчи гузната ми съвест :D
цитирай
2. locke - Е то тъкмо за облекчаване ми беше думата ...
27.05.2007 13:30
Ти по-добре иди на разходка, в Пловдив има хубави паркчета и градинки :)
цитирай
3. breathe - Чудесни снимки, много ми хареса ...
28.05.2007 00:53
Чудесни снимки, много ми хареса разказът ти. :)
Надявам се да имам възможността да видя наживо нещата, които си снимал! :)
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119902
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив