Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2007 13:05 - Драги кандидат-студенти...* (обръщение на СКГТ**)
Автор: locke Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3392 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 14.07.2007 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Драги кандидат-студенти,

Вие днес сте поели по трънливата пътека на живота, път труден и мъчителен, започващ с тежко университетско образование! Обръщам се днес към Вас, за да Ви покажа на хляба мекото и на работата лекото! С други думи – да Ви призова да станете служители на СКГТ!

Както знаете, СКГТ е компания с дългогодишни традиции, посветила дейността си на целокупното софийско гражданство и гостите на столицата. При нас работят изключителни специалисти в транспортното дело, с многогодишен стаж и дълбоки познания. Плаващото работно време Ви позволява да синхронизирате личните и служебни занимания, като при това дава възможност за многобройни извънредни дежурства и съответните премиални. Нашите служители получават четирицифрени заплати, върху които ние плащаме всички данъци и осигуровки!

За да постъпите в СКГТ не е необходимо да губите 4, 5, 6 или 8 години в безсмислено и ненужно висше образование! Само след кратък курс за придобиване на необходимата категория за водач на МПС, Вие можете да станете член на голямото ни и сплотено семейство! Като проявление на нашата анти-дискриминационна политика, ние не само ще Ви осигурим работа, но и жилище, в случай че сте от дълбоката и глуха провинция. Още в началото на трудовия си път Вие ще усвоите множество знания, полезни в живия живот, като например поне 14 начина да крадете нафта. Освен това ще усъвършенствате езиковите си умения, научавайки минимум една дузина различни диалектни изговора!

Вероятно работата в СКГТ ви се струва скучна?! Повярвайте, не е така! Къде другаде можете да се правите на Шумахер по централните булеварди и да Ви се размине? А и къде другаде бихте изпитали емоционалната наслада от упражнението ‘Возим картофи, слизат на пюре!’

Ще попитате, а купоните и напиването? Не се безпокойте! Кой ще разбере, ако карате почерпени? А и какво са две бутилки водка между колеги! Помнете – при нас Вие винаги имате предимство! Ако се чувствате смачкани от живота, ако мразите силните на деня – при нас е Вашият шанс да им го върнете тъпкано! В СКГТ Вие можете смело да блокирате пътя на всеки мерцедес или джип ‘Чероки’, можете да стреснете всеки нагъл пешеходец или да го притиснете с вратите, можете дори да пропуснете умишлено някоя спирка!

При нас Вие може да слушате любимата си чалга музика, без никой да критикува музикалните Ви вкусове! Всъщност Вие ще определяте музикалните вкусове на всички пътници!

И не на последно място – ще можете цял живот да се присмивате на тъпите ви съученици, които са завършили педагогика или медицина и сега, работейки като учители и лекари, получават 2-3 пъти по-малко от Вас!

 

В заключение искам само да добавя: ‘Ако не сте с нас - не сте на себе си!’

 
    14.07.2007                             Управител на СКГТ: (подпис - не се чете)
    София

 

 

*Обръщението възникна в следствие на потресаващата за мен обява ‘Столичен автотранспорт набира автобусни шофьори’

**СКГТ – Столична компания за градски транспорт

          Авторът е част от проекта "Зона без фикуси!"



Тагове:   кандидат,   обръщение,


Гласувай:
0



1. breathe - Аааааа! Нееееее! Хахахахахах! ...
14.07.2007 13:21
Аааааа! Нееееее! Хахахахахах! :))))))))
Най-доброто нещо, което съм чел от много време насам! :)))
цитирай
2. pakostinka - Ето къде била истината,
14.07.2007 13:47
късам дипломите, изкарвам курса и ставам шофьор на трамвай, а след няколко години като задобрея и председател на синдиката на нафтоджебчиите от градски транспорт.
Ще си го върна на всички мухльовци и мухли с разни джипове...ето това е мечтаното кариерно развитие :)))
Уха...тичам :)))
цитирай
3. radost4e - Да си кажа и аз, макар че съм от Варна...
14.07.2007 23:54
В петък, 13-ти, като си изпуснах служебния автобус и трябваше да ползвам градски транспорт, най-накрая видях къде са тия автобуси дето от рано сутрин пускали чалга. Защото през ден все някой реве, че му натрапват тази музика. Аз пък се изкефих, нещо на Азис беше пуснато по радио Вероника предполагам. Е, разбира се, моя музикален слух не е толкова изтънчен от слушане на Вивалди и Моцарт и затова преживях събитието и на всичкото отгоре ми беше забавно и даже не ме е срам от това. Успех на софиянци в оцеляването!
цитирай
4. fester777 - Кърти :)
15.07.2007 13:35
Убиец е много ми хареса :)
Счупих се от хилеж,но си е точно така.Няма нужда да си губиш времето за образование-стани шофьор :-).Пък да не забравяме,че и Сталин не е успял да се оправи с шофьорите :)))
цитирай
5. imobilare - Хаха
16.07.2007 01:51
Супер е. Само си забравил да добавиш нещо за стачките ;) от сорта на ... "Ако не ви харесва заплащането и считате, че цената на нафтата е недостатъчно висока за да достигнете нивото на желанат заплата спрямо колчеството което източвате, винаги можете да си спретнете една стачка за удоволствие."

Хубава снимка. Изгледа към бившата лятна резиденция на кралицата и ситито е невероятен.
цитирай
6. locke - Съгласен!
16.07.2007 08:48
Мястото е чудесно за пикник :) А и музея си го бива :)))
цитирай
7. velvet - Уау!
16.07.2007 10:31
Много готино написано :)))))))))))) (то забавно, забавно, ама нещо май нагарча....)
цитирай
8. chochy - Край,
16.07.2007 14:34
късам дипломата и идвам.Това е само за човек с моите шофьорски умения.Имате достатъчно дупки в София,нали?
цитирай
9. jenseits -
26.07.2007 16:38
ей, недей така, няма да останат кандидат студенти :Р
цитирай
10. jesusbg - градски транспорт
30.07.2007 14:56
Емоциите са гарантирани - пък били и те отрицателни. А не забравяйте блъскащите се "болни и немощни" пенсионери и нагримирани до полуда "стари и уморени пенсионерки", които четат само морал. Икарусът е велик - ще надживее всички останали автобуси
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: locke
Категория: Политика
Прочетен: 1119423
Постинги: 278
Коментари: 3140
Гласове: 4323
Архив