Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2011 12:05 - Ах, от тези гърци идва ми до гуша!
Автор: locke Категория: Политика   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
2



Факт е, че не ни взеха в Шенген... Обиден факт.  Казват, че Холандия ни била отложила. Да, ама не! Отложи ни Гърция!!! Без майтап... Защото са некадърни и корумпира. Гърците, не ние! И е крайно време някой да изока  и да си признае, че за България нищо добро от югоизток не идва.

На фона на проблемите в Магреба и имигрантските вълни към Европа, гръцката граница разваля съня на всички европейски министри по вътрешен ред, сигурност, имиграция и прочее. Ще питате защо? Е как, то и децата го знаят – в Европа 90% от нелегалните имигранти в момента влизат от Гърция. Защото границата между двете ни южни съседки е като вратник у широко поле – само улавите минават през него. Гърците се оправдават с турците – не им помагали да бранят полосата. Като знаем как хаосът, корупцията и некадърността са превърнати в модерна елинистична управленска практика, някак не ми се вярва само турците да са виновни. Все има там я няколко дузини гранични полицаи, които са царе на трафика на хора, пък сигурно и някой полицейски началник с изненадваща вила на Бахамите. Знаем, че византийците от 30 години лъжат Европа за всичко, това си е един вид държавен спорт. И като им писна на европейците и им се скараха за имигрантите, те поискаха помощ от Фронтекс. Това може да се тълкува само по два начина – или гърците знаят къде е проблемът, но не могат да го решат поради некомпетентност (разбирай некадърност и мързел), или могат да го решат, но не вярват на изпълнителите (разбирай корупция на всички нива) . Аз залагам на сигурно – хем са некадърни, хем корумпирани.

Ако през Гърция влизат годишно 50 000 нелегални имигранти, каква ли част от тях представляват риск за сигурността на ЕС? Да кажем – 10%, отделно  1% потенциални терористи. Значи Гърция има потенциал да захранва Европа с 5000 престъпници и 500 терористи годишно. Евала, както казва Памбос!

Сега представете си България и Румъния в Шенген. Изведнъж Гърция ще се сдобие със сухоземна връзка със Западна Европа, а граници дотам няма да има. Европа де факто ни казва – на вас и на румънците разчитаме да оправите гръцката издънка и да спрете потока имигранти към нас. И е много доволна, че нашите граници са оборудвани с толкова модерна техника и работят добре. Всичко друго е дрън, дрън, та ярина. Защото няма как да ни кажат в очите, че не ни приемат заради Гърция. Самият факт, че наесен ще ни приемат във въздушния и водния Шенген показва именно това – страх ги е да ‘граничат’ по суша с Гърция. Време е някой на най-високо равнище да каже истината, тя си е европейска тайна.

Въпрос на национално самосъзнание е да си го върнем на Гърция. То не бяха блокади, то не бяха провалени почивки и екскурзии, то не бяха полицейски своеволия срещу българите. А ние какво – траем си. Заради солидното гърцко присъствие на гръцките банки и гръцкия бизнес у нас. Аз лично съм се заклел, че стока, произведена в Гърция няма да купя, нито ще отида на почивка там.

Вие решете за себе си!



Тагове:   Шенген,   Гърция,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119826
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив