Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2011 10:48 - ГЕРБ раздава грамоти и черпи отличниците!
Автор: locke Категория: Лични дневници   
Прочетен: 669 Коментари: 0 Гласове:
2



Само не знам дали ги черпи с тортички или само с безалкохолно… Странното в цялата работа е, че БСП пак беснее от този факт. А аз го намирам за съвсем нормален и похвален!

За сведение на посрещачите (сорри за лафа, ама много ме кефи като го чуя по гарите) – действието се развива в Чипровци, където местният клон на ГЕРБ чрез фондация ГЕРБ е решил да поощри по този начин отличниците  в града. Евалла! Като бивш отличник мога да кажа, че това е много приятен жест и определено заслужава не критики, а последователи. Ротари клуб, Лайънс клуб, масоните и който още иска трябва да направят същото. Знаещите и можещите трябва да се насърчават, особено в ученическа възраст, когато това би стимулирало както насърчените, така и техните съученици.   И не само с почерпка и грамоти, но и със стипендии, безплатни екскурзии, посещения на семинари и прочее.

В случая бих казал, че фондация ГЕРб дори е направила малко, но е един добър старт и пример за останалите. А и нали именно отличниците са банката кадри, от която ще се търсят следващите служители на държавата. Тези отличници ще влязат в администрацията. И не е ли по-добре държавата да ги подкрепи, явно или неявно, с цел да ги привлече в последствие? Вместо да ги остави разочаровани и обезсърчени, готови да избягат при големия бизнес?

Веднага някой ще ми каже, че ако толкова искат да насърчат отличниците – да вдигнат стипендиите. Е да, но както аз го помня, един отличник от техникум по селско стопанство и тройка едвам ще върже в езикова или математическа гимназия. А и не всички отличници дори в един клас са еднакво ‘отлични’. Думата ‘отличник’ идва от глагола ‘отличавам се’. Не може всеки втори да е такъв. И затова именно неправителствените организации, фондациите, та дори и местните администрации и министерството чрез регионалните инспекторати и различните съюзи на учени и творци трябва да се стремят чрез индивидуален подход да поощрят и наградят най-заслужилите.

 

БСП нека си лае, керванът си върви. Пътят този път е правилен!




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1120381
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив