Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2011 10:26 - На маймуни ни направихте, мадам ЙЕС!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 3817 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

-         Ти да не си като маймунките, та помниш само 3 минути?

-         Не, не съм! Аз съм като слоновете, помня цял живот!

 

Нямах намерение и аз да се заяждам с другарката Кунева-Пръмова. Толкова се изговори за нейните червени корени и двойна игра, че няма нужда и аз да се упражнявам в слюноотделяне. Но вчера прочетох едно интервю на мадам Йес, както я наричат в Европа, което ме вбеси и което ме принуди да кажа и аз няколко думи.

Всичко, договорено за България в областта на селското стопанство, е на възможно най-добрите условия.’ Това е казала мадам Йес. Наричана така, защото е винаги съгласна.

Всичко’? ‘Всичко’ ли наистина? Айде да поговорим за млякото! Само допреди няколко години можех да си купя прясно мляко от производителя на метри от жилището си. Вече не мога! Кой е виновен? Мадам Йес! ‘Най- добрите’ условия, които тя договори, удариха жестоко дребното животновъдство в България, прекъснаха директната връзка производител-потребител, дадоха път на фалшивите млечни продукти. И сега малко числа:

-         мадам Йес, като главен преговарящ, договори целогодишна субсидия за млекопроизводството в размер на 5.5 млн евро годишно (при необходимост от минимум 40 милиона)

-         мадам Йес пропусна да договори за българските животновъди субсидия на глава добитък (Румъния договори 140 евро за всяка крава)

-         договорената от мадам Йес субсидия позвили на щедрото правителство на тройната коалиция да  даде невероятните 5 стотинки субсидия на литър краве мляко (при положение, че браншът се нуждаеше от минимум 20 стотинки на литър) и принуди същото това правителство още октомври 2007 да моли ЕС за още 30 милиона евро субсидия (отказана)

-         мадам Йес уговори за България млечна квота от под 1 млн литра, (Румъния договори над 3 милиона), като за всеки литър, произведен над квотата трябваше да се плати глоба от 54 стотинки.

-         квотата за директни продажби производител – крааен потребител,  за България бе определена на 25% (за Румъния – над 55%), но този традиционен вид търговия бе дотолкова ‘насърчен’ от правителството, че квотата бе изпълнена на около 20% и поради презизпълнение на квотата за млекопреработватели, общата квота бе така преразпределена, че за директни продажби се разреши само 9% от произведеното мляко в страната

 

За две години и половина, през които мадам Йес беше еврокомисар, постигнатите от нея ‘възможно най-добри договорени условия’ доведоха до изчезването на 20% от малките  млечни ферми. Не бе осигурена субсидия за глава добитък, не бе създадена борса за млечни квоти, не бяха стартирани проекти по ПРСР за подпомагане на млечните фермери.

За сравнение: през декември 2009 новият земеделски министър М. Найденов осигури субсидии на глава добитък, разсрочи заемите на фермерите и удължи ефективно с две години срокът за изравняване качеството на българското мляко с европейското; през август 2010 стартира обещаваната от 2 години борса за млечни квоти (от 1 август тази година тя ще е вече електронна); стартираха мерките по ПРСР за подпомагане на малките млечни ферми

Благодарение на смяната в управлението огромен процент от млечните ферми и млечните крави оцеляха, вече над 50% от произведеното мляко отговаря на европейските норми и България има шанс да се завърне на европейските пазари, особено с традиционния си продукт – бяло саламурено сирене.

Но благодарение на мадам Йес да си купя мляко от производител сега е почти невъзможно, а така обичах да пия мляко, издоено преди броени часове и току що сварено от мен самия...

 

Сега разбирам, защо мадам Йес обяви, че тя ще е президент на гражданите! Защото селяните никога няма да гласуват за нея!!!  Нито пък аз!




Гласувай:
9



1. locke - Що, да не ми трябва висше за целта?
21.06.2011 10:43
анонимен написа:
верно ли можеш сам да си подвариш мляко?

цитирай
2. gwendoline - ..."Сега разбирам, защо мадам Йес обяви, че тя ще е президент на гражданите! Защото селяните никога няма да гласуват за нея!!! Нито пък аз!"
21.06.2011 10:52
Нито пък аз.... голям фалш раздава тая кака.
цитирай
3. locke - А претенцията да е кандидатът на гражданското общество?
21.06.2011 11:14
Блогърите сме най-активните хора и можем най-основателно да претендираме, че сме представители на гражданското общество. А досега един фен на Кунева-Пръмова не съм видял тук!
цитирай
4. yotovava - Гвендолин го е казала най-точно.
21.06.2011 11:19
Поздрави за постинга.
Валя
цитирай
5. locke - Валя, радва ме позицията ти!
21.06.2011 12:52
По-скоро бих гласувал за бате Серго, дето само ползва руски, отколкото за мултиезичната европейка Кунева!
цитирай
6. dedenze - Симпатични жени лесно казващи Йес
22.06.2011 12:35
Изразяват ярко, външната политика и евроинтеграция, възможностите на България. Тъжното е, че подобно поведение имат и хора които определяме от мъжки пол. Наскоро си организираха и парад край НДК.
Зад всичко това стоят нашите нови "братя" и господари, а ние сме марионетки.
Гледайки издигнатите до сега кандидатури е ясно, че пак няма да гласувам, защото нещата трябва да се променят напълно, започвайки от Конституцията и забраната на политическите партии.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119416
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив