Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2011 09:08 - След дебатите: Кой на какви пачи яйца се насади?
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 1693 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кое е спечелил дебатите е една тема, но кой е спечелил ОТ дебатите – съвсем друга. Можеш да загубиш един дебат, но да спечелиш от него! И обратно!

В комплекта дебати позитивно се отличиха четирима – Кунева, Плевнелиев, Л. Христов и Данаилов. Факт! Кунева и Христов спечелиха от факта, че участват само в един дебат, защото самата Кунева е принципно безконкретна. Ако тя участва в серия дебати, а не само в един, хората бързо ще се усетят, че не казва нищо. Любомир Христов, от друга страна, е много конкретен, дебатира добре, говори експертно. С Кунева като екип работят отлично. Той я вади от европейския бюрократичен алабализъм и е атакуващият елемент от двойката, като по този начин запазва ореола на Кунева като пацифист и толерантен човек. Участието им, макар и само в един дебат, им дава приятен бонус в обществената подкрепа. Доколкото подкрепата за нея е най-волатилна, може да се смята, че е увеличила поне с 2% прогнозните си резултати и ще постигне минимум 10% от имащите право на глас, тоест около 14-15% от гласувалите.

Моите уважения към професор Данаилов. Не се остави да бъде обезличен от мазния евробюрократ Калфин, разграничи се от неговия популизъм, защити образа си на честен човек, макар и безумно влюбен в БСП. Категорично съм убеден, че той, като кандидат за президент, или като вице на истински социалист (Янаки Стоилов например), щеше да представлява реална заплаха за всеки кандидат на ГЕРБ. Собствената му оценка, че няма сили да бъде президент и да изкара в кондиция цял мандат, отново ме карат да го уважавам още повече. След тази кампания Ламбо ще стане любимец на още повече хора в и извън БСП. Обратно, Калфин ще поеме вината за провала, ако червените изобщо признаят за такъв! Надявам се и Станишев да признае вина! Дано, дано, ама надали, както се казва  във вица за девствената циганка! Калфин направи поне 4 груби гафа по време на двата дебата. Първо, извади папка и моментално бе ударен през пръстите за този си акт! Второ, скара се с журналистите от червена медия за глупост, при това изпадна в нелепата ситуация да не знае какво иска! Трето, заяви, че всички цигани и турци ще гласуват за него! Това много зарадва младежите, които висяха една седмица по улиците и родителите им, които макар и пред телевизорите, споделяха същите чувства. Всяко циганско изявление, че ще се гласува за БСП, а такива имаше много, е пирон в ковчега на Калфин. Четвърто и последно, заяви, че е кандидат за президент, който има само една кауза – да е против ГЕРБ. За което канчето му нашока Любомир Христов. Браво, Любо! Макар дебата да започна и да приключи като дружеска седянка на Кунева и Калфин, на която се подиграват с Росен, моментите, в които Л. Христов присъстваше и говореше, тотално разбиха тази илюзия. Кунева бе показана по-скоро като алтернатива на Калфин, отколкото на Плевнелиев! Ивайло, знаеш си работата – с това име и с тоя мазен вид, хващай Дебелата (Янакиева) и бегом да я пасеш из пернишката мера!

Като цяло – Калфин няма да успее да обедини анти-ГЕРБ вота, но пък подари на Плевнелиев анти-ДПС и анти-БСП вота. Поне 2/3 от гласуващите за Кунева, ще отидат при Плевнелиев на втори тур. Кунева се вдига в класациите, а твърдите партийни ядра се втвърдяват, така че балотаж ще има. Просто на Росен няма да му стигнат 3-5%. Което ще даде лесна победа на втори тур, а очакваната мобилизация на първи, за която самият Росен призова и която очаквам да бъде повторена от другите лидери на ГЕРБ през седмицата, ще донесе чудесни резултати в общинските съвети и изборите за кметове!

Троли, сега сте вие на ход да ми обясните, колко не съм прав!




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. locke - В началото да!
18.10.2011 12:06
После стана по-интересно! Дебат се гледа докрай, дори БиТиВи да се опитва да те умори с 3 часа представление!
цитирай
2. diso - Не гледах никой от дебатите
18.10.2011 13:02
От други медийни изяви на кандидатите, Стефан Данаилов много ми се издигна в очите.
цитирай
3. locke - Не става за президент...
18.10.2011 14:18
diso написа:
От други медийни изяви на кандидатите, Стефан Данаилов много ми се издигна в очите.

... но се държи много по-достойно от съпартийците си! Няма как да не ти остави добро впечатление!
цитирай
4. ploudinperper - Благодарете на ГЕРБ, че ви докара до ...
19.10.2011 09:18
Благодарете на ГЕРБ, че ви докара до просешка тояга и принуди дори болeн да се взриви, защото му спряха лекарствата! Бъдете благодарни роби! Имате едно единствено право - ДА ПЛАЩАТЕ! Благодарете на Боко затова!
цитирай
5. locke - Верно ли? Как пък не съм забелязал, че съм просяк!
19.10.2011 09:32
ploudinperper написа:
Благодарете на ГЕРБ, че ви докара до просешка тояга и принуди дори болeн да се взриви, защото му спряха лекарствата! Бъдете благодарни роби! Имате едно единствено право - ДА ПЛАЩАТЕ! Благодарете на Боко затова!

Да не се бъркаш с ГЪРЦИЯ? Там СОЦИАЛИСТИТЕ докараха страната и Европа до фалит, а през последната година има седемкратен ръст на самоубийствата!
Роб си ти - на болния си мозък! Иди на доктор - като на психично болен все ще ти намерят някоя клинична пътека да те полекуват малко!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119222
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив